Rode ogen door blowen

Close up van een gezicht met een rood oog door blowen.

Rode ogen na het gebruik van cannabis zijn een veelvoorkomend en kenmerkend symptoom van stoned zijn. De oorzaak van deze roodheid is de verwijding van de bloedvaten in je ogen. Dit komt door de chemische reacties die cannabis in je lichaam veroorzaken. Maak jij je zorgen over je rode ogen na het blowen? Of heb je hier vragen over? Neem dan contact op met ons team. Zij kunnen je het advies geven dat je nu nodig hebt. 

Oorzaak van rode ogen door blowen

Het belangrijkste mechanisme achter rode ogen door blowen is vasodilatatie. Dit betekent dat de bloedvaten in je lichaam, inclusief die in je ogen, uitzetten. Tetrahydrocannabinol, oftewel THC, het actieve bestanddeel van cannabis, activeert dit proces. Dit zorgt voor een tijdelijke uitbreiding van de bloedvaten in je oogwit. Daarnaast zorgt de rook ervoor dat je ogen geïrriteerd kunnen raken. Als laatste kunnen rode ogen duiden op uitdroging van je lichaam. Al deze verschillende oorzaken zijn zichtbaar in je ogen. 

Zijn bloeddoorlopen ogen gevaarlijk?

Het antwoord is: nee. Rode ogen zijn een natuurlijke bijwerking van wiet die relatief kort duurt. Wel kunnen ze zorgen voor vragen uit je omgeving, zoals: Wat is er met je ogen aan de hand? Of: Gaat het wel goed met je? Vragen waar je vaak niet op zit te wachten. Wanneer je stopt met blowen is de invloed hiervan zeer snel zichtbaar in je uiterlijk. De roodheid in je ogen verdwijnt en ook je huid verbetert aanzienlijk.

Waarom Connection SGGZ Verslavingszorg?

  • Vergoed door zorgverzekeraar
  • Privé betalen ook mogelijk
  • Geen lange wachttijden 
  • Specialistisch, persoonlijk en ervaringsdeskundig
  • Bewezen effectieve behandelingen
  • Inclusief een nazorgtraject op maat
  • Een uitstekend familieprogramma
  • In Nederland en Zuid-Afrika

Ik wil hulp

Behandeling van rode ogen

Hoe kom ik van mijn rode ogen af? Dit is een veelgestelde vraag. Rode ogen na blowen kan je niet voorkomen. Wel kan je de ontstane irritatie in je ogen verminderen door veel water te drinken, oogdruppels te gebruiken en een zonnebril te dragen. Geef daarnaast je ogen de tijd om te herstellen in de frisse buitenlucht, in de schaduw of sluit je ogen en doe een dutje.

Is er meer aan de hand dan rode ogen?

Heb je naast rode ogen ook last van andere bijwerkingen van blowen? En heb je het gevoel dat je de controle over je gebruik aan het verliezen bent? Dan is het misschien tijd om je zorgen te delen. Ons team van professionals en ervaringsdeskundigen weet als geen ander hoe een cannabisverslaving je in zijn greep kan houden. Wacht daarom niet en deel je verhaal. 

Connection SGGZ is er voor jou

Als je wilt stoppen met blowen en dit lukt niet alleen, dan is Connection SGGZ er voor jou. Op basis van een intake stellen we samen jouw behandeling samen die past bij jouw situatie. Hierin sta jij centraal en bieden we jou alle zorg die je nodig hebt om duurzaam te kunnen herstellen van een verslaving. Wil je hier meer informatie over? Bel dan met ons team. Zij beantwoorden deze en al je andere vragen over rode ogen door blowen graag voor je.  

Heb je hulp nodig? Vul dan het contactformulier in: