Verslavingszorg

Twee personen schudden de handen voor een met licht overgoten raam.

Wij kunnen jou behandelen om duurzaam te herstellen van een verslaving aan middelen of gedrag. Het kan zijn dat je zelf al meerdere pogingen hebt ondernomen om de vicieuze cirkel van jouw verslaving te doorbreken. Soms is verslavingsproblematiek zo ernstig, dat zelfstandig afkicken niet lukt of zelfs medisch onverantwoord is. Wij bieden jou specialistische verslavingszorg aan waarin we jou van A tot Z begeleiden in de strijd tegen bijvoorbeeld alcohol-, drugs- of gokverslaving. Ons team van professionals en ervaringsdeskundigen staat voor jou klaar om je te helpen en te motiveren, zodat er een dag komt waarop jij kunt zeggen: ik leef mijn leven zonder verslaving!

Voor wie is verslavingszorg geschikt?

Wanneer willen gebruiken of doen is veranderd in moeten gebruiken of doen, dan spreken we van een verslaving. Je bent de controle kwijtgeraakt en de drugs, alcohol, het gokken of gamen bepalen jouw leven. Niemand kiest er bewust voor om verslaafd te raken. Aan een verslaving kan onderliggende problematiek ten grondslag liggen, zoals een trauma, autisme, persoonlijkheidsproblematiek of een psychotische kwetsbaarheid. Wij hebben een team samengesteld dat hierin is gespecialiseerd. Zo is herstellen van een verslaving wel degelijk mogelijk, ook voor jou. Heb jij het gevoel dat je de controle bent kwijtgeraakt en ben je klaar om die met de juiste hulp aan te pakken? Neem dan contact op met ons team. Zij luisteren naar jouw verhaal en geven jou het advies dat je nu nodig hebt. 

Wat onze verslavingshulp voor jou kan betekenen

Het succes van onze kwalitatief hoogstaande verslavingszorg zit hem in onze totaalaanpak. Wij bieden niet alleen voorzorg en een uitgebreide intake met behandeling, maar ook de toegang tot ons familieprogramma en een nazorgtraject. Zo stellen we altijd een behandeling op maat samen die multidisciplinair is. Denk hierbij aan coaching, bezoek aan de arts, gesprekken met een psycholoog, EMDR, systeemgesprekken, ontspanningsbegeleiding en aanvullende, ambulante verslavingszorg die jij op dit moment nodig hebt. Wij laten je pas weer los als jij geen zorg meer nodig hebt en zelf weer aan het roer van jouw leven staat. Tot dat moment kunnen wij jou alle verslavingshulp bieden die jij kunt gebruiken.

Waarom Connection SGGZ Verslavingszorg?

  • Vergoed door zorgverzekeraar
  • Privé betalen ook mogelijk
  • Geen lange wachttijden 
  • Specialistisch, persoonlijk en ervaringsdeskundig
  • Bewezen effectieve behandelingen
  • Inclusief een nazorgtraject op maat
  • Familiebijeenkomst
  • In Nederland en Zuid-Afrika

Bel ons, wij helpen

Dit mag jij van ons verwachten

Wanneer je gaat herstellen van een verslaving speelt ook jouw omgeving een belangrijke rol. Niet alleen de personen waarmee je bent omringd, maar ook de fysieke omgeving. Daarom bieden wij de unieke mogelijkheid om een klinische behandeling in onze afkickkliniek in Zuid-Afrika te ondergaan. Een locatie ver weg van je dagelijkse leefomgeving kan namelijk zeer effectief zijn. De volledige focus leggen we zo op het afkicken en de verslavingszorg die bij jou past. Afkickkliniek Rustenburg is gelegen op een schitterende plek, wat ontspanning zeker bevordert. Al deze aspecten samen spelen een rol bij het tot stand komen van een zeer volledig behandeltraject. Heeft een behandeling in Zuid-Afrika niet je voorkeur? We hebben ook de mogelijkheid voor een klinisch traject in onze kliniek Landgoed Kortenbos, midden in de Limburgse natuur.

Zet de eerste stap naar een leven zonder verslaving

Ieder mens en iedere verslaving is anders. Daarom is jouw individuele behandelplan zo belangrijk om succesvol te kunnen herstellen. Wij weten dat het zetten van de eerste stap door hulp te vragen onmogelijk kan lijken. Hierin ben je niet alleen. De ervaringsdeskundigen in onze verslavingszorg herkennen dit maar al te goed. Zij weten ook dat alleen jij deze eerste stap kunt zetten. Wacht daarom niet en maak vandaag nog een afspraak om jouw zorgen te delen met ons. Tot slot is het goed om te weten dat wij niet met lange wachtlijsten werken, waardoor we acute hulp kunnen bieden. Onze verslavingszorg wordt bovendien wordt vanuit je zorgverzekering.

Ik wil advies

"Wij zijn er ook voor vragen en advies. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op."

Heb je hulp nodig? Vul dan het contactformulier in:

Wat is verslavingszorg?
Heb jij verslavingszorg nodig?
Wat kan ik doen om voor verslavingszorg in aanmerking te komen?
Moet ik zelf betalen voor verslavingszorg?