Familiebijeenkomst

Zwart-wit foto van blije jongen die omringd wordt door mensen die hun handen op zijn schouders leggen.

Wij vinden het erg belangrijk om directe naasten te betrekken bij de behandeling. Omgaan met iemand die problemen heeft met gokken, gamen, alcohol, drugs of medicijngebruik is namelijk niet gemakkelijk. Vaak zijn er gevoelens van frustratie, machteloosheid, onbegrip, boosheid, en verdriet. De omgeving maakt zich vaak ernstige zorgen en er kan sprake zijn van relationele spanningen. Een verslaving heeft niet alleen effecten op de verslaafde zelf, maar ook op de omgeving. Een partner, de kinderen, de familie en andere direct betrokkenen hebben de destructieve werking van een verslaving van dichtbij mee gemaakt en hebben hier ook hulp en advies bij nodig.

Daarom heeft Connection SGGZ tijdens de behandeling op een afgesproken moment ook graag contact met dit sociale systeem van de cliënt. Met de familiebijeenkomst helpen wij familie en vrienden om te leren omgaan met de effecten van een verslaving en geven wij naasten meer informatie over wat verslaving nu eigenlijk is.

Familiebijeenkomst

Voor alle naasten organiseert Connection SGGZ één familiebijeenkomst die tijdens de behandeling van de cliënt plaatsvindt. Dit is een vast onderdeel van het familieprogramma. Het doel van deze groepsbijeenkomst is het creëren van begrip en het verschaffen van inzicht in de ziekte verslaving. Ook kunnen lotgenoten hier samen met elkaar praten over hun ervaringen. Dit wordt als buitengewoon positief en behulpzaam ervaren door familie en vrienden.

Systeemgesprek

Daarnaast maken we graag tijd vrij om individueel met familie te praten over de ingrijpende gevolgen van de verslaving op hun eigen leven, dit gesprek vindt altijd plaats samen met de cliënt. Tijdens dit gesprek kunnen wij helpen bij het doorbreken van bepaalde gewoonten en patronen binnen de gezinsdynamiek. Op deze manier begeleiden we bij het creëren van gezonde relaties en zo geven we de cliënt en de familie de beste kans op herstel. Een systeemgesprek vindt enkel plaats op indicatie en dit is dan ook geen standaard onderdeel van het familieprogramma. 

Waarom Connection SGGZ Verslavingszorg?

  • Vergoed door zorgverzekeraar
  • Privé betalen ook mogelijk
  • Geen lange wachttijden 
  • Specialistisch, persoonlijk en ervaringsdeskundig
  • Bewezen effectieve behandelingen
  • Inclusief een nazorgtraject op maat
  • Familiebijeenkomst
  • In Nederland en Zuid-Afrika

Heb je hulp nodig?

Contact tijdens behandeling

Tijdens de intake wordt er altijd gevraagd aan de cliënt welke naaste contactpersonen benaderd mogen worden tijdens de behandeling. Als er sprake is van een klinische behandeling in één van onze klinieken dan wordt de familie altijd betrokken bij de behandeling. Dit doen wij middels het vragen van een familiebrief waarin beschreven wordt wat de verslaving met hen gedaan heeft. Deze brief wordt dan besproken in de behandeling met de cliënt en heeft een positieve werking op de behandeling. Daarnaast is ook wekelijks telefonisch contact mogelijk tussen de cliënt en naasten. 

Wet op de privacy 

Omdat wij bij Connection SGGZ uitsluitend volwassenen behandelen hebben wij ons als zorginstelling ook te houden aan de geldende wet op de privacy. Dit betekent  onder andere dat wij géén medisch inhoudelijke informatie mogen delen met anderen óók niet met familieleden.  

Heb je nog vragen?

Wij begrijpen dat er vragen zijn, wij zijn meer dan bereid om je vragen te beantwoorden. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Kijk ook op de pagina Mijn naaste is verslaafd.

Ik maak me zorgen om een naaste

"Een verslaving heb je nooit alleen. "

De oprichter van Connection SGGZ Hjalmar en zijn vader Rijkman.

Hou er toch mee op joh!

"Dat is wat ik vele jaren geleden tegen mijn zoon Hjalmar zei als het over zijn drank- en drugsgebruik ging. Ik had geen idee wat verslaving was, maar heb in de loop der jaren, dankzij het familieprogramma, wel geleerd dat verslaving niet zo simpel ligt."

Contactformulier