Particuliere verslavingszorg

Vrouw zit op een rots en kijkt naar de zonsondergang over een natuurgebied uit.

Wil jij een passende behandeling voor je verslaving, maar val je niet onder het Nederlandse zorgsysteem? Of wil je geen inmenging van je arts of zorgverzekeraar? Dan biedt particuliere verslavingszorg, waarbij je zelf de kosten betaalt, de oplossing. Bij Connection SGGZ bieden we deze vorm van zorg aan op onze locatie in Zuid-Afrika. Ons team van professionele begeleiders en ervaringsdeskundigen staat voor je klaar en helpt je te werken aan een leven zonder verslaving.

De voordelen van particuliere zorg bij Connection SGGZ

Wanneer je kiest voor particuliere verslavingszorg, is de tussenkomst van een zorgverzekeraar niet nodig. Dit brengt verschillende voordelen met zich mee:

 • er is geen wachttijd 
 • je hebt de mogelijkheid om voor een privékamer te kiezen
 • er is sprake van volledige privacy, doordat de kosten niet worden gedeclareerd bij een zorgverzekeraar

Wat houdt onze particuliere behandeling in?

Bij Connection SGGZ krijg je altijd zorg die aansluit op jouw persoonlijke behoeften. Om die van tevoren helder in kaart te brengen, leren we je graag beter kennen.

Het intakegesprek

Tijdens de behandeling sta jij centraal. Daarom starten we met een intakegesprek. Dit intakegesprek heeft bij particuliere verslavingszorg enorm veel waarde. Doordat je geen verwijzing van een arts nodig hebt, is dit namelijk vaak het eerste contactmoment tussen jou en onze privé-afkickkliniek. Hierin bepalen we of een behandeling bij ons voor jou de juiste keuze is. We kijken vervolgens wat je nodig hebt om je verslaving de baas te worden en hoe Connection SGGZ je hierbij kan helpen. Voor het intakegesprek brengen wij € 1000,- in rekening.

De behandeling

Wij zijn gespecialiseerd in het behandelen van verslaving waarbij we focussen op onderliggende problematiek. Hierdoor is geen enkele behandeling hetzelfde. Onze gepersonaliseerde aanpak bestaat uit verschillende groepstherapieën, plus 4 individuele sessies per week. Daarnaast kan je gebruik maken van goede faciliteiten en voorzieningen die bijdragen aan een duurzaam herstel.

Waarom Connection SGGZ Verslavingszorg?

 • Vergoed door zorgverzekeraar
 • Privé betalen ook mogelijk
 • Geen lange wachttijden 
 • Specialistisch, persoonlijk en ervaringsdeskundig
 • Bewezen effectieve behandelingen
 • Inclusief een nazorgtraject op maat
 • Een uitstekend familieprogramma
 • In Nederland en Zuid-Afrika

Ik wil hulp

Ruimte voor ontspanning

Onze kliniek in Zuid-Afrika ligt op een prachtige locatie, omringd door natuur. Hierdoor kan jij je volledig focussen op je herstel. Afkicken vergt veel van je en daarom is ontspanning in een veilige omgeving belangrijk. Dit bevorderen we door de volgende faciliteiten en activiteiten aan te bieden:

 • sportschool, inclusief lessen door een sportinstructeur
 • zwembad
 • kamers met uitzicht op de oceaan en de bergen
 • per dag 3 gevarieerde en vers bereide maaltijden
 • iedere zaterdag een uitje naar bijvoorbeeld de Tafelberg of de Afrikaanse pinguïns

Wat zijn de kosten van particuliere verslavingszorg bij Connection SGGZ?

Onze klinische behandelingen vragen om een intensieve aanpak. Wij adviseren daarom meestal een verblijf van 6 weken. Zo’n verblijf is mogelijk vanaf € 9.800,- per 4 weken voor een gedeelde kamer. Wil je liever een privékamer? Dit kan vanaf € 14.000,- per 4 weken. Neem gerust contact met ons op als je vragen hebt.

Ik wil graag die eerste stap zetten en mijn verslaving aanpakken

De eerste stap zetten is vaak het moeilijkste, dat begrijpen we ontzettend goed. Het is tegelijkertijd de belangrijkste stap op weg naar een nieuw leven zonder verslaving. Wil je graag weten of particuliere verslavingszorg iets voor jou is? Twijfel dan niet om contact met ons op te nemen via onderstaand contactformulier of door ons te bellen op 040-3035023. Je kan al jouw vragen omtrent verslavingszorg en vragen over je gebruik of verslavend gedrag bij ons neerleggen.

*Particuliere verslavingszorg is alleen mogelijk in onze kliniek in Zuid-Afrika. Onze locaties in Nederland zijn uitgesloten van particuliere verslavingszorg.

Ik wil advies

"Wij zijn er ook voor vragen en advies. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op."

Heb je hulp nodig? Vul dan het contactformulier in: