Afkickkliniek

Buitenaanzicht van de afkickkliniek in Zuid-Afrika omringd door planten en bomen.

Onze afkickklinieken bevinden zich in Nederland en Zuid-Afrika. Als je bij ons op intake komt bekijken we samen welke afkickkliniek en welke vorm van behandelen passen bij jouw situatie. Een behandeling op een locatie die ver verwijderd is van familie, vrienden en je vaste routine, kan vaak een doorbraak betekenen bij het afkicken. Maar soms past een dagbehandeling dicht bij huis beter. Wij geven je advies op maat waarbij de slagingskans voor een leven zonder verslaving het hoogste is.

De behandeling is afgestemd op jou

Misschien heb je geen idee wat je van een behandeling kunt verwachten of kun je je geen voorstelling maken van hoe het eraan toegaat in een afkickkliniek. Daarom gaat ons team van professionals en ervaringsdeskundigen je vanaf ons eerste contactmoment stap voor stap begeleiden naar een leven zonder verslaving. Je gaat ervaren dat het terugwinnen van het vertrouwen in jezelf met iedere stap groeit. In onze klinieken voor ambulante en klinische behandelingen gaan wij je ondersteunen tot je het weer zelf kan.

Waarom Connection SGGZ Verslavingszorg?

  • Vergoed door zorgverzekeraar
  • Privé betalen ook mogelijk
  • Geen lange wachttijden 
  • Specialistisch, persoonlijk en ervaringsdeskundig
  • Bewezen effectieve behandelingen
  • Inclusief een nazorgtraject op maat
  • Familiebijeenkomst
  • In Nederland en Zuid-Afrika

Verantwoord stoppen met drugs

Een drugsverslaving kan heel hardnekkig zijn. Om op een verantwoorde manier te stoppen met het gebruik, biedt Connection SGGZ professionele begeleiding. Afkicken van drugs doe je niet zomaar, het is een lastig proces omdat het afkicken voor lichamelijke en psychische klachten zorgt. Geestelijk afkicken wordt vaak onderschat omdat het veel langer duurt dan eventuele lichamelijke ontwenning. De lichamelijke afkickverschijnselen kunnen heel heftig zijn en bij sommige drugs zelfs gevaarlijk. Vandaar dat in je eentje afkicken wordt afgeraden. Connection SGGZ is een gerenommeerde GGZ kliniek voor behandeling van verslaving. Ons deskundig en betrokken team helpt je met afkicken.

Verantwoord stoppen met alcohol

Heb je problemen met alcoholverslaving en zoek je hulp? Dan nodigen we je uit een afspraak te maken voor een persoonlijke intake. Naar aanleiding van ons gesprek wordt er gekeken naar hoe we jou het beste kunnen ondersteunen bij het stoppen met drinken. Soms is ambulante begeleiding niet toereikend, ook niet met voldoende hulp vanuit je directe omgeving. Dan is er de mogelijkheid om een klinisch traject te volgen in de afkickkliniek voor alcohol in Zuid-Afrika of in Meerlo in Nederland. Daar is dag en nacht zorg aanwezig. Zo vechten we samen voor een leven zonder alcohol. Een leven waarin je mentaal en fysiek weer het gevoel hebt dat je de hele wereld aan kan!

Ik wil hulp

Afkickkliniek kosten worden vergoed

Als je eenmaal besloten hebt om je te laten behandelen, ben je vast benieuwd naar de afkickkliniek kosten. Gelukkig is in Nederland iedereen verzekerd voor Specialistische Geestelijke Gezondheidszorg, waardoor de alle kosten worden vergoed door je zorgverzekeraar. Bovendien zien wij dagelijks in de praktijk hoe noodzakelijk professionele hulp bij verslaving is. We vinden dan ook dat iedereen recht heeft op gezondheidszorg bij het overwinnen van een verslaving. Daarom vragen we geen eigen bijdrage voor de behandeling. Het enige waar je rekening mee moet houden zijn de comfortkosten voor het verblijf en de ticketkosten naar Zuid-Afrika. Als jij wil stoppen gaan wij je helpen! Zet vandaag nog de eerste stap en neem contact met ons op.

"De dagbehandelingskliniek in Eindhoven zit in het centrum. Daar kom ik normaal om naar het cafe te gaan en een borrel te drinken. Nu heb ik hier de eerste stap gezet naar een leven zonder alcohol. Ik ben op een discrete en vertrouwde manier vanaf dag één geholpen door professionals en ervaringsdeskundigen."

Heb je hulp nodig? Vul dan het contactformulier in:

Veelgestelde vragen over onze afkickklinieken

Welke verslavingen worden behandeld in deze kliniek?
Wat kost een behandeling in een afkickkliniek?
Wat is een ambulant traject in een afkickkliniek?
Wat is een klinisch traject in een afkickkliniek?
Wat is het verschil tussen de afkickklinieken?
Heb ik een intake in Nederland of in Zuid-Afrika?
Waarom een afkickkliniek in Zuid-Afrika?
Wat is een afkickkliniek?