Gokken en alcohol

Op een tafel staat een glas alcohol met daarachter gokkaarten en gokfiches.

Gokken en alcohol zijn twee uitdagingen die je leven kunnen overschaduwen. Ze kunnen een verwoestende impact hebben op je gezondheid, relaties en financiën. Als je merkt dat je worstelt met gokken en alcohol, is het belangrijk om te begrijpen dat je niet alleen bent. Connection SGGZ kan jou in deze situatie de hulp bieden die je nodig hebt om de neerwaartse spiraal van een combinatieverslaving te doorbreken.

Gokken en problemen

Gokken kan beginnen als een onschuldig tijdverdrijf en kan ongemerkt uitgroeien tot een allesverslindende gewoonte. Zo kan de opwinding van winnen en de hoop op een grote uitbetaling langzaam veranderen in een gokverslaving. Dit zorgt vaak na verloop van tijd voor financiële problemen, relatieproblemen en psychische klachten. Want gokken en problemen lijken onlosmakelijk met elkaar verbonden te zijn.

Alcohol en de schaduw van afhankelijkheid

Alcohol is sociaal geaccepteerd en wordt vaak gebruikt om te ontspannen of plezier te hebben. Soms kan alcoholgebruik langzaam een gewoonte worden die uitmondt in afhankelijkheid of een alcoholverslaving. De schadelijke gevolgen van overmatig drinken variëren van gezondheidsproblemen tot verlies van werk en relaties. Het is moeilijk om toe te geven dat je een probleem hebt met alcohol, maar het is wel de eerste stap naar jouw herstel.

Waarom Connection SGGZ Verslavingszorg?

 • Vergoed door zorgverzekeraar
 • Privé betalen ook mogelijk
 • Geen lange wachttijden 
 • Specialistisch, persoonlijk en ervaringsdeskundig
 • Bewezen effectieve behandelingen
 • Inclusief een nazorgtraject op maat
 • Een uitstekend familieprogramma
 • In Nederland en Zuid-Afrika

Heb je hulp nodig?

Wat is de invloed van alcohol op gokken en vice versa?

We hebben een paar punten voor je op een rijtje gezet:

 • Gokken kan leiden tot alcoholgebruik: je hebt gewonnen en je wilt dit vieren met alcohol of je hebt verloren en je wilt dit nare gevoel van je af drinken. Of je wilt je ontspannen voelen en meer zelfvertrouwen ervaren door het drinken van alcohol tijdens het gokken. 
 • Alcoholgebruik kan leiden tot gokken: door alcohol kan je denken dat je onoverwinnelijk bent, dat je deze keer geluk hebt en echt gaat winnen. Ook vermindert alcohol je impulscontrole, waardoor je roekelozer gaat gokken en je niet meer houdt aan vooraf gemaakte afspraken over inzet en tijdsduur. 
 • Combinatie van alcohol en gokken kan verslavend zijn: wanneer je beide combineert ontstaat er vaak een fysieke en psychologische afhankelijkheid. Je kan niet meer gokken zonder alcohol te drinken en vice versa.

Ik wil advies

"Wij zijn er ook voor vragen en advies. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op."

Als stoppen niet meer lukt

Een verslaving aan gokken en alcohol lijken op veel manieren op elkaar. Bij allebei kom je in een roes die je laat verlangen naar steeds meer. Stoppen is geen optie. Achter je gebruik schuilt vaak onderliggende problematiek die jouw keuzes bepaalt. Zo kan jij:

 • willen ontsnappen aan je eenzaamheid
 • je vervelen en door te gokken onder invloed ervaar je spanning
 • negatieve gevoelens willen wegdrukken door het ervaren van de roes
 • obsessief verlangen naar snel geld verdienen

Herken je dit bij jezelf of een naaste? Wacht dan niet en neem contact met ons op. Ons team van professionals en ervaringsdeskundigen kan jou de ondersteuning geven die je nu nodig hebt.

Verslavend gedrag en herstel

Het ontwikkelen van een verslaving gaat vaak langzaam. En herstellen van problematisch gokgedrag en alcoholafhankelijkheid is een moedige reis. Deze begint met de erkenning dat je hulp nodig hebt. Onze afkickkliniek biedt een veilige en ondersteunende omgeving aan om deze uitdaging samen met ons team aan te gaan. Op basis van een intake stellen we samen jouw persoonlijke behandelplan op die past bij jouw situatie.

Heb je hulp nodig? Vul dan het contactformulier in: