Cannabisverslaving

Invloed van stoppen met blowen op je uiterlijk

Close-up van het gezicht van een man met handen voor het gezicht.

Wanneer je in de spiegel kijkt, wat zie je dan? Heb je een grauw uiterlijk? Zijn je ogen rood en zie je er moe uit? Blow je te vaak? Dan zie je dit vaak terug in je spiegelbeeld. Het verliezen van de controle over je blowgedrag gaat meestal langzaam. Wanneer je de controle terug wilt over je leven en je wilt stoppen met blowen, dan gaat dit ook een positief effect hebben op je uiterlijk. Ons team kan je hierbij helpen door het geven van de juiste begeleiding die je nu nodig hebt. 

Wat is de invloed van blowen op je uiterlijk?

Cannabis werkt geestelijk en lichamelijk verslavend. Voor je uiterlijk heeft het de volgende gevolgen:

 • Rode en bloeddoorlopen ogen: Cannabis verwijdt de bloedvaten in je ogen. Hierdoor krijgen ze vaak een rood en bloeddoorlopen uitstraling. Dit is een tijdelijk effect dat meestal verdwijnt na verloop van tijd. Gebruik je veel en vaak cannabis, dan kunnen je ogen een doffe uitstraling krijgen. 
 • Droge en verslechterde huid: Blowen zorgt ervoor dat je huid uitdroogt. Dit verslechtert de conditie van je huid waardoor deze er minder gezond en stralend uitziet.
 • Vroegtijdige veroudering: Roken van welke soort dan ook draagt bij aan de vroegtijdige veroudering van je huid. De rook vermindert de bloedstroom en zuurstoftoevoer naar je huid. Dit zorgt voor een doffere huid en de ontwikkeling van rimpels, waardoor je er ouder uitziet.
 • Verslechterde mondgezondheid: Het inhaleren van cannabisrook heeft nadelige effecten op je tanden, tandvlees en adem. Dit heeft invloed op de rest van je verteringssysteem en darmgezondheid.
 • Toename in gewicht: Je kan aankomen in gewicht omdat cannabis ervoor kan zorgen dat je veel gaat eten. Hierdoor kan je algehele conditie verslechteren. 

Waarom Connection SGGZ Verslavingszorg?

 • Vergoed door zorgverzekeraar
 • Privé betalen ook mogelijk
 • Geen lange wachttijden 
 • Specialistisch, persoonlijk en ervaringsdeskundig
 • Bewezen effectieve behandelingen
 • Inclusief een nazorgtraject op maat
 • Een uitstekend familieprogramma
 • In Nederland en Zuid-Afrika

Ik wil hulp

Blowen en je gewicht

Wat blowen doet met je gewicht is bij iedereen anders. Wanneer je te maken hebt met een cannabisverslaving kan dit je eetlust vergroten, wat kan leiden tot gewichtstoename. Want door zogenaamde munchies, vreetbuien, blijf je doorgaan met eten. Vaak wordt er dan ook gekozen voor ongezonde snacks, waardoor je hele eetpatroon kan veranderen. Dit heeft allemaal gevolgen voor je stofwisseling, wat kan zorgen voor een verandering in je gewicht en gezondheid.

Positieve effecten op je lichaam als je stopt met blowen

Wanneer je stopt met cannabis gebruiken, ga je dit snel terugzien in je spiegel. Je uiterlijk verandert namelijk, je huid en je ogen gaan weer stralen. Ook je algehele gezondheid en conditie zullen verbeteren waardoor jij je beter voelt. Hiervoor zul je eerst te maken krijgen met de afkickverschijnselen van wiet. Connection SGGZ kan je hierin de juiste medische ondersteuning geven. Zo werk je samen met ons team aan jouw duurzame herstel. 

Hoe kan je stoppen met blowen?

Succesvol stoppen met blowen vraagt om de juiste en persoonlijke professionele aanpak. Onze professionals en ervaringsdeskundigen weten als geen ander hoe een verslaving je in zijn greep kan hebben. In onze op maat gemaakte behandeling staan jij en jouw situatie altijd centraal. Wij kunnen jou zo lang als je dit nodig hebt passende ondersteuning bieden. Zo verzorgen wij ook nazorg en een familieprogramma.

Zet de eerste stap naar een gezond innerlijk en uiterlijk

Het zetten van de eerste en het vragen van hulp is de moeilijkste. Vanaf daar doen we het samen. Schaamte en schuldgevoel kunnen ervoor zorgen dat je deze eerste stap blijft uitstellen. Wil je een verandering in je uiterlijk? Dan gaan we werken aan je innerlijk en je gezondheid. Wacht daarom niet en plan vandaag nog een intake. Zodat jij kan genieten van de positieve effecten op je uiterlijk door te stoppen met blowen.

Ik wil advies

"Wij zijn er ook voor vragen en advies. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op."

Heb je hulp nodig? Vul dan het contactformulier in: