Wil jij cold turkey stoppen met gebruiken?

Een enkele hand geeft het signaal om te stoppen tegen een totaal witte achtergrond.

Van het ene op het andere moment cold turkey stoppen met een verslavend middel? Dat kan heftig zijn. Is jouw grootste motivatie om te stoppen met alcohol of drugsgebruik, omdat je erdoor in de problemen bent gekomen? Er zijn andere manieren dan cold turkey om van je verslaving af te komen. Manieren die iets minder ingrijpend zijn en waarbij je minder risico loopt. Bij Connection SGGZ helpen wij je met deskundige begeleiding om op een verantwoorde manier te stoppen met je verslaving.

In één keer stoppen

Als je graag van je verslaving af wilt, begrijpen wij je afweging om te kiezen voor cold turkey. Je bent super gemotiveerd en stopt van het ene op het andere moment met gebruiken, zonder dit in stapjes af te bouwen. De ontwenningsverschijnselen kunnen echter in alle hevigheid je wilskracht op de proef stellen. Afkickverschijnselen zoals het beven van de handen, zweten, hoofdpijn, misselijkheid, gevoelens van angst of depressiviteit, zijn niet te voorkomen. Een terugval ligt helaas al snel op de loer en als je weer gaat gebruiken, zal de teleurstelling in jezelf ook parten spelen. Een professionele begeleiding en behandeling van je verslaving maakt de kans op succesvol groter. Maak gebruik van de expertise van Connection SGGZ, zodat ook jij straks weer volop kunt genieten van een leven zonder verslaving.

Detoxen

Weet jij waar de uitdrukking ‘cold turkey’ eigenlijk vandaan komt? Het verwijst naar de bijverschijnselen die ontstaan bij het afkicken, zoals kippenvel en rechtopstaande haren. Als je al een keer hebt proberen af te kicken of te minderen, kun je er waarschijnlijk een voorstelling van maken. Bij een behandeling in onze kliniek in Zuid-Afrika of kliniek in Meerlo werken wij bij heftige verslavingen met detoxen. Dat is een gereguleerde manier onder de begeleiding van een specialistisch team om de afkickverschijnselen te overwinnen. Een veilig en betrouwbaar alternatief voor cold turkey.

Waarom Connection SGGZ Verslavingszorg?

  • Vergoed door zorgverzekeraar
  • Privé betalen ook mogelijk
  • Geen lange wachttijden 
  • Specialistisch, persoonlijk en ervaringsdeskundig
  • Bewezen effectieve behandelingen
  • Inclusief een nazorgtraject op maat
  • Een uitstekend familieprogramma
  • In Nederland en Zuid-Afrika

Bel ons, wij helpen

Tijd voor actie!

Kamp jij al jaren met een verslaving en de gevolgen daarvan? Dan is het tijd om actie te ondernemen! Neem via het formulier contact op en een van onze medewerkers zal je snel benaderen. Je bent vrij om alle vragen te stellen waar je - misschien al lange tijd - mee rondloopt. De eerste stap is gezet, dat is het allerbelangrijkste. Wil je verder praten en geïnformeerd worden over de behandelingen van Connection SGGZ? Dan is een intakegesprek de beste manier. Dit is geheel vrijblijvend en je mag een vertrouwenspersoon meenemen als jij je daar prettiger door voelt. Tijdens de intake worden onze behandelmethoden met je besproken en hoe wij je kunnen helpen. Bedenk je twee keer voordat je zelfstandig aan de slag gaat met cold turkey en zoek professionele hulp. Onze specialisten staan voor je klaar.

Heb je hulp nodig? Vul dan het contactformulier in: