Afkickkliniek alcohol

Juichende vrouw met capuchon op voor de zonsopgang.

Het besluit om hulp te zoeken wanneer je te maken hebt met alcoholverslaving is een moedige stap. Hier hebben wij veel respect voor. In onze kliniek sta jij vanaf het eerste moment dat je contact met ons opneemt centraal. We luisteren naar je verhaal en geven je het advies dat je nu nodig hebt. Heb je vragen of wil jij je aanmelden voor behandeling in onze afkickkliniek voor alcoholverslaving? Wacht dan niet en zet de eerste stap. Connection SGGZ is er voor jou. 

Specialistische behandeling afgestemd op jouw situatie

Een alcoholverslaving ontstaat vaak langzaam en onderliggende problematiek kan hier aan ten grondslag liggen. Zo kan je terechtkomen in een vicieuze cirkel die moeilijk zelf is te doorbreken. Wanneer je contact met ons opneemt, bespreken we in een intakegesprek jouw situatie en de ernst van je verslaving. Op basis hiervan kunnen wij een behandeling op maat samenstellen. De duur en vorm van je behandeling kunnen we aanpassen als dit nodig is. Een overzicht van onze behandelingen bij alcoholverslaving:

 • klinische opname en behandeling in onze afkickkliniek voor alcohol in Meerlo; 
 • klinische opname en behandeling in onze afkickkliniek voor alcohol in Zuid-Afrika;
 • ambulant traject / dagbehandeling in Eindhoven of Utrecht in samenwerking met onze ketenpartner CACN. 

Dit mag jij verwachten wanneer je stopt met alcohol in onze afkickkliniek

Ons team van professionals en ervaringsdeskundigen biedt jou bij iedere stap op jouw weg naar herstel de persoonlijke begeleiding aan die je nodig hebt. Dit gebeurt in een veilige omgeving, waarbij we jouw privacy waarborgen. Wanneer je stopt met alcohol kan je te maken krijgen met heftige afkickverschijnselen. Daarom starten we vaak met een detox. Zo krijg je passende medische ondersteuning om verantwoord te stoppen met alcohol. Tijdens een klinisch traject is hier dag en nacht zorg aanwezig. Dit geeft je de veiligheid en rust die nodig is om te werken aan jouw herstel.

Waarom Connection SGGZ Verslavingszorg?

 • Vergoed door zorgverzekeraar
 • Privé betalen ook mogelijk
 • Geen lange wachttijden 
 • Specialistisch, persoonlijk en ervaringsdeskundig
 • Bewezen effectieve behandelingen
 • Inclusief een nazorgtraject op maat
 • Een uitstekend familieprogramma
 • In Nederland en Zuid-Afrika

Heb je hulp nodig?

Herstel eindigt niet bij het verlaten van de afkickkliniek

Na je behandeling in onze kliniek bieden we ook nazorg aan. Ook deze stemmen we samen met jou af op jouw situatie en wensen. Onze verslavingszorg stopt pas wanneer jij deze niet meer nodig hebt en weer aan het roer van je leven staat. Zo blijven we je passend ondersteunen op jouw reis naar blijvend herstel. 

Vergoeding en kosten afkickkliniek

De kosten om af te kicken in onze afkickkliniek worden vergoed. Want gelukkig dekt je zorgverzekering in Nederland specialistische geestelijke gezondheidszorg. Zo kunnen wij jou de professionele hulp bij alcoholisme bieden waar jij recht op hebt. Daarom brengen we geen eigen bijdrage in rekening voor de behandeling. Het enige waar je rekening mee moet houden, zijn de comfortkosten voor het verblijf en de ticketkosten wanneer je kiest voor een behandeling in Zuid-Afrika. 

Eerste stap naar een leven in herstel

Niemand kiest er bewust voor om verslaafd te raken. Wanneer je te maken krijgt met de ziekte die verslaving heet, is het belangrijk dat je de juiste hulp krijgt om duurzaam te kunnen herstellen. In onze klinieken kunnen we je deze begeleiding geven wanneer je klaar bent om te stoppen met alcohol. Wacht daarom niet als jij je zorgen maakt over je alcoholgebruik of dat van een dierbare. Neem contact op met onze afkickkliniek voor alcoholverslaving. Want een leven zonder verslaving is mogelijk, ook voor jou!

Heb je hulp nodig? Vul dan het contactformulier in: