Klinische opname

Oprijlaan met bomen in bloei, van de afkickkliniek voor opname in Kortenbos.

Wanneer er sprake is van een ernstige afhankelijkheid van alcohol, een middel of gedraging waardoor iemand in het dagelijks leven niet meer goed kan functioneren adviseren wij altijd een klinische opname. Ook kan het zo zijn dat er sprake is van een combinatie van problemen waardoor het niet of nauwelijks meer mogelijk is om te stoppen terwijl je thuis blijft wonen. Het is onze ervaring dat bij een ernstige afhankelijkheid of verslaving een klinische behandeling vaak de beste start is. Het geeft een mens de beste fundering voor een duurzaam herstel. Aansluitend gaan we na het de klinische behandeling ambulant verder zodat er altijd een passend nazorgtraject is.

Afkickkliniek Zuid-Afrika

Als het advies een klinische behandeling is dan bieden wij deze aan op een inspirerende locatie in het buitenland. Onze intensieve behandeling in Zuid-Afrika zorgt ervoor dat je leert omgaan met je verslaving. Er staat een gespecialiseerd en ervaren multidisciplinair team voor je klaar om je op te vangen en je te helpen je verslaving te overwinnen. De behandeling in Zuid-Afrika duurt gemiddeld zeven weken. 

Afkickkliniek Meerlo

Als het advies een klinische behandeling is dan bieden we ook de mogelijkheid aan om opgenomen te worden in onze kliniek in Meerlo. Deze verslavingskliniek is gelegen op een inspirerende locatie waar je je volledig kunt focussen op je behandeling. Landgoed Kortenbos ligt midden in de natuur in Noord-Limburg.

Klinische behandeling op maat

We zorgen er natuurlijk voor dat de duur en de inhoud van de behandeling aansluit op jou wensen en behoeftes. Inhoudelijk bestaat de behandeling uitsluitend uit wetenschappelijk bewezen effectieve behandelmethodes en ook laten we je kennis maken met het 12 stappen model. 

Waarom Connection SGGZ Verslavingszorg?

  • Vergoed door zorgverzekeraar
  • Privé betalen ook mogelijk
  • Geen lange wachttijden 
  • Specialistisch, persoonlijk en ervaringsdeskundig
  • Bewezen effectieve behandelingen
  • Inclusief een nazorgtraject op maat
  • Familiebijeenkomst
  • In Nederland en Zuid-Afrika

"Het was belangrijk voor mij om een tijd echt weg te gaan. Thuis was de verleiding veel te groot en ging het iedere keer weer mis. In de kliniek kon ik in een veilige omgeving intensief aan mezelf werken. Dankzij mijn opname is het me gelukt mezelf weer op de rit te krijgen."

Onze klinische opname is een totaal behandeling

Onze klinische behandelingen en verslavingszorg worden vergoed door de zorgverzekeraar. Bij een klinische behandeling zijn een passend nazorgtraject en een uitstekend familieprogramma vaste onderdelen van de behandeling.

Twijfel je?

Wij zijn meer dan bereid om jouw vragen te beantwoorden en dan kunnen we ook meer vertellen over onze mogelijkheden en werkwijze. Wij begrijpen dat het moeilijk is om de eerste stap te zetten en om toe te geven dat het niet meer lukt om te stoppen met alcohol of drugs. Wij weten dat er juist kracht en moed voor nodig is om je verslaving bespreekbaar te maken en die eerste stap te zetten!

Ik wil naar een kliniek

Contactformulier