Slammen

Persoon achter melkachtig gekleurd glas, waardoor je alleen een schim ziet.

De combinatie van seks en drugs wint aan populariteit in Nederland, met alle gevolgen die hierbij horen. De drugs, ook wel ‘chems’ genoemd, gebruik je specifiek om je seksuele beleving en prestaties te vergroten. Het heet daarom ook wel ‘chemsex’. Bij slammen kies je er bewust voor om de drugs te injecteren om zo een snelle high te ervaren. Met de kracht van het dichtslaan van een deur, ‘slamming a door’, razen de drugs door je lijf. Daardoor is de seks intenser en wil je steeds meer. Maar wat als stoppen met slammen niet meer lukt? Is de seks nog wel leuk zonder drugs? Hoe krijg jij de controle terug? Wanneer jij wilt stoppen met slammen, dan zijn wij er voor jou. Deel je verhaal met ons en kies voor een leven zonder verslaving.

Wat is slammen?

Je kunt drugs op verschillende manier gebruiken. Je kunt het slikken, snuiven, roken, booty bumpen of slammen. Slammen is het injecteren van drugs. De meest gebruikte drug hiervoor is crystal meth, die ook wel Tina wordt genoemd. Daarnaast zien we ook dat er steeds vaker wordt gekozen voor 3-MMC. Slammen kun je op verschillende manieren doen:

 • in je ader (intraveneus)
 • in je spier (intramusculair)
 • onderhuids (onderhuids)

Van alle gebruikstechnieken is slammen in de aderen het meest risicovol. Je voelt direct het effect en wordt snel ‘high’. Hierdoor ontstaat ook sneller een low en de zogenaamde craving. Daardoor wil je steeds meer en vaker gebruiken en kun je heel snel afhankelijk worden van slammen. Het doorbreken van deze vicieuze cirkel vraagt vaak professionele hulp. Bij Connection SGGZ bieden wij jou deze graag aan. 

Waarom Connection SGGZ Verslavingszorg?

 • Vergoed door zorgverzekeraar
 • Privé betalen ook mogelijk
 • Geen lange wachttijden 
 • Specialistisch, persoonlijk en ervaringsdeskundig
 • Bewezen effectieve behandelingen
 • Inclusief een nazorgtraject op maat
 • Een uitstekend familieprogramma
 • In Nederland en Zuid-Afrika

Heb je hulp nodig?

Ben jij nog ‘in control’?

Door te slammen voel jij je euforisch, energiek, zelfverzekerd en geil. Je hebt vaak geen besef meer van tijd. Je behoefte om te eten en slapen valt vaak ook helemaal weg. Je leeft in een roes en bent de controle vaak compleet kwijt. Omdat seks gekoppeld wordt aan drugs kan er een patroon ontstaan waarbij je denkt dat seks zonder drugs niet meer mogelijk is. Je raakt langzaam afhankelijk en wilt blijven meedoen omdat iedereen dit ook doet in de ‘scene’ waarin jij zit. Zo kun je een seksverslaving onbewust gaan combineren met drugs. Schaamte en schuld zorgen er daarnaast vaak voor dat jij door blijft gaan. Dit hoort bij een verslaving, weten wij uit ervaring. Wij weten ook dat een leven zonder verslaving bestaat.

De gevolgen en gevaren van drugs spuiten

Omdat je door het spuiten van drugs snel high wordt en je lijf er snel aan went, wil je steeds meer. Hierdoor denk je vaak niet meer aan de gevolgen van je gebruik. Je kunt namelijk infecties oplopen wanneer je op deze manier drugs gebruikt. Ook kun je besmet raken met HIV en hepatitis B en C wanneer je geen schone injectienaalden gebruikt. Daarnaast ervaar je in de low vaak depressieve gevoelens, slaapproblemen en andere afkickverschijnselen. Deze kunnen langzaam je dagelijkse leven gaan beïnvloeden, waardoor stoppen onmogelijk lijkt. Vraag hulp als jij dit gevoel herkent. Bel met onze ervaringsdeskundigen en maak een afspraak voor een intake. Wij oordelen niet, wij luisteren alleen en kunnen je helpen.  

Ik wil advies

"Wij zijn er ook voor vragen en advies. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op."

Genieten van seks zonder drugs

‘Als ik vooraf had geweten wat de gevolgen zijn, dan was ik er nooit aan begonnen’, wordt vaak gezegd door gebruikers die de zelfcontrole zijn kwijtgeraakt. Het is een typische uitspraak die hoort bij verslavend gedrag. Niemand kiest er bewust voor om verslaafd te raken. Daarom is het belangrijk dat de onderliggende problematiek zichtbaar wordt. Tijdens onze behandeling sta jij centraal. Wij stemmen iedere stap af op jou en gaan zo voor een duurzaam herstel. Wil jij weer kunnen genieten van seks zonder drugs? Vraag dan hulp en doorbreek de vicieuze cirkel van de verslaving.

Wil jij de eerste stap zetten naar een leven zonder verslaving?

De eerste stap zetten is meteen de moeilijkste. Toegeven dat het alleen niet lukt, kan ervoor zorgen dat jij deze eerste stap blijft uitstellen. Wanneer jij hulp wilt met het terugkrijgen van de controle over jouw leven, dan zijn wij er voor jou. Tijdens een intake bespreken we al je vragen, onzekerheden en mogelijkheden. Connection SGGZ biedt jou de hulp die jij nodig hebt.

Heb je hulp nodig? Vul dan het contactformulier in:

Veelgestelde vragen over slammen:

Wat is slammen?
Is slammen hetzelfde als chemsex?
Ben ik verslaafd aan slammen?
Is slammen gevaarlijk?