Online gokken

Hand gooit grote zwarte dobbelsteen tegen blauwe, digitale achtergrond.

Gokken is zo oud als de mensheid. Een gokje wagen en je geluk beproeven horen bij het leven. Het verlangen naar geluk, nieuwsgierigheid en willen spelen, zijn allemaal drijfveren die ons niet vreemd zijn. Wat wel nieuw is, is de recent gelegaliseerde online gokwereld waarin je dit nu op ieder moment van de dag kunt ervaren. Met de mogelijkheden om online te gokken word je iedere dag geconfronteerd. Want of je het nu wilt of niet, er is geen ontkomen aan. De tijd waar we in leven kan meehelpen aan jouw groeiende verlangen om juist hier je tijd en geld in te steken. Nu de overheid het legaal heeft gemaakt, lijkt de drempel compleet verdwenen. In de echte wereld zien we dat meer reclames en aanbieders een toename aan gokverslaafden betekenen.

24/7 overal online gokken

Alle marketingtools en oude voetbalhelden zijn uit de kast getrokken om het nieuwe online gokcircus op te tuigen. Je kunt de tv niet aanzetten of scrollen op internet zonder geconfronteerd te worden met de mogelijkheid om online veel geld te verdienen. Zo zie je een zakenvrouw die tijdens een vergadering stiekem online poker speelt en in de daarop volgende commercial krijg je tips om op voetbalwedstrijden te wedden. Het is nog nooit zo gemakkelijk geweest en het ging nog nooit zo snel. Deze maakbare online gokwereld is niet te stoppen en kan gevaarlijk zijn voor jou wanneer je verslavingsgevoelig bent. De desastreuze gevolgen van overmatig gokken zien we helaas dagelijks terug in onze afkickkliniek. Een gokprobleem kan alles kapot maken wat je lief is. Twijfel je over jouw gokgedrag? Deel dit dan met een van onze professionals en vraag hulp als je de controle bent kwijtgeraakt.

Wanneer het je niet meer lukt om te stoppen

Dat gevoel van compleet opgaan in het spel, alles om je heen vergeten. De wereld bestaat alleen nog maar uit jou en het spel. Het willen ontsnappen aan de realiteit is voor jou je nieuwe werkelijkheid geworden. Wanneer willen is veranderd in moeten gokken en het zorgt voor problemen in je leven, dan is het tijd om hulp te zoeken. Want het kan moeilijk zijn om deze vicieuze cirkel alleen te doorbreken. Wacht daarom niet en vraag hulp aan ons team van professionals en ervaringsdeskundigen. Zij kunnen je begeleiden naar een leven waarin je echt wint.

Heb je vragen over je online gokgedrag? Stel ze aan ons team

Spelen met je leven, daar kan het soms op lijken als je een gokprobleem hebt. Je kan het gevoel ervaren dat jij de controle bent kwijtgeraakt, dan spreken we van een verslaving. Het vraagt van jou het onmogelijke, namelijk toegeven dat je een probleem hebt en dat je het niet alleen kan oplossen. Deze eerste stap van erkennen is de moeilijkste. Vanaf daar doen we het samen. Onze behandeling is helemaal afgestemd op jou. We luisteren naar jouw verhaal en laten je pas weer los als jij weer aan het stuur van je leven zit. Heb je vragen over je online gokgedrag? Stel ze dan vandaag aan het team van Connection SGGZ.

Waarom Connection SGGZ Verslavingszorg?

  • Vergoed door zorgverzekeraar
  • Privé betalen ook mogelijk
  • Geen lange wachttijden 
  • Specialistisch, persoonlijk en ervaringsdeskundig
  • Bewezen effectieve behandelingen
  • Inclusief een nazorgtraject op maat
  • Een uitstekend familieprogramma
  • In Nederland en Zuid-Afrika

Ik wil hulp

Informatie gokverslaving

Heb je hulp nodig? Vul dan het contactformulier in:

Foto van het herstelverhaal van Wesley die in een behandelkamer zit in de afkickkliniek Kortenbos SGGZ Connection.

'Het overlijden van mijn opa zie ik ook het begin van mijn verslaving.'

Veelgestelde vragen over online gokken

Waarom heeft de overheid online gokken legaal gemaakt?
Wat is online gokken?
Wanneer ben ik verslaafd aan online gokken?
Hoe kunnen jullie mij helpen om van mijn online gokverslaving af te komen?