Detox

Close-up van medisch beeld waarbij je de schouder van de patient ziet en de armen van een dokter.

Wanneer er sprake is van een langdurige periode van verslaving waarin structureel veel drank of drugs is gebruikt is het mogelijk dat het lichaam eerst dient te ontgiften, ook wel detox of detoxificatie genoemd. Het lichaam is namelijk gewend geraakt aan het middel en daardoor kunnen er bij het stoppen ontwenningsverschijnselen optreden. Hierbij is behandeling met professionele hulp noodzakelijk.

Medisch verantwoord

Mocht tijdens de intake blijken dat detoxificatie noodzakelijk is dan begeleiden wij onze cliënten op een medisch verantwoorde manier in dit proces. Omdat detox afhankelijk van het middel - bijvoorbeeld detox van alcohol - en de ernst van de verslaving erg zwaar kan zijn, vindt deze uitsluitend plaats onder toezicht van de juiste medische begeleiding. Gespecialiseerde artsen en speciaal getrainde verpleegkundigen zullen de cliënt monitoren en bijstaan in dit proces. Het is mogelijk dat de artsen, in overleg met de cliënt, medicatie voorschrijven om zo de ontwenningsverschijnselen te minimaliseren en het detoxicatie proces te versnellen.

Waarom Connection SGGZ Verslavingszorg?

  • Vergoed door zorgverzekeraar
  • Privé betalen ook mogelijk
  • Geen lange wachttijden 
  • Specialistisch, persoonlijk en ervaringsdeskundig
  • Bewezen effectieve behandelingen
  • Inclusief een nazorgtraject op maat
  • Een uitstekend familieprogramma
  • In Nederland en Zuid-Afrika

Start behandeling

Wanneer het lichaam op een medisch verantwoorde manier ontgift is en het lichaam vrij is van verdovende middelen kan de behandeling van Connection SGGZ van start gaan.

Twijfel je?

Wij zijn meer dan bereid om jouw vragen te beantwoorden en dan kunnen we ook meer vertellen over onze mogelijkheden en werkwijze. Wij begrijpen dat het moeilijk is om de eerste stap te zetten om te stoppen met alcohol of drugs en om toe te geven dat het niet meer lukt om te stoppen. Wij weten dat er juist kracht en moed voor nodig is om je verslaving bespreekbaar te maken en die eerste stap te zetten!

"Na al die jaren was ik lichamelijk afhankelijk geworden. Stoppen zonder behulp van een professionele detox was zelfs gevaarlijk geweest voor me. De eerste dagen waren zwaar, maar door de intensieve begeleiding, het goede eten en het vele slapen had ik relatief weinig last van de ontwenningsverschijnselen. Zo kon ik snel beginnen met mijn behandeling."

Contactformulier