Vergoed door zorgverzekeraar

Groot gebied van maisvelden met een heldere en blauwe lucht op de achtergrond.

Connection SGGZ biedt Specialistische Geestelijke Gezondheidszorg (SGGZ). Voor deze zorg is iedere Nederlander wettelijk verzekerd vanuit de verplichte basisverzekering. Dat wil zeggen dat al onze behandelingen worden vergoed door jouw zorgverzekeraar.

Eigen risico

Wanneer je eigen risico nog niet is aangesproken is het mogelijk dat het eigen risico van minimaal €385,- na afloop van de behandeling door de zorgverzekeraar in rekening wordt gebracht. Deze kosten zijn voor eigen rekening. Indien het bedrag van het eigen risico door de verzekeraar wordt ingehouden op de uit te betalen vergoeding aan Connection SGGZ dan ontvang je hier een factuur voor.

Restitutie- of Naturapolis

Wanneer je een basisverzekering afsluit bij een zorgverzekeraar heb je de keuze tussen een natura- of een restitutiepolis. Een restitutiepolis is een verzekering waarbij je altijd zelf kunt bepalen naar welke zorgverlener je gaat. Hierdoor kun je echt kiezen welke zorg het beste bij jou behoeftes aansluit. Wij adviseren dan ook altijd een restitutiepolis.

Bij een naturapolis wordt 70% van de behandeling vergoed. Omdat wij het niet juist vinden om deze kosten op de cliënt te verhalen nemen wij hier genoegen mee. Hierdoor is de behandeling voor jou toch kosteloos.

De eigen bijdrage die zorgverzekeraars vragen nemen wij voor onze rekening. 

Wel is er een zelfstandige bijdrage voor luxe en comfort:
 

Poliklinische behandeling 

Je betaalt een zelfstandige bijdrage van € 500,- voor deze behandeling 
 

Landgoed Kortenbos 

Je betaalt een zelfstandige bijdrage van € 2750,- voor niet-zorggerelateerde kosten gericht op comfort.
 

Kliniek Zuid-Afrika

Je betaalt een zelfstandige bijdrage van € 1500,- voor niet-zorggerelateerde kosten gericht op comfort. Bij een behandeling in Zuid-Afrika zijn de ticketkosten voor eigen rekening. Wij zullen zorgdragen voor het boeken van het juiste ticket. Dit wordt tijdens de intakeprocedure uitgebreid besproken.

Zakgeld

Voor een klinische behandeling vragen wij onze cliënten rekening te houden met een geldbedrag aan zakgeld. Van dit geld kunnen bijvoorbeeld persoonlijke spullen en verzorgingsproducten gekocht worden in de kliniek. Wij adviseren een minimumbedrag van € 50,- per week, meer of minder is altijd bespreekbaar.

Medische kosten

Tijdens onze klinische behandelingen in het buitenland kan het zo zijn dat er medische kosten gemaakt worden die buiten onze behandeling vallen. Daarvoor adviseren we je een reisverzekering af te sluiten.

Waarom Connection SGGZ Verslavingszorg?

  • Vergoed door zorgverzekeraar
  • Privé betalen ook mogelijk
  • Geen lange wachttijden 
  • Specialistisch, persoonlijk en ervaringsdeskundig
  • Bewezen effectieve behandelingen
  • Inclusief een nazorgtraject op maat
  • Een uitstekend familieprogramma
  • In Nederland en Zuid-Afrika

Heb je hulp nodig?

Heb je hulp nodig? Vul dan het contactformulier in: