Blowen verandert het karakter

Silhouette vanhet hoofd van een man van de zijkant met daarin lichtgevende hersenen en zenuwen zichtbaar.

Het roken van wiet, cannabis of hasj heeft invloed op je gedrag, geheugen en beïnvloedt zo ook je karakter. Hoe je denkt, voelt en handelt, maakt jouw persoonlijkheid en jij bent uniek. Door blowen kan je karakter veranderen en kan het zijn dat je steeds minder jezelf bent. Ervaar je problemen door je cannabisgebruik? Deel dan je verhaal met ons team. Zij kunnen je het advies geven dat je nu nodig hebt. 

Wat doet wiet met je hersenen? 

Cannabis, ook wel bekend als wiet, heeft verschillende effecten op je hersenen. Dit komt door de interactie tussen de chemische stoffen in cannabis, met name de psychoactieve stof THC (tetrahydrocannabinol), en de receptoren in je brein. De hoeveelheid en frequentie van je gebruik heeft invloed op de korte en lange termijn effecten. Zo kan het zorgen voor tijdelijke veranderingen in je denken en geheugen, zoals concentratieproblemen en geheugenverlies. Ook de ontwikkeling van je hersenen kan te lijden hebben van blowen. Zeker wanneer je jong bent en je hersenen nog niet zijn volgroeid. Daarnaast loop je de kans op het ontwikkelen van een cannabisverslaving met alle gevolgen die hierbij horen. 

Wat doet wiet met je gevoelens?

Blowen heeft ook invloed op je emoties. Zo kan het aan de ene kant zorgen voor een ontspannen gevoel en aan de andere kant voor een complete paniekaanval. Ook je motivatie kan zwaar lijden onder je cannabisgebruik, waardoor je problemen ervaart op je werk en in je sociale omgeving. Daarnaast kan onderliggende problematiek worden versterkt door je blowgedrag of vice versa. Dit heeft allemaal effect op de manier waarop jij je gedraagt en met anderen omgaat.

Waarom Connection SGGZ Verslavingszorg?

 • Vergoed door zorgverzekeraar
 • Privé betalen ook mogelijk
 • Geen lange wachttijden 
 • Specialistisch, persoonlijk en ervaringsdeskundig
 • Bewezen effectieve behandelingen
 • Inclusief een nazorgtraject op maat
 • Een uitstekend familieprogramma
 • In Nederland en Zuid-Afrika

Ik wil hulp

Herkenbare symptomen van problematisch blowgedrag

We hebben de meest voorkomende effecten van overmatig blowen op je karakter op een rijtje gezet:

 • onrust
 • wantrouwen
 • gespannenheid
 • angst- en paniekgevoelens
 • vermoeidheid
 • lusteloosheid
 • gebrek aan motivatie
 • neerslachtigheid
 • verlies van contact met de werkelijkheid

Herken je deze symptomen bij jezelf of een dierbare? Bel dan met onze ervaringsdeskundigen en professionals en deel je zorgen. Zij luisteren naar je zonder oordeel en helpen je graag als je wilt stoppen met blowen.

Sociale gevolgen cannabisgebruik

Het sociale aspect van cannabisgebruik kan ook zorgen voor een verandering in je karakter. Zo kan je een andere groep vrienden krijgen die ook cannabis gebruikt. Dit kan dan leiden tot een verandering in je activiteiten, prioriteiten en interesses. Daarnaast kan overmatig gebruik van cannabis invloed hebben op het nastreven van doelen die je voor jezelf had gesteld. Zo lijkt die interessante baan of studie waaraan je bent begonnen, in een keer niet meer zo leuk. Hierdoor wil je stoppen en verander je onbewust je toekomst. 

Jouw persoonlijkheid en gezondheid

Blowen kan ook invloed hebben op je zelfbeeld en gezondheid. Het effect hiervan is afhankelijk van je individuele overtuigingen en de mate van je gebruik. Door langdurig en regelmatig cannabisgebruik loop je een groter risico op het ontwikkelen van psychische aandoeningen, zoals angststoornissen en depressie. Zoek hulp wanneer je het gevoel hebt dat je de controle over je blowgedrag bent kwijtgeraakt. Connection SGGZ is er voor jou. 

Ik wil advies

"Wij zijn er ook voor vragen en advies. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op."

Maak jij je zorgen over jezelf of een dierbare?

De invloed van blowen op je karakter of dat van een dierbare, is persoonlijk en afhankelijk van vele factoren. Wanneer jij je hier zorgen over maakt, dan is het tijd om hulp te vragen. Met een behandeling in onze afkickkliniek is herstellen van een cannabisverslaving wel degelijk mogelijk. Wacht daarom niet als je het gevoel hebt dat je karakter is veranderd door blowen. Bel en maak een afspraak voor een intake.

Heb je hulp nodig? Vul dan het contactformulier in: