Invloed van blowen op emoties en depressie

Depressieve en eenzame man op een houten pier, uitkijkend over een meer met de rug naar de kijker toe.

Cannabisgebruik en depressie zijn twee complexe onderwerpen. En er is veel onderzoek gedaan naar de effecten van blowen en depressie. Want wat is de invloed van THC en CBD, de bekendste moleculen in wiet, op angst en depressie? Ontstaan deze gevoelens door het veelvuldig gebruik van cannabis of blow je om deze te onderdrukken? De antwoorden op deze vragen zijn niet eenduidig en simpel. Heb jij te maken met de invloed van blowen op je emoties en depressie? Deel dan je verhaal met ons team. Zij bieden je graag een luisterend oor en het advies dat je nu nodig hebt. 

Verband tussen cannabis en depressie

Verschillende wetenschappelijke studies tonen aan dat er een verband is tussen het gebruik van cannabis en depressie. Het is belangrijk om op te merken dat correlatie niet hetzelfde is als oorzakelijkheid. Met andere woorden, cannabisgebruik kan geassocieerd worden met depressie, maar het is niet noodzakelijk de directe oorzaak ervan. Sommige mensen hebben meer aanleg om zowel een cannabisverslaving als een depressie te ontwikkelen. Dit is afhankelijk van genetische aanleg, psychologische en sociale factoren.

Blowen en jouw emoties

Dagelijks ervaar je verschillende emoties en daar horen ook de minder leuke varianten bij, zoals verdriet, angst en schaamte. Wanneer je blowt, kunnen deze emoties verergeren. Of ze lijken tijdelijk te verdwijnen om vervolgens nog heftiger terug te komen. Als je te maken hebt met blijvende negatieve stemming en emoties, dan kan dit duiden op een depressie. Blowen als zelfmedicatie is hiervoor een slecht idee. Want het zorgt ervoor dat je emotionele ontwikkeling stilstaat en het heeft vaak een negatieve invloed op je karakter. Deze ontwikkeling en je karakter zijn juist nodig om uit je depressie te kunnen komen.

Waarom Connection SGGZ Verslavingszorg?

 • Vergoed door zorgverzekeraar
 • Privé betalen ook mogelijk
 • Geen lange wachttijden 
 • Specialistisch, persoonlijk en ervaringsdeskundig
 • Bewezen effectieve behandelingen
 • Inclusief een nazorgtraject op maat
 • Een uitstekend familieprogramma
 • In Nederland en Zuid-Afrika

Ik wil hulp

Blowen tegen depressie

De effecten van blowen op depressie zijn persoonlijk. Dit heeft te maken met de verschillende verschijningsvormen van een depressie. Omdat cannabis een ‘downer’ is kan het onderstaande algemene symptomen van een depressie verslechteren:

 • aanhoudend neerslachtig en verdrietig gevoel
 • weinig zelfvertrouwen en zelfwaarde
 • gedemotiveerd 
 • rusteloosheid
 • slapeloosheid
 • overprikkeld
 • paniekgedachten
 • suïcidale gedachten

Herken je deze gedachten bij jezelf of een dierbare? Wacht dan niet en deel je zorgen met ons team of je huisarts. Het is belangrijk dat je de juiste persoonlijke hulp krijgt om te kunnen herstellen van een depressie.

Onze persoonlijke behandeling voor jou

Connection SGGZ is gespecialiseerd in het behandelen van verslaving in combinatie met onderliggende problematiek zoals depressie. Ons team van professionals en ervaringsdeskundigen kan jou de op maat gemaakte behandeling geven zolang jij dit nodig hebt. Hier hoort ook medische begeleiding bij voor het behandelen van de afkickverschijnselen van wiet. Al onze verschillende disciplines zoals psychologen, psychiaters en coaches staan voor je klaar om samen te werken aan jouw duurzame herstel van verslaving en depressie. 

Deel je verhaal met Connection SGGZ 

Wanneer je wilt stoppen met blowen, dan is het belangrijk dat je hulp vraagt. Als je te maken hebt met depressie is het ook belangrijk om hulp te vragen. Wanneer je met beide te maken hebt, kan dit onmogelijk lijken. Weet dat ons team er is voor jou en dat ze je de juiste hulp kunnen bieden die is afgestemd op jouw situatie. Maak daarom een afspraak voor een intake. En werk samen met ons aan een leven zonder blowen en depressie voor jou. 

Ik wil advies

"Wij zijn er ook voor vragen en advies. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op."

Heb je hulp nodig? Vul dan het contactformulier in: