Speed en cannabis

Zittende man heeft last van de afkickverschijnelen van wiet en zit de handen voor de ogen in een woonkamer.

Je staat op een feest en na een paar uur begin je te voelen dat je moe wordt. Daarom neem je speed, ook wel pep genoemd, en je kunt binnen no-time de hele nacht weer doorgaan. Je lijkt wel een stuiterbal en barst van de energie. Maar er komt een moment dat je klaar bent met dit gevoel en het feest. Je wilt rusten of je moet weer werken. Het roken van een joint, wiet of cannabis, kan dan een oplossing lijken om in slaap te komen. Uit de praktijk weten wij dat wiet met speed niet rijmt. Het combineren van speed met cannabis is een enorme belasting op je lichaam en je geest. Want je reactie kan onvoorspelbaar worden en gevoelens van angst en onrust enorm versterken. Hierdoor kan de kater veel langer aanhouden, met alle gevolgen die hierbij horen. Maak jij je zorgen over jouw gebruik van speed en cannabis? Neem dan contact op met onze ervaringsdeskundigen. Zij luisteren naar jouw verhaal en kunnen je begeleiden naar een leven zonder drugs.

Wat de wiet-en-speed-combinatie met je doet

Speed is amfetamine en wordt gemaakt in een laboratorium. Het stimuleert je hersenen en spieren, waardoor je enorm veel energie ervaart. Wanneer je speed gebruikt, verhoogt dit je hartslag. Daarnaast verdwijnt je eetlust en worden pijnprikkels onderdrukt. Ook kun je dagenlang wakker blijven. Daarom is het een enorm populaire partydrug waar je “hard” op kunt gaan. Cannabis is een softdrug die je geestelijk en lichamelijk laat ontspannen. Dit is de tegenovergestelde werking van pep. Het roken van cannabis, of marihuana, geeft je een “high” gevoel waardoor de wereld er in een keer anders uitziet. De gevolgen van speed en wiet op hetzelfde moment gebruiken, zijn daarom niet te overzien. Je kunt van een extreme high in een enorme low belanden met zelfs psychoses als gevolg. Angst en onrust nemen het over en zorgen dat jij de controle compleet kunt verliezen.

De gevolgen van uppers en downers

Naast de enorme geestelijke gevolgen krijgt ook je lichaam een zware tik doordat je speed (upper) gebruikt in combinatie met cannabis(downer). Speed verhoogt namelijk je lichaamstemperatuur en dit kan leiden tot oververhitting en uitdroging. Ook is deze upper zeer belastend voor je hart en bloedvaten. Dat kan resulteren in hartritmestoornissen, een hartinfarct of hersenbloeding. Cannabis kan ervoor zorgen dat jij je verward gaat voelen en aan geheugenverlies gaat lijden. In combinatie met pep kan dit ervoor zorgen dat jij helemaal paranoia wordt. Want beide drugs hebben gemeen dat je kans op een depressie of psychose groter wordt. Hierdoor kan je in een neerwaartse spiraal terecht komen die moeilijk zelf is te doorbreken. Connection SGGZ kan jou de hulp bieden die je nodig hebt bij een speedverslaving in combinatie met cannabis.

Waarom Connection SGGZ Verslavingszorg?

  • Vergoed door zorgverzekeraar
  • Privé betalen ook mogelijk
  • Geen lange wachttijden 
  • Specialistisch, persoonlijk en ervaringsdeskundig
  • Bewezen effectieve behandelingen
  • Inclusief een nazorgtraject op maat
  • Een uitstekend familieprogramma
  • In Nederland en Zuid-Afrika

Heb je hulp nodig?

De kans op verslaving met speed en blowen

Steeds maar weer gebruiken kan langzaam een patroon worden dat leidt tot een verslaving. Je wilt namelijk niet stoppen op een feest en je vindt dat de heftige gevolgen er gewoon bij horen. Ook kun je denken dat jij nog steeds controle hebt over je gebruik. Wanneer ‘willen gebruiken’ langzaam verandert in ‘moeten gebruiken’, dan kan het zomaar gebeuren dat de drugs de baas zijn geworden. Schaamte kan er dan voor zorgen dat je geen hulp vraagt en liever door wilt gaan met je gebruik. Dit werkt niet, weten wij uit de praktijk. Ergens in je achterhoofd weet jij dit ook. Vraag daarom hulp aan een dierbare of aan ons team. Wij luisteren naar jou en oordelen niet.

Zet de eerste stap als je de controle bent kwijtgeraakt over jouw drugsgebruik

Dit kan onmogelijk lijken, weten wij uit ervaring. Het is wel de eerste stap die alleen jij kunt zetten naar een leven waarin jij weer de baas bent in plaats van de drugs. Erkennen dat je een probleem hebt met speed en cannabis vraagt moed. Daar hebben wij respect voor. Wacht daarom niet en vraag hulp. Maak een afspraak voor een intake. Hierin bespreken we jouw mate van gebruik en jouw situatie. Op basis hiervan kunnen wij een op maat gemaakte behandeling aanbieden die zorgt voor jouw duurzame herstel.

Ik wil advies

"Wij zijn er ook voor vragen en advies. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op."

Heb je hulp nodig? Vul dan het contactformulier in:

Veelgestelde vragen over speed en cannabis:

Zijn speed en wiet gevaarlijk om samen te gebruiken?
Kan ik cannabis gebruiken om in slaap te komen nadat ik speed heb gebruikt?
Kan ik verslaafd raken aan speed en cannabis?
Hoe behandelt Connection SGGZ een verslaving aan speed en cannabis?