Behandeling

Behandeling alcoholverslaving

Close-up van mediterende vrouw in natuurgebied.

Kiezen voor een behandeling van alcoholverslaving is een moedige stap. We kennen de weg die je gaat afleggen naar een leven in herstel. De eerste stap, toegeven dat je een probleem hebt en hulp vragen, is degene die alleen jij kan zetten. Vanaf dat moment staat ons team van ervaringsdeskundigen en professionals voor je klaar.

Behandeling op maat bij alcoholisme

Een behandeling voor alcoholverslaving begint met een intakegesprek. In dit gesprek bepalen we samen je situatie, mate van verslaving en eventuele onderliggende problematiek. Op basis hiervan kunnen we een behandeling op maat samenstellen die jou op ieder moment de ondersteuning geeft om duurzaam te kunnen herstellen. 

Waarom Connection SGGZ Verslavingszorg?

  • Vergoed door zorgverzekeraar
  • Privé betalen ook mogelijk
  • Geen lange wachttijden 
  • Specialistisch, persoonlijk en ervaringsdeskundig
  • Bewezen effectieve behandelingen
  • Inclusief een nazorgtraject op maat
  • Een uitstekend familieprogramma
  • In Nederland en Zuid-Afrika

Heb je hulp nodig?

Kosten en vergoedingen behandeling alcoholverslaving

In Nederland heeft iedereen recht op specialistische geestelijke gezondheidszorg. De kosten hiervoor worden gedekt door je zorgverzekering. Het enige waar je rekening mee moet houden, zijn de comfortkosten voor het verblijf en de ticketkosten wanneer je kiest voor een behandeling in Zuid-Afrika

Kwaliteit en ervaring

Kwaliteit en vertrouwen zijn de basis van onze werkwijze. We waarborgen deze met ons hele team. Ons behandelteam bestaat uit gepassioneerde specialisten, diverse zorgverleners en ervaringsdeskundigen. Zij werken nauw samen in onze afkickklinieken en kunnen jou de specialistische therapie geven die nodig is om te herstellen van alcoholisme. 

Wat mag jij verwachten als je stopt met alcohol

Wanneer je stopt met alcohol is het belangrijk dat je de juiste begeleiding krijgt. Want 'cold turkey' stoppen kan voor gevaarlijke situaties zorgen. Je krijgt namelijk te maken met afkickverschijnselen. Deze kunnen zeer heftig zijn, afhankelijk van je mate van drankgebruik. Ons team geeft je hierin de medische begeleiding die nodig is om op een verantwoorde manier te stoppen met alcohol.

Hulp van en voor familie en naasten

Een verslaving heb je nooit alleen. Ook degenen die dichtbij je staan hebben last van de problemen die de vicieuze cirkel van een verslaving veroorzaakt. Daarom bieden wij ook voor je naasten en familie ondersteuning aan wanneer jij gaat afkicken. Zo ontstaat er begrip en vergroten we samen de kans op een duurzaam herstelproces. 

Schaamte, schuld en andere emoties

Emoties zoals schaamte, schuld en angst zijn vaak metgezellen van verslaving. Ze zorgen ervoor dat je in een neerwaartse spiraal belandt, waardoor hulp vragen een onmogelijke opgave kan zijn. In onze behandeling gaan we dieper in op deze emoties, bieden we een veilige ruimte om ze te verkennen en helpen we bij het ontwikkelen van gezonde manieren om ermee om te gaan. Het begrijpen en beheren van deze emoties is namelijk essentieel voor jouw herstel. 

Zet de eerste stap vandaag

Als je klaar bent om te stoppen met alcohol, stel dan het vragen van hulp niet uit. Wij luisteren naar je verhaal en geven je het advies dat je nu nodig hebt. Zet de eerste stap en bel ons: 040 3035023. Samen gaan we werken aan duurzaam herstel. Want dat is mogelijk met onze behandeling van alcoholverslaving, ook voor jou!

Heb je hulp nodig? Vul dan het contactformulier in: