Alcohol en relatieproblemen

Man en vrouw zittend tegenover elkaar op bank, maken ruzie vanwege relatieproblemen door alcohol.

Als alcohol een hoofdrol speelt in je relatie en jullie hier niet over op één lijn zitten, dan kan alcohol zorgen voor relatieproblemen. Dit levert vaak vervelende situaties op waarbij de liefde soms ver te zoeken is. Ben jij of je partner de controle over alcohol verloren? En wil je weer gelukkig zijn in je relatie? Deel dan je verhaal met ons team. Zij kunnen je het advies geven dat je nu nodig hebt.

Jouw relatie met alcohol

‘Nee, nog eentje en dan gaan we echt naar huis, schat.’ Of, ‘ik heb echt niet te veel gedronken hoor, wat zit je nou weer te zeuren.’ Vervolgens is de realiteit anders en blijft je partner dronken langer op een feestje dan gepland. Wanneer deze situaties vaak voorkomen en jij of je partner hier last van hebben, dan kan er meer aan de hand zijn. 

Alcoholverslaving is een ziekte die je langzaam ongemerkt kan ontwikkelen. Niemand kiest er bewust voor om een probleem te hebben met alcohol en hier verslaafd aan te raken. Wanneer dit toch is gebeurd dan is het krijgen van de juiste hulp vaak noodzakelijk. Connection SGGZ kan jou deze persoonlijke begeleiding bieden.

Zie je bij jezelf of je partner een gedragsverandering door alcohol?

Alcohol kan ervoor zorgen dat het gedrag van zowel de drinker als de partner aanzienlijk verandert. Zo kan je als drinker last hebben van een verminderd beoordelingsvermogen, impulsief gedrag, prikkelbaarheid en agressie. Ook kan je als partner de trucjes van een alcoholist gaan herkennen. Hierdoor kan je het gevoel hebben dat je op eieren moet lopen, waardoor er afstand ontstaat in jullie relatie. Of je voelt je verantwoordelijk voor je partner en je wilt het oplossen. Hierdoor loop je het risico op het ontwikkelen van codependency. Dit kan op den duur zorgen voor onhoudbare situaties. Trek daarom op tijd aan de bel als je weet dat het zo niet langer kan. 

Waarom Connection SGGZ Verslavingszorg?

  • Vergoed door zorgverzekeraar
  • Privé betalen ook mogelijk
  • Geen lange wachttijden 
  • Specialistisch, persoonlijk en ervaringsdeskundig
  • Bewezen effectieve behandelingen
  • Inclusief een nazorgtraject op maat
  • Een uitstekend familieprogramma
  • In Nederland en Zuid-Afrika

Ik wil hulp

Wanneer alcohol je relatie en communicatie vergiftigt

Een verslaving heb je nooit alleen. En dit geldt ook voor een relatie. In een goede relatie is communicatie essentieel. Met een alcoholist praten over zijn of haar drankgebruik kan moeilijk zijn en zorgen voor veel ruzie. Ontkennen, liegen, bedriegen en niet nakomen van gemaakte afspraken zijn hier vaak de oorzaak van. Het lijkt wel op het hebben van een affaire, maar dan met het verslavende middel alcohol. Zo kan alcoholisme ervoor zorgen dat de liefde in jullie relatie bekoeld is.

Afstand nemen van alcoholist

Wanneer je wilt stoppen met alcohol en dit niet meer lukt, dan kan je in de vicieuze cirkel van een verslaving terecht zijn gekomen. Hieraan kan onderliggende problematiek ten grondslag liggen. Als dit zorgt voor een onhoudbare situatie in je relatie dan kan het nodig zijn om bewust afstand van elkaar te nemen om zo jezelf te beschermen. Zeker wanneer je partner niet bereid is om passende hulp te accepteren. 

Relatie verbreken met alcoholist

Naast bewust afstand nemen in je relatie kan soms het verbreken van een relatie de enige optie zijn om je eigen welzijn te kunnen garanderen. Dit is triest en nooit het doel van een relatie. Maar het voortzetten van een relatie kan dan vergaande gevolgen hebben voor jezelf en je partner. Wij zijn er ook voor jou als partner en bieden hulp voor familie en naasten van alcoholisten. Want ook jij moet om hulp durven te vragen om deze neerwaartse spiraal te doorbreken. Dit vraagt moed en is soms de enige uitweg uit een verziekte relatie. 

Ik wil advies

"Wij zijn er ook voor vragen en advies. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op."

Maakt alcohol meer kapot dan je lief is?

Alleen jij weet het antwoord op deze vraag. Wanneer je klaar bent om de eerste stap te zetten en hulp te vragen, is Connection SGGZ er voor jou. Wij bieden jou een op maat gemaakte behandeling aan waarin jouw situatie centraal staat. Bel en maak een afspraak voor een intake wanneer alcohol zorgt voor relatieproblemen.

Heb je hulp nodig? Vul dan het contactformulier in: