Vloeibare MDM is levensgevaarlijk

Zwart-wit foto van een man in korte broek en wit t-shirt lopend door een tunnel.

Het Trimbos-instituut waarschuwt voor levensgevaarlijke vloeibare MDMA die is ingeleverd bij diverse testlocaties. Uit de analyse van het Drugs Informatie en Monitoring Systeem (DIMS) blijkt dat het gaat om vloeistoffen die bijna helemaal uit pure MDMA bestaan. Wanneer je deze oranje tot lichtbruine vloeistof inneemt, levert dit ernstige gezondheidsrisico’s op. MDMA in pilvorm is al schadelijk voor je lichaam en geest, maar deze pure, vloeibare variant is levensgevaarlijk omdat vitale lichaamsfuncties kunnen uitvallen. Heb jij hier vragen over? Stel ze aan ons team van professionals en ervaringsdeskundigen. Zij kunnen jou de antwoorden geven die jij nu nodig hebt.

Neem nooit pure MDMA

Deze vloeibare variant van MDMA is opgedoken in Nederland, Duitsland en België en zorgt voor enorm veel schade aan je gezondheid. Eerder werd deze pure variant ook al aangetroffen in champagneflessen. Door de hoge concentratie van methyleendioxymethamfetamine breng jij jezelf in een onnodig levensbedreigende situatie. Want zelfs een klein beetje kan al zorgen voor een dermate heftige reactie, waarbij direct 112 ingeschakeld moet worden om de stof uit je lichaam te laten verwijderen. Dat is schrikken wanneer je verwacht dat het je juist een heel goed gevoel zou geven. Daarom is er een Red Alert afgegeven door het Trimbos-instituut, waarin wordt gewaarschuwd om nooit pure MDMA in te nemen.

Heftige effecten en risico’s die je niet verwacht

MDMA is de werkzame stof in XTC-pillen en wordt ook gebruikt in poedervorm. Het is een stimulerend middel, waardoor jij je energiek, blij en gelukzalig kunt gaan voelen. Daarom is het populair onder een steeds jongere, groeiende groep gebruikers. Wanneer je een hoge dosering pure MDMA gebruikt, kan dit zorgen voor oververhitting. Hierdoor kunnen je lever, nieren en hart niet meer goed werken en er zelfs mee stoppen wat kan leiden tot de dood. Het doseren van de pure MDMA-vloeistof is erg lastig. Dit maakt het gebruik extra gevaarlijk. Je kunt namelijk nooit weten hoe sterk de vloeistof is die je inneemt.  

Waarom Connection SGGZ Verslavingszorg?

  • Vergoed door zorgverzekeraar
  • Privé betalen ook mogelijk
  • Geen lange wachttijden 
  • Specialistisch, persoonlijk en ervaringsdeskundig
  • Bewezen effectieve behandelingen
  • Inclusief een nazorgtraject op maat
  • Familiebijeenkomst
  • In Nederland en Zuid-Afrika

Heb je hulp nodig?

Wat kan ik doen?

Naast het acute gevaar op je gezondheid loop je ook de kans op het ontwikkelen van een verslaving. MDMA is namelijk een chemisch middel met zeer verslavende bestanddelen, waar je compleet afhankelijk van kunt worden. Wanneer je steeds vaker ervaart dat een feestje zonder MDMA niet meer leuk is of wanneer het je niet meer lukt om te stoppen met gebruiken, dan is het tijd om hulp vragen. Vaak is het lastig om alleen de neerwaartse spiraal van een verslaving te doorbreken. Tijdens een behandeling in onze afkickkliniek kunnen wij jou de begeleiding geven die je nodig hebt om duurzaam te herstellen. Hierin sta jij altijd centraal.

Ik wil advies

"Wij zijn er ook voor vragen en advies. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op."

De eerste stap zetten naar een leven zonder drugs

Schaamte en ontkenning kunnen ervoor zorgen dat jij geen hulp vraagt. Wij raden je aan om dit toch te doen, zodat jij de controle weer terugkrijgt in jouw leven. Tijdens een intake kunnen we samen jouw situatie bespreken en bepalen hoe wij jou de beste begeleiding kunnen geven die je nu nodig hebt. Wacht daarom niet en bel vandaag nog om een afspraak te maken als jij diep van binnen weet dat het zo niet langer verder kan. Bel: 040 3035023.

Heb je hulp nodig? Vul dan het contactformulier in:

Veelgestelde vragen over vloeibare MDMA:

Waarom is vloeibare MDMA zo gevaarlijk?
Wat zit er in vloeibare MDMA?
Ben ik verslaafd aan vloeibare MDMA?
Hoe kan ik vloeibare MDMA herkennen?