• Homepage
  • Verslaving

    Vrouw met bruin haar houdt in twee handen een wit masker half voor haar gezicht.

    Je kunt een verslaving zien als een chronische ziekte met biologische, persoonlijke en sociale oorzaken én gevolgen. Connection SGGZ is gespecialiseerd in het behandelen van verslaafden. Welke vorm van hulp we bieden, is afhankelijk van diverse factoren. Iedereen is uniek en de ernst en duur van de verslaving spelen ook mee. We kijken naar de persoonlijke omstandigheden van onze cliënten en stemmen de behandelingen af op de persoonlijke situatie.

    Wat is een verslaving eigenlijk?

    Niet iedereen die regelmatig gokt of alcohol of drugs gebruikt, is direct verslaafd. Je spreekt pas van verslaving als er zich een toestand voordoet waarin je fysiek en/of mentaal afhankelijk bent van een middel of van een gewoonte. Je verliest als gebruiker de controle over het gebruik en dat gaat ten koste van je normale dagelijkse activiteiten. Als je dit ervaart, vraag dan zo snel mogelijk hulp bij je verslaving door te bellen met een van onze gespecialiseerde medewerkers: 040-3035023

    Soorten verslaving

    Er bestaan twee soorten verslavingen: aan stoffen (alcohol en drugs zoals cocaïne) en gedrag (gok- en gameverslaving). Alcohol- en drugsverslaving bestaan al eeuwen, de afgelopen jaren zijn daar nieuwe vormen bijgekomen, denk aan gamen en medicijn. Denk je dat jij of een naaste (te) afhankelijk is geworden van een van deze middelen of gewoontes? Zoek je hulp en wil je afkicken? Aarzel dan niet om contact op te nemen met Connection SGGZ voor deskundige begeleiding en ondersteuning.

    Waarom Connection SGGZ Verslavingszorg?

    • Vergoed door zorgverzekeraar
    • Privé betalen ook mogelijk
    • Geen lange wachttijden 
    • Specialistisch, persoonlijk en ervaringsdeskundig
    • Bewezen effectieve behandelingen
    • Inclusief een nazorgtraject op maat
    • Familiebijeenkomst
    • In Nederland en Zuid-Afrika

    Bel ons, wij helpen

    Verslavingsproblemen

    Je drinkt gedurende langere tijd regelmatig veel alcohol, je gebruikt al een tijd lang regelmatig drugs of je gokt of gamed te veel. Hier kun je niet meer zelfstandig mee stoppen en je belandt in steeds grotere problemen, zoals schulden of werkeloosheid. Je ziet ook dat het effect van de drug of het gedrag steeds korter wordt. Daarnaast merk je dat je meer gebruikt of langer doorgaat dan je je eerst had voorgenomen. Een groot deel van de dag staat in het teken van je verslavingsbehoefte en de dagelijkse bezigheden lijden hieronder. Neem de eerste stap richting het doorbreken van dit destructieve patroon van je verslaving en zoek professionele hulp.

    Fysiek en geestelijk afkicken

    Om je te laten afkicken, kijken we bij Connection SGGZ zowel naar de fysieke als geestelijke aspecten. Als je lichaam de stof waaraan je verslaafd bent geraakt moet loslaten, treden er in sommige gevallen ontwenningsverschijnselen op.  Want waarom blijf je eigenlijk gevoelig voor een verslaving? Tijdens een detox raakt je lichaam de verslavende stoffen kwijt. Lichamelijk ben je dan in principe afgekickt, maar de geestelijke verslaving is nog niet verdwenen. Een terugval na verslaving komt dan ook helaas vaak voor. Je moet je leven weer opnieuw oppakken, maar nu zonder de stof of het gedrag waaraan je verslaafd was. Dit is lastig, maar wij gaan je helpen!

    Afkicken voor een leven zonder verslaving

    Afhankelijk van jouw situatie, richten we de behandeling op het stoppen van het gebruik, de onderliggende problematiek en het leren voorkomen van een terugval. Durf die eerste stap te zetten en vraag onze hulp om van je verslaving af te komen. De ambulante behandellocaties van afkickkliniek Connection SGGZ zijn gelegen in het centrum van Eindhoven of Utrecht. Wanneer tijdens de intake blijkt dat een klinische behandeling het best passende traject is, dan bieden we deze mogelijkheid in onze gespecialiseerde afkickkliniek in Zuid-Afrika en in de in Meerlo. Onze behandelingen worden vergoed door de zorgverzekeraar. Bovendien werken we niet met lange wachtlijsten.

    Er is kracht en moed voor nodig om de eerste stap te zetten, dat begrijpen we als geen ander. Herstellen van een verslaving is wel degelijk mogelijk. Neem contact op en zet stap voor stap weer koers richting een leven zonder verslaving.

    Ik wil advies

    "Wij zijn er ook voor vragen en advies. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op."

    Foto van het herstelverhaal van Bart die op de oprit met groene bomen staat van de afkickkliniek Kortenbos SGGZ Connection.

    'Mijn verslaving was op zijn hoogtepunt en gebruik stond bovenaan mijn lijst van levensbehoeften.'

    Contactformulier

    Veelgestelde vragen over verslaving

    Wat is een verslaving?
    Wanneer ben je verslaafd?
    Ben ik verslaafd? Stel hier je vragen: 040-3035023
    Wat kost een behandeling?
    Hoe behandelen jullie een verslaving?
    Wat zijn symptomen van verslaving?
    Wat zijn de oorzaken van een verslaving?
    Wat zijn de gevolgen van verslaving?
    Hoe raak je verslaafd?
    Hoe ga je om met een verslaafde?
    Is verslaving een ziekte?
    Is verslaving erfelijk?