Slaapproblemen zijn een aanslag op je gezondheid. Vaak ervaar je overdag de consequenties van je slaaptekort. Wanneer je hiervoor hulp zoekt bij je huisarts kan deze gedurende een korte periode Zopiclon voorschrijven. Een andere naam voor dit slaapmiddel is Imovane. Is Zopiclon verslavend? Wanneer je het gedurende een lange periode gebruikt, kan je verslaafd raken aan dit medicijn met alle gevolgen die hierbij horen. Heb jij vragen over jouw gebruik van Zopiclon? Stel ze aan ons team van professionals. Zij luisteren naar jouw verhaal.
Is Zopiclon verslavend?
Wij zijn een erkende GGZ-instelling met WTZa-vergunning
Wat is Zopiclon?
Dit is een ‘non-benzodiazepine’. Dit houdt in dat de werking van dit slaapmiddel bijna identiek is aan benzodiazepines zoals Temazepam of Oxazepam. Het beïnvloedt namelijk ook de GABA-receptoren in je hersenen. Het middel wordt voorgeschreven bij een behandeling van slapeloosheid of andere slaapstoornissen. Wanneer je een tablet neemt, ervaar je snel een vermindering van je spannings- en stressklachten. Daarnaast maakt het suf, waardoor in slaap vallen sneller gaat. Wanneer je het langer dan een maand gebruikt, kan je een medicijnverslaving ontwikkelen. Om hiervan te herstellen is professionele en medische begeleiding noodzakelijk. Bij Connection SGGZ bieden wij jou deze hulp.
De werking en bijwerkingen van Zopiclon
Dit slaapmiddel wordt direct opgenomen in het lichaam en daardoor is het effect snel merkbaar. Zo wordt je inslaaptijd verkort en je slaapduur verlengd. Dit heeft een positief effect op je gezondheid, energie overdag en vaak ook je humeur. Want je lichaam heeft slaap nodig om te herstellen. Is deze hersteltijd minimaal, dan ervaar je vaak klachten die de kwaliteit van je dagelijks leven negatief beïnvloeden. Zopiclon kent ook bijwerkingen waar je rekening mee dient te houden in je keuze om voor dit middel te kiezen. Denk hierbij aan een bittere, droge smaak in je mond en slaperigheid en sufheid overdag. Twijfel jij over jouw medicijngebruik? Deel dan je zorgen met ons team van professionals. Zij kunnen je passend advies geven over jouw situatie.
Waarom Connection SGGZ Verslavingszorg?
- Vergoed door zorgverzekeraar
- Privé betalen ook mogelijk
- Geen lange wachttijden
- Specialistisch, persoonlijk en ervaringsdeskundig
- Bewezen effectieve behandelingen
- Inclusief een nazorgtraject op maat
- Familiebijeenkomst
- In Nederland en Zuid-Afrika
Heb je hulp nodig?
Waarom is dit medicijn verslavend?
Je neemt dit medicijn op recept en met een gebruiksadvies van je behandelend arts. Deze heeft samen met jou besproken wat passend is voor dit moment om jouw slaapprobleem op te lossen. Het is belangrijk dat de oorzaak wordt aangepakt om zo te voorkomen dat je afhankelijk wordt van Zopiclon. Want in de praktijk zien we dat het middel te lang wordt gebruikt. Je lichaam bouwt dan een tolerantie op en heeft steeds meer nodig om hetzelfde effect te ervaren. Dit noemen we een lichamelijke afhankelijkheid. Ook kan je geestelijk afhankelijk worden van dit slaapmiddel. Je kan hierbij het vertrouwen verliezen in je eigen vermogen om te kunnen slapen zonder slaapmedicatie. Zo kun jij juist een ongezonde spanning opbouwen voor het slapengaan. Een verslaving ontstaat vaak geleidelijk. Zoek daarom hulp wanneer je niet meer zeker weet of Zopiclon nog de oplossing is. Connection SGGZ is er voor jou.
Ik wil advies
"Wij zijn er ook voor vragen en advies. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op."
Zet de eerste stap als jij twijfelt over jouw gebruik
Erkennen dat er misschien meer aan de hand is waardoor je niet goed kunt slapen, vraagt moed. Het lijkt soms eenvoudiger om even snel een slaappil te nemen, ook al weet je dat dit maar een tijdelijke oplossing is. Het zetten van de eerste stap door hulp te vragen is de moeilijkste. Toegeven dat je hulp nodig hebt en het niet meer alleen kan oplossen, kan een gevoel van schaamte geven. Dat begrijpen wij heel goed. Wij weten ook dat een leven zonder verslaving bestaat en willen je hier graag in begeleiden als jij dit ook wilt.
Heb je hulp nodig? Vul dan het contactformulier in:
Veelgestelde vragen over zopiclonverslaving:
Slaapmiddel
Dit medicijn wordt door een arts voorgeschreven wanneer je last hebt van slaapproblemen. Langdurig gebruik kan zorgen dat je afhankelijk wordt van dit slaapmiddel.
Medicijnverslaving
Wanneer je dit medicijn langer dan 4 weken gebruikt, kan je lichaam een tolerantie opbouwen. Dit betekent dat het steeds meer nodig heeft om hetzelfde effect te ervaren. Ook kun je geestelijk afhankelijk worden. Je vertrouwt je eigen slaappatroon niet meer en kan niet meer in slaap komen zonder Zopiclon. Zo kun je een medicijnverslaving ontwikkelen met alle gevolgen die hierbij horen. Twijfel jij over jouw medicijngebruik? Neem dan contact op met ons team van professionals. Zij geven je passend advies over jouw situatie.
In de praktijk
Een verslaving aan een medicijn is een van de meest voorkomende verslavingen. Wanneer je gedurende een langere periode Zopiclon gebruikt, is de kans groot dat je lichamelijk en geestelijk afhankelijk bent geworden. Een medicijnverslaving kan veel kapot maken en heeft vaak ernstige psychische en fysieke gevolgen.
Tijd om hulp te zoeken
Wanneer je structureel gebruikt, je niet meer zelfstandig kunt stoppen en het gebruik tot problemen leidt, is het tijd om hulp te zoeken. Het professionele team van Connection SGGZ staat voor je klaar: 040 303 5023.
Versterkend effect
Alcohol heeft een versterkend effect op dit slaapmiddel. Het kan je nog suffer maken waardoor je de controle compleet kan verliezen.
Behandeling op maat
Als jij je aanmeldt bij Connection SGGZ voor hulp bij een verslaving aan Zopiclon, dan heb je de belangrijkste stap gezet. Daar hebben wij veel respect voor. Want schaamte en het verlies van vertrouwen in jezelf zien we vaak terug bij iemand die hulp vraagt bij een medicijnverslaving. Tijdens een intakegesprek bespreken we jouw situatie en kijken we samen naar welke behandeling daar het beste bij past. Met onze op maat gemaakte behandeling is herstellen van een medicijnverslaving wel degelijk mogelijk.
Professioneel en medisch team
Een medicijnverslaving is een ernstig probleem dat om professionele en medische begeleiding vraagt. Je moet je leven weer opnieuw oppakken, maar nu zonder Zopiclon. Wij kunnen je hierbij helpen: bel 040 303 5023 om een intake af te spreken.