Hulp bij alcoholisme

Een groep van zes mensen op een rij die elkaar vasthouden en van de camera afkijken naar een blauwe lucht.

Wanneer ‘willen drinken’ langzaam is veranderd in ‘moeten drinken’, dan kan het zijn dat je te maken hebt met alcoholisme. Alcoholisme is een verslaving aan alcohol. Niemand kiest er bewust voor om verslaafd te raken. Wanneer je de controle over je alcoholgebruik bent kwijtgeraakt, is het vragen van de juiste hulp vaak een grote stap die soms onmogelijk lijkt. Het team van Connection SGGZ biedt jou of een naaste hulp aan bij alcoholisme. Wij kennen de weg naar duurzaam herstel en helpen je graag om weer onafhankelijk te worden van alcohol. 

Waar vind ik hulp bij alcoholisme?

Alcoholisme, alcoholverslaving, is een ziekte en specialistische hulp om hiervan te herstellen is beschikbaar bij Connection SGGZ. Heb je al meerdere pogingen gedaan om te stoppen? Lukt het je niet om van de alcohol af te blijven? Ervaar je een terugval? In de praktijk zien we dat het krijgen van persoonlijke en medische hulp dan nodig kan zijn om de vicieuze cirkel van een verslaving te doorbreken. Deel daarom je verhaal met ons team. Zij luisteren zonder oordeel en kunnen je het advies geven dat je nu nodig hebt. 

Vormen van hulp bij alcoholverslaving

Wanneer je te maken hebt met alcoholverslaving zijn er verschillende vormen van hulp beschikbaar. Bij Connection SGGZ stellen we op basis van een intakegesprek een behandelplan samen dat helemaal is afgestemd op jouw situatie. We bieden verschillende behandelvormen aan, zoals:

Ook bieden wij hulp aan voor familie en naasten van alcoholisten. Want een verslaving heb je nooit alleen. Samen werken we zo aan een duurzaam herstel. 

Twijfel je of je hulp nodig hebt bij je alcoholprobleem

Twijfels zijn begrijpelijk. Want wanneer ben je een probleemdrinker? Het ervaren van problemen door je alcoholgebruik kan hier een graadmeter voor zijn en onze zelftest kan je hier inzicht in geven. Zo kan je de gevolgen van alcohol ervaren op je werk, omdat je vaak een kater hebt. Of relatieproblemen door alcohol steken steeds weer de kop op. Ook kan je voelen dat je gezondheid onder je drinkgedrag lijdt. Wacht dan niet en durf hulp te vragen. Ons team van professionals en ervaringsdeskundigen staat voor je klaar om samen je alcoholprobleem op te lossen.

Waarom Connection SGGZ Verslavingszorg?

  • Vergoed door zorgverzekeraar
  • Privé betalen ook mogelijk
  • Geen lange wachttijden 
  • Specialistisch, persoonlijk en ervaringsdeskundig
  • Bewezen effectieve behandelingen
  • Inclusief een nazorgtraject op maat
  • Familiebijeenkomst
  • In Nederland en Zuid-Afrika

Ik wil hulp

Informatie alcoholverslaving

Jij wilt hulp bij stoppen met alcohol drinken

Het besluit om te stoppen met alcohol en hulp te zoeken, is een krachtige stap. Alleen jij kan deze zetten. Wanneer jij contact met ons opneemt, doen we het vanaf dat moment samen. We kijken naar wat jij nu nodig hebt en hoe ons team je kan begeleiden naar een gezonde en evenwichtige toekomst in herstel. Bel ons op 040 3035023 en stel al je vragen over hulp bij alcoholisme voor jezelf of voor een naaste.

Ik wil advies

"Wij zijn er ook voor vragen en advies. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op."

Heb je hulp nodig? Vul dan het contactformulier in:

Veelgestelde vragen over hulp bij alcoholisme

Wat is alcoholisme?
Wanneer drink je te veel alcohol?
Hoe kan je afkicken van alcoholisme?