Informatie

Zijn partydrugs verslavend?

Feest in grote hal, met veel gekleurde lichten, confetti en veel bezoekers.

Geen party zonder drugs. Geen drugs zonder party. Waarom lijken deze twee onlosmakelijk met elkaar verbonden? Waarom is een feestje zonder drugs niet meer leuk? En dan hebben we het niet eens direct over harddrugs, maar over alcohol, wat de meest verslavende drug is en aan de andere kant zo compleet geaccepteerd. Het hoort er zo bij. Want “drink nou ook even gezellig een glaasje mee” is een compleet normale opmerking met de beste intentie. Helaas kan het normale soms ook overgaan in verslavend gedrag, waarbij je de controle kwijtraakt en je leven zonder gebruik geen feestje meer is.

Wat zijn partydrugs?

Hieronder vallen alcohol, XTC, MDMA, ketamine, speed, cocaïne, GHB en de zich steeds vernieuwende designerdrugs. Partydrugs, ook wel uitgaansdrugs genoemd, worden voornamelijk gebruikt als er een feestje is en je op stap gaat. Afhankelijk van het type feest, muziekstijl of club kom je de verschillende soorten tegen. Het hoort er gewoon bij en is onderdeel van de beleving en het leven vieren. Daarnaast zijn de nieuwe designerdrugs  steeds normaler onder het jongere publiek. Net zoals alcohol niet meer weg te denken is bij een goed feestje. Partydrugs zijn dus een groot scala aan verdovende middelen waarbij je het risico loopt een verslaving te ontwikkelen.

Alcohol: partydrug nummer 1

Bij partydrugs denken de meeste mensen direct aan harddrugs. We slaan de grootste drug, alcohol, over omdat deze als compleet normaal wordt beschouwd en vaak niet gezien wordt als drug. Een feestje zonder alcohol kunnen we ons niet meer voorstellen. Juist daar schuilt een groot gevaar. Want de associatie met feest en alcohol sla je op in je hersenen. Zo kan er een verslavend patroon ontstaan waarmee je denkt te ontsnappen aan je stress of depressie. Even alles vergeten, je blij voelen en verdwijnen naar je eigen gecreëerde happy place. Die kun je met een paar slokken alcohol, op ieder moment van de dag bereiken. Ben je de controle over je alcoholgebruik kwijt? Wacht dan niet en vraag hulp. Wij kunnen je begeleiden naar een leven zonder alcoholverslaving.

Waarom Connection SGGZ Verslavingszorg?

  • Vergoed door zorgverzekeraar
  • Privé betalen ook mogelijk
  • Geen lange wachttijden 
  • Specialistisch, persoonlijk en ervaringsdeskundig
  • Bewezen effectieve behandelingen
  • Inclusief een nazorgtraject op maat
  • Familiebijeenkomst
  • In Nederland en Zuid-Afrika

Ik heb hulp nodig

Het leven is een feestje

Dat geldt misschien niet voor jou. De drang om daarom te willen vluchten in feesten en drank en drugs gebruiken kan juist dan groot zijn. Het verlangen om zelf te bepalen hoe je even helemaal ontsnapt uit je realiteit. Of juist het leven willen vieren met extreem dure champagne of cocaïne. Feesten, genieten en ontspannen horen bij het leven. De middelen die we hier tegenwoordig voor gebruiken zijn alleen steeds verslavender en hebben grotere risico’s. Heb je vragen over je gebruik? Stel ze dan aan ons team van professionals en ervaringsdeskundigen.

Wat als je gebruik niet bij een feestje blijft?

Als willen verandert in moeten en je obsessief bezig bent met het gebruik van alcohol of drugs, dan spreken we van een verslaving. Je gebruik blijft dan niet bij een feestje, maar kan je leven compleet hebben overgenomen. Dit ontstaat vaak geleidelijk. Het middel, het moment in je leven en erfelijkheid hebben hier allemaal invloed op. Het niet kunnen omgaan met de stress op je werk, de snelheid van de huidige maatschappij of het overlijden van een dierbare, kunnen allemaal redenen zijn om een verslavend patroon te ontwikkelen om zo de vaak harde werkelijkheid te verzachten. Wij begrijpen dat en luisteren naar je verhaal, zodat we je kunnen begeleiden naar een leven dat weer een feestje is zonder gebruik.

Ik wil advies

"Wij zijn er ook voor vragen en advies. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op."

Zet de eerste stap naar een leven zonder verslaving

Ons team van Connection SGGZ is er speciaal voor jou. Ze kennen de weg en weten welke stappen noodzakelijk zijn voor een leven zonder verslaving. We weten dat de eerste stap de moeilijkste is: erkennen dat je het niet alleen kan en je hulp nodig hebt. De heftige gevoelens van verloren zijn en schaamte, vragen daarnaast moed om toch hulp in te schakelen. Tijdens onze behandeling, die helemaal is afgestemd op jou, gaan wij je begeleiden naar een leven waarin jij centraal staat en niet je gebruik. Wacht daarom niet als je weet dat je geen controle meer hebt over je gebruik. Wij hebben korte wachttijden en laten je pas weer los als jij weer de baas bent over jouw leven.

Heb je hulp nodig? Vul dan het contactformulier in:

Veelgestelde vragen over partydrugs:

Wat zijn partydrugs?
Zijn partydrugs verslavend?
Wanneer ben ik verslaafd aan partydrugs?
Zijn partydrugs legaal?
Wat kan ik doen als ik geen controle meer heb over mijn gebruik?