Behandeling

Poliklinische behandeling

Lachende vrouw met bril zit tegenover iemand die je van de achterkant zit.

Wanneer je te maken hebt met een milde vorm van verslaving kan een poliklinische behandeling passend zijn. Het kan voor jou de juiste eerste stap zijn op weg naar een leven zonder verslaving. Of dit type behandeling past bij jouw situatie bepalen we samen in een intake. Wil je weten wat poliklinische zorg voor jou kan betekenen? Neem dan contact op met ons team. Zij kijken graag samen met jou naar alle mogelijkheden die er zijn om duurzaam te kunnen herstellen.

Dit is een poliklinische behandeling bij Connection SGGZ

Connection SGGZ heeft een polikliniek waar je een poliklinische, ook wel individueel ambulante, behandeling kan volgen. Deze behandeling duurt 3 maanden en bestaat wekelijks uit 3 contactmomenten. Deze zijn: één keer per week een persoonlijk gesprek op locatie en 2 digitale contactmomenten. Je kan tijdens deze behandeling thuis blijven wonen en je dagelijkse activiteiten gewoon laten doorgaan. Je volgt deze behandeling individueel en niet in een groep. 

3 redenen om te kiezen voor een poliklinische behandeling

Dit type behandeling is geschikt wanneer je last hebt van een milde vorm van verslaving en:

 1. een behandeling in een groep niet passend is.
 2. je graag inzicht wilt hebben in je verslavende gedrag en nog niet klaar bent voor een klinische behandeling.
 3. jouw privacy een vereiste is.

Op basis van jouw wensen, behoeften en mate van verslaving bepalen we samen of een poliklinische behandeling passend is.

Waarom Connection SGGZ Verslavingszorg?

 • Vergoed door zorgverzekeraar
 • Privé betalen ook mogelijk
 • Geen lange wachttijden 
 • Specialistisch, persoonlijk en ervaringsdeskundig
 • Bewezen effectieve behandelingen
 • Inclusief een nazorgtraject op maat
 • Familiebijeenkomst
 • In Nederland en Zuid-Afrika

Heb je hulp nodig?

Wat is het verschil tussen poliklinische, ambulante en klinische zorg?

Het verschil tussen de verschillende behandelingsvormen is de intensiteit. Een poliklinische behandeling of individuele ambulante zorg zijn synoniemen en dus hetzelfde. Dit type behandeling is laagdrempelig en kan een eerste kennismaking zijn die vervolgens leidt naar een intensieve klinische behandeling wanneer dit noodzakelijk is. Deze behandeling bieden wij aan in onze afkickkliniek in Meerlo en Zuid-Afrika. Daarnaast is er bij onze ketenpartner CACN een mogelijkheid om een dagbehandeling te volgen in Eindhoven en Utrecht.

Jij en jouw duurzame herstel staan altijd centraal

Het maakt niet uit voor welk type behandeling je kiest, want jij en jouw herstel staan altijd centraal. Tijdens alle behandelingen vragen wij complete abstinentie, dit houdt in niet drinken en gebruiken. Want ons uiteindelijke doel is altijd dat je duurzaam herstelt zodat jij de controle weer terug hebt over jouw leven. 

Deel je verhaal met ons team

Ons team van professionals en ervaringsdeskundigen is er voor jou op ieder moment van je behandeling. Ze weten als geen ander hoe moedig het is om de eerste stap te zetten en  hulp te vragen. Ben jij de controle kwijt over jouw gebruik en weet jij dat het zo niet langer kan? Maak dan vandaag nog een afspraak voor een intake en deel je verhaal. Wij luisteren zonder oordeel en kunnen je alles vertellen over de mogelijkheden voor een poliklinische behandeling.

Eigen bijdrage

Voor onze polklinische zorg vragen wij een eigen bijdrage van €500,-.

Ik wil advies

"Wij zijn er ook voor vragen en advies. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op."

Heb je hulp nodig? Vul dan het contactformulier in: