Nu écht stoppen met blowen?

Close-up van een hand die gebaart te stoppen, tegen een onscherpe achtergrond van een man in wit T-shirt.

Even een jointje roken om te ontspannen. Of samen met je vrienden blowen in het weekend, omdat jullie dat altijd doen voor het uitgaan. Het lijkt zo onschuldig. Toch zul je merken dat wanneer je wil stoppen met blowen, dit alles behalve eenvoudig is. Zeker wanneer het een ‘normale’ dagelijkse bezigheid voor je is, bijna net zo normaal als ontbijten of tv-kijken. Pas als je probeert om er helemaal mee te stoppen, ontdek je hoe afhankelijk je er eigenlijk van bent geworden.

Afkicken van blowen?

Als je persoonlijke hulp op maat wil, dan kan jij je aanmelden om te stoppen met blowen. We bieden gerichte afkickprogramma’s voor deze en andere verslavingen. Tijdens een intake vertel je ons jouw verhaal en bespreken we de achtergrond van je cannabisverslaving. Die kan zijn voortgekomen uit aangeboren gedrag, levensomstandigheden of andere onderliggende problematiek. Lijkt stoppen je een onmogelijke opgave? Dan is het goed om te weten dat je onze professionele hulp kunt inschakelen. Onze ervaren en hooggekwalificeerde behandelstaf helpt je bij het afkicken van je verslaving.

5 voordelen van stoppen met blowen

Hak jij de knoop door? Zodat je weer vol in het leven staat en kunt genieten? Bedenk je welke voordelen stoppen met blowen allemaal kan opleveren!

 • Je gaat je weer goed voelen. Minder last van somberheid en angst.
 • Slaapproblemen worden na verloop van tijd minder. Je wordt weer uitgerust wakker.
 • Gezondheid, conditie en concentratievermogen verbeteren.
 • Je prestaties op werk of school worden weer zoals vanouds.
 • Je kunt je geld weer uitgeven leuke dingen of sparen.

De symptomen bij stoppen met wiet

Stoppen met blowen gaat vaak samen met ontwenningsverschijnselen zoals misselijkheid, hoofdpijn, stemmingswisselingen en gebrek aan eetlust. Meld je bij ons aan en wij helpen je om hier doorheen te komen. Tijdens de behandeling kijken we naar je individuele behoeften en eventuele achterliggende problematiek. Waarom blow je eigenlijk? In hoeverre bepaalt het jouw leven? Aan de hand van onze gesprekken stellen we een persoonlijk behandelplan op. Samen gaan we aan de slag en geven we je handvatten om te stoppen met cannabis roken.

Waarom Connection SGGZ Verslavingszorg?

 • Vergoed door zorgverzekeraar
 • Privé betalen ook mogelijk
 • Geen lange wachttijden 
 • Specialistisch, persoonlijk en ervaringsdeskundig
 • Bewezen effectieve behandelingen
 • Inclusief een nazorgtraject op maat
 • Een uitstekend familieprogramma
 • In Nederland en Zuid-Afrika

Ik wil hulp

Informatie over blowen

Zelf stoppen met blowen

Wil je graag stoppenmaar verzin je regelmatig excuses? Denk je ieder moment te kunnen stoppen, maar is het nooit het juiste tijdstip? Ben jij je wel bewust van de noodzaak om te stoppen maar blijf je dit uitstellen? Op een dag merk je dat je jezelf niet langer voor de gek kunt houden en zal je moeten toegeven dat je een probleem hebt. Die bewustwording is een belangrijke eerste stap.

Tips bij stoppen met blowen

Wist je dat wietgebruik als een katalysator werkt voor depressieve gevoelens? Hierdoor kun je je steeds slechter en somberder voelen, waardoor je het stoppen als lastiger kan ervaren. Toch is het wel mogelijk! Met onderstaande tips kun je zelf al een goede start maken:

 • Zoek afleiding
  Hoe meer jij jezelf kunt bezighouden met iets anders, hoe minder je gedachten afdwalen naar blowen. Stress en angstgevoelens zijn moeilijker te overwinnen wanneer je niets te doen hebt. 
 • Lichaamsbeweging
  Regelmatig bewegen is niet alleen goed voor je lichaam, het vermindert ook stress en kan ook helpen om beter te slapen.
 • Ontspanning
  Probeer voor het slapen te ontspannen door een warm bad te nemen, te mediteren, yoga te doen of kalmerende thee te drinken.
 • Gezonde voeding
  Schakel over op gezonde voeding met minder vet. Vooral wanneer je last hebt van maag-darmklachten. Vermijd cafeïne. Daarnaast is het belangrijk om veel water te drinken. Tip: kauwgom kan je mond goed bezig houden!

Ik wil advies

"Wij zijn er ook voor vragen en advies. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op."

Zet vandaag de eerste stap

Zet nu de eerste stap en maak een afspraak bij Connection SGGZ. Probeer niet te vervallen in de routine van afhaken en afzeggen van afspraken. Je mag altijd telefonisch contact opnemen, we zijn benieuwd naar jouw verhaal en hoe we je kunnen helpen. We kunnen uitleggen hoe wij een persoonlijke behandeling samenstellen. Bel tijdens kantoortijden rechtstreeks met één van onze deskundige via 040-3035023 of vul het contactformulier hieronder in.

Heb je hulp nodig? Vul dan nu het contactformulier in:

Veelgestelde vragen over stoppen met blowen

Ben ik eigenlijk wel verslaafd aan blowen?
Hoe kan ik het beste stoppen met blowen?
Waarom is stoppen met blowen moeilijk?
Hoe lang duurt het herstel?