Afkicken alcohol

Zonsopkomst met het silhouette van verschillende bomen in geel- en oranjetinten.

Misschien ervaar je zelf nog geen noodzaak om af te kicken van alcohol, en zijn het vooral de mensen om je heen die je aanspreken op je drankgebruik. Of misschien is het tijd om eerlijk te zijn tegen jezelf en kan je toegeven dat je hulp nodig hebt. Want je ervaart te veel problemen door je overmatige drankgebruik. Wat de reden ook is waarom je wilt afkicken van alcohol, Connection SGGZ is er voor jou om je de juiste ondersteuning te geven die je nu nodig hebt. 

Impact van jouw alcoholgebruik

Wanneer alcohol een grote rol speelt in je leven, zien we vaak dat dit impact heeft op verschillende gebieden. Zo kan je door je overmatige drankgebruik te maken hebben met problemen op het gebied van je gezondheid, relaties, werk en financiën. Aan het ontstaan van je alcoholprobleem kan onderliggende problematiek ten grondslag liggen. Zo kan je in een vicieuze cirkel terechtkomen die vaak moeilijk zelf is te doorbreken. 

Voordelen afkicken van alcoholverslaving voor jou

We hebben de belangrijkste redenen om af te kicken van alcoholverslaving op een rij gezet:

 • Gezondheidsverbeteringen: langdurig overmatig alcoholgebruik kan leiden tot diverse gezondheidsproblemen, waaronder leverziekten, hartaandoeningen, en neurologische schade. Afkicken van alcohol is essentieel om je fysieke gezondheid te herstellen en verdere complicaties te voorkomen.
   
 • Herstel van je mentale welzijn: alcohol heeft aanzienlijke effecten op je geestelijke gezondheid, waaronder depressie, angst en cognitieve stoornissen. Afkicken biedt de kans om je mentale gezondheid te herstellen.
   
 • Verbetering van je relaties: alcoholverslaving kan leiden tot gespannen relaties met familie, vrienden en collega's. Door af te kicken ontstaat de mogelijkheid om deze relaties te herstellen, vaak met meer begrip en steun.
   
 • Persoonlijke groei en zelfontwikkeling: afkicken geeft je de kans om je doelen opnieuw te definiëren, gezondere gewoonten aan te nemen en een leven te leiden dat je meer voldoening en tevredenheid brengt.
   
 • Verbetering van kwaliteit van leven: een leven zonder afhankelijkheid van alcohol zorgt voor meer energie en een groter gevoel van voldoening in je dagelijkse leven.
   
 • Voorkomen van juridische problemen: door af te kicken voorkom je rijden onder invloed en juridische gevolgen. 
   
 • Financiële stabiliteit: overmatig alcoholgebruik kan financiële lasten met zich meebrengen, zoals kosten voor drank, medische behandelingen en juridische problemen. Door af te kicken zie je vaak dat ook je financiële situatie verbetert. 
   
 • Verhoogd zelfrespect: herstellen van een alcoholverslaving draagt bij aan een verbeterd beeld van jezelf. Het laat zien dat je uitdagingen aangaat en kan overwinnen. Hier mag je trots op zijn!

Waarom Connection SGGZ Verslavingszorg?

 • Vergoed door zorgverzekeraar
 • Privé betalen ook mogelijk
 • Geen lange wachttijden 
 • Specialistisch, persoonlijk en ervaringsdeskundig
 • Bewezen effectieve behandelingen
 • Inclusief een nazorgtraject op maat
 • Een uitstekend familieprogramma
 • In Nederland en Zuid-Afrika

Ik wil hulp

Informatie alcoholverslaving

Jij wilt afkicken van alcholverslaving

Wanneer je hebt besloten dat je wilt stoppen met alcohol, heb je de belangrijkste stap gezet. Deze moedige eerste stap kan alleen jij zetten. Vanaf dat moment kan ons team van professionals en ervaringsdeskundigen je ondersteunen. Zo kan je te maken krijgen met afkickverschijnselen. Deze kunnen zeer heftig zijn, zeker wanneer je ‘cold turkey’ stopt. Daarom is het belangrijk dat jij professionele medische begeleiding krijgt. Hiermee voorkom je soms levensgevaarlijke situaties. 

Onze behandeling bij afkicken van drank

Onze behandeling bij alcoholverslaving begint met een intakegesprek. Hierin bespreken we jouw mate van verslaving. Vervolgens stellen we een behandeling op maat samen die is afgestemd op jouw situatie. Zo kan een kliniekopname soms beter aansluiten dan een ambulante behandeling. Je behandeling begint vaak met een detox. Daarnaast bieden we ook hulp aan voor familie en naasten van alcoholisten. Want een verslaving heb je nooit alleen. 

Afkicken in Zuid-Afrika

Ook hebben wij een afkickkliniek in Zuid-Afrika. Het voordeel van herstellen in het buitenland is dat je automatisch afstand creëert van alle afleidingen en verleidingen die je thuis tegenkomt. Denk hierbij aan andere gebruikers, maar ook aan geuren, smaken of geluiden uit je dagelijkse omgeving die als triggers kunnen dienen. Door te kiezen voor herstel in het buitenland, kun je je volledig concentreren op je eigen welzijn en proces. Het is alsof je wordt gereset, waardoor je de kans krijgt om opnieuw te beginnen na het doorlopen van je afkickproces.

Je leven na je afkickperiode

In onze behandeling geven we je alle handvatten om te werken aan je duurzame herstel en een terugval te voorkomen. Daarnaast bieden we je passende nazorg aan en laten je pas los, wanneer jij weer aan het roer van je leven staat. Wil je afkicken van alcohol? Wacht dan niet en meld je vandaag nog aan.

Ik wil advies

"Wij zijn er ook voor vragen en advies. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op."

Foto van het herstelverhaal van Edwin die op de oprit met groene bomen staat van de afkickkliniek Kortenbos SGGZ Connection.

'Ik kreeg twee gezichten: de vrolijke en de soms verdrietige Edwin. De verdrietige en negatieve Edwin liet ik aan bijna niemand zien.'

Heb je hulp nodig? Vul dan het contactformulier in: