Herstelverhaal Linda

Foto van het herstelverhaal van Linda die op de oprit met groene bomen staat van de afkickkliniek Kortenbos SGGZ Connection.

Het herstelverhaal van Linda

“Mijn naam is Linda en ik ben verslaafd.

Ik ben opgegroeid in een gezin met een vader, moeder en broer. Ik kon goed leren en had veel vriendjes en vriendinnetjes. Echter had ik wel een spraakgebrek.

Dit gaf mij altijd het gevoel dat ik anders was en harder mijn best moest doen dan anderen.

Na een traumatische gebeurtenis op 11-jarige leeftijd kwam er voor mij een kantelpunt in mijn leven. Ik zette een masker op en ging mij stoerder voordoen dan ik was. Ik begon met roken, alcohol drinken en blowen. Rond mijn vijftiende begon ik te experimenteren met harddrugs.

Cocaïne voelde voor mij als de perfecte oplossing voor mijn problemen.

Op mijn achttiende was mijn gebruik zo uit de hand gelopen dat ik dagelijks zo’n 5 gram coke snoof. Ik werd opgenomen in een jeugdkliniek. Echter lag de focus daar vooral op het cocaïnegebruik en niet op de onderliggende oorzaak. Ik stopte met cocaïne, maar bleef wel in de weekenden alcohol drinken. Toentertijd dacht ik dat ik clean was en mijn leven had herpakt. Ik had niet door dat ik eigenlijk nog steeds in verslaving zat en al mijn problemen wegdrukte met alcohol en ander obsessief gedrag, zoals studeren en werken. 

Er gingen vijf jaren voorbij waarin ik worstelde met mezelf. Ik voelde mij depressief en ongelukkig. Op het gebied van school en werk ging het wel goed, dacht ik. Na mijn eerste opname had ik besloten dat ik zelf in de verslavingszorg wilde werken. Ik begon een opleiding Social Work en ging stage lopen in een verslavingskliniek.

Maar ik loog over mijn alcoholgebruik en begon me steeds slechter te voelen over mezelf. 

Vroeg of laat zou mijn verslaving mij inhalen en dat gebeurde in september 2020 toen ik oxycodon begon te gebruiken. Niet veel later ging ik ook weer cocaïne gebruiken. Ik raakte mijn baan kwijt en daarmee ook mijn eigenwaarde en perspectief op het leven. Toen zat er geen rem meer op. In korte tijd begon mijn gebruik extreme niveaus aan te nemen en begon ik ook met het roken van crack. Dit in combinatie met xanax en oxycodon. Ik raakte psychotisch, wist niet meer wat echt was en wat niet en maakte gevaarlijke ritjes in de auto onder invloed.

Waarom Connection SGGZ Verslavingszorg?

  • Vergoed door zorgverzekeraar
  • Privé betalen ook mogelijk
  • Geen lange wachttijden 
  • Specialistisch, persoonlijk en ervaringsdeskundig
  • Bewezen effectieve behandelingen
  • Inclusief een nazorgtraject op maat
  • Een uitstekend familieprogramma
  • In Nederland en Zuid-Afrika

Heb je hulp nodig?

Ik was met mijn leven aan het spelen en ik gaf er op dat moment niks om. Ik was de wanhoop nabij. 

In die wanhopige staat kwam ik op 1 maart 2021 op intake bij Connection SGGZ in Eindhoven. Ik ging eerst naar de detox en kon daarna beginnen aan mijn behandeling op Landgoed Kortenbos in Meerlo. Ik kwam binnen met een houding alsof ik het allemaal wel wist en ik zette veel van mijn maskers op om niet bij mijn gevoel stil te hoeven staan. De behandelaren en ervaringsdeskundigen leken hier dwars doorheen te kijken. Ik heb in die zes weken ontzettend veel mogen leren. Na mijn opname ben ik naar een safehouse gegaan. Daarnaast heb ik traumabehandeling gehad in een traumacentrum.

Het werkt echt als je eraan werkt! 

Ik ben ondertussen 18 maanden clean en heb mij nog nooit zo gelukkig gevoeld. Meer dan de helft van mijn leven heb ik van alles gebruikt om niet met mijn gevoel om te hoeven gaan en nu vandaag de dag mag ik emoties doorvoelen, ze bespreekbaar maken en er doorheen bewegen. Ik heb geleerd om eerlijk naar mezelf te kijken.

Ik heb het niet meer nodig om te gebruiken, omdat ik heb geleerd om te vertrouwen op mezelf.”

Linda is in behandeling geweest in de kliniek van Connection SGGZ op Landgoed Kortenbos van 06-05-2021 tot 17-06-2021.

Heb je hulp nodig? Vul dan het contactformulier in: