Coke en gokken

Gokverslaafde man reikt naar gokfiches die op een witte grond liggen.

Coke en gokken kunnen zo met elkaar verweven zijn dat ze leiden tot verslaving en riskant gedrag. Want door het euforische gevoel dat coke je kan geven, besluit je langer door te gaan met gokken dan dat je van tevoren met jezelf had afgesproken. Of je bent moe en je wilt toch doorgaan met gokken en je besluit dat coke je oplossing is. Herkenbaar? Weet dat het doorbreken van deze patronen kan vragen om professionele begeleiding. Connection SGGZ kan je deze bieden als jij de controle terug wilt over jouw leven.

Verslavend cocaïnegebruik

Cocaïne is een krachtige stimulerende drug die je centrale zenuwstelsel beïnvloedt. De stoffen dopamine, adrenaline en norepinefrine zorgen voor een kortdurend, energievol, wakker, helder en zelfverzekerd gevoel. Omdat je hersenen snel wennen aan dit gevoel, gaan ze vragen om steeds meer en vaker coke gebruiken. Wat uiteindelijk kan resulteren in een cocaïneverslaving en alle gevolgen die hierbij horen. Combineer je dit met gokken, dan kan je het gevoel krijgen dat je deze keer echt gaat winnen en dit maakt stoppen soms onmogelijk.

Waarom Connection SGGZ Verslavingszorg?

  • Vergoed door zorgverzekeraar
  • Privé betalen ook mogelijk
  • Geen lange wachttijden 
  • Specialistisch, persoonlijk en ervaringsdeskundig
  • Bewezen effectieve behandelingen
  • Inclusief een nazorgtraject op maat
  • Een uitstekend familieprogramma
  • In Nederland en Zuid-Afrika

Problematisch gokgedrag

Wanneer je niet meer wilt gokken, maar je moet gokken, dan zien we vaak dat je te maken hebt met een gokverslaving. Want gokken kan langzaam een gewoonte worden, waardoor je bijvoorbeeld niet met onderliggende problematiek hoeft om te gaan. Er zijn verschillende kenmerken die specifiek bij problematisch gokgedrag horen, zoals liegen over je gokgedrag en schulden maken.

Gokken en coke: een kip-ei-situatie

Het maakt niet uit wat er eerst was: de verslaving aan gokken of coke. Want wanneer je niet meer zonder kan, is het belangrijk dat je de vicieuze cirkel van een verslaving met de juiste professionele hulp doorbreekt. Dat je duurzaam herstelt en kan zeggen: “Nu heb ik echt gewonnen.” Wil jij stoppen met gokken en coke? Neem dan contact op met ons team van professionals en ervaringsdeskundigen en deel je verhaal.

Heb je hulp nodig?

Heftige gevolgen van gokken onder invloed

Door problematisch en overmatig gok- en drugsgedrag kan je in je dagelijks leven problemen ervaren. Ook kan gokken onder invloed op de lange termijn heftige gevolgen hebben op jouw leven. Zo kan coke zorgen voor gezondheidsproblemen, waaronder hartaandoeningen en psychische stoornissen. In combinatie met gokken zorgt dit vaak ook voor financiële problemen. Schaamte en schuld kunnen ervoor zorgen dat je in een sociaal isolement raakt en je gaat denken dat steeds meer gokken of gebruiken de oplossing is. We weten uit eigen ervaring dat dit juist je problemen alleen maar erger maakt.

Alleen nuchter kan jij echt winnen

Je situatie onder ogen zien en samen met Connection SGGZ werken aan een duurzaam herstel maakt jou de echte winnaar. Toegeven dat je het niet alleen kan en dat je hulp nodig hebt, kan echter onmogelijk lijken. Want jij kan dit toch gewoon alleen? Accepteren dat dit niet het geval is en je de wijsheid niet in pacht hebt als het om jouw verslaving gaat, is belangrijk voor een duurzaam herstel. Dit zorgt ervoor dat jij je openstelt en onze op maat gemaakte behandeling het gewenste effect heeft op jouw gedrag op de lange termijn.

Ik wil advies

"Wij zijn er ook voor vragen en advies. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op."

Zet de eerste stap en overwin je verslaving

Wanneer jij beseft dat verslaving een chronische ziekte is, kan het makkelijker zijn om hulp te accepteren. Want wanneer je ziek bent, is het logisch dat je op zoek gaat naar hulp om beter te worden. Voor een verslaving is dit niet anders. Tijdens een intake kijken we samen naar jouw situatie en je mate van verslaving. We bepalen welke behandeling daar het beste bij aansluit. Zet daarom vandaag nog de eerste stap en maak je afspraak om te stoppen met coke en gokken.

Heb je hulp nodig? Vul dan het contactformulier in:

Veelgestelde vragen over coke en gokken:

Wat is het effect van coke op gokken?
Hoe behandelt Connection SGGZ een verslaving aan gokken en drugs?
Ben ik verslaafd aan gokken en drugs? Stel hier je vragen: 040 303 5023
Is gokken onder invloed van drugs verslavend?