Ambulante dagbehandeling

Vier personen staan tegenover elkaar, voor een raam, waarvan er twee elkaar een handruk geven.

Als er sprake is van een milde vorm van verslaving dan zal ons behandeladvies hoogstwaarschijnlijk een ambulante dagbehandeling zijn. Hierdoor kan je gewoon thuis blijven wonen en blijven werken zodat je dagelijkse leven minimaal verstoord wordt. Mocht er een intensievere behandeling noodzakelijk zijn dan bieden wij die mogelijkheid in de vorm van een opname in onze afkickkliniek in Zuid-Afrika en in Meerlo.

Ambulante behandellocatie Eindhoven

De ambulante dagbehandeling zal altijd plaatsvinden op onze huiselijke locatie in het centrum van Eindhoven of bij onze ketenpartner CACN in Eindhoven of in Utrecht. Tijdens de behandeling krijg je een persoonlijke behandelaar toegewezen. Iemand die goed aansluit bij jouw persoonlijkheid en behoeftes. Het ambulante traject bestaat uit individuele sessies en kan aangevuld worden met groepstherapie. Deze sessies vinden minimaal één keer per week plaats.

Zelfredzaamheid is nodig voor een ambulant traject

We zorgen er natuurlijk voor dat de duur en de inhoud van de behandeling aansluit op jouw behoeftes. Houdt er wel rekening mee dat de dagbehandeling niet voor iedereen geschikt is. Om in aanmerking te komen voor een ambulante behandeling moet er namelijk wel sprake zijn van een goede thuissituatie en een zekere mate van zelfredzaamheid.

Waarom Connection SGGZ Verslavingszorg?

  • Vergoed door zorgverzekeraar
  • Privé betalen ook mogelijk
  • Geen lange wachttijden 
  • Specialistisch, persoonlijk en ervaringsdeskundig
  • Bewezen effectieve behandelingen
  • Inclusief een nazorgtraject op maat
  • Familiebijeenkomst
  • In Nederland en Zuid-Afrika

Heb je hulp nodig?

Ambulante dagbehandeling is een bewezen effectieve behandelmethode

Een dagbehandeling wordt vergoed door je zorgverzekeraar. Inhoudelijk bestaat de behandeling uitsluitend uit wetenschappelijk bewezen effectieve behandelmethodes en ook laten we je kennis maken met het 12 stappen model. Lees meer over onze unieke manier van werken en behandelvormen op onze werkwijze.

Twijfel je of een dagbehandeling bij jou past?

Wij zijn meer dan bereid om jouw vragen te beantwoorden en dan kunnen we ook meer vertellen over onze mogelijkheden en werkwijze. Wij begrijpen dat het moeilijk is om de eerste stap te zetten en om toe te geven dat het niet meer lukt om te stoppen. Wij weten dat er juist kracht en moed voor nodig is om je verslaving bespreekbaar te maken en die eerste stap te zetten!

"Ik heb een heerlijke baan en een fijn gezin met twee kids waar ik zielsveel van hou. Toch was er telkens die ene dag in de week dat ik de controle over mezelf compleet verloor. Een klinische behandeling was niet nodig, dus het was fijn om aan mezelf te werken terwijl ik thuis kon blijven wonen."

Contactformulier