• Over ons
  • Ontstaan en oprichter

    Hjalmar, de oprichter van Connection SGGZ, staat buiten voor een bosrijk gebied.

    Het verhaal achter Connection SGGZ

    Connection SGGZ is opgericht door Hjalmar van Winkel. Jarenlang had hij zelf te maken met een hardnekkige verslaving waar hij bijna aan ten onder ging. Hjalmar kent de strijd tegen een verslaving als geen ander en hij weet wat ervoor nodig is om te herstellen van een verslaving. Gedreven door een stuk idealisme en met de gedachte dat de verslavingszorg in Nederland beter kon heeft hij zijn ervaringen en visie verwerkt in de aanpak van Connection SGGZ. Echt herstellen van een verslaving is daardoor met behulp van een behandeling bij Connection SGGZ wel degelijk mogelijk!

    Hjalmar van Winkel:

    "Ik sta geregeld stil bij mijn verleden. Soms vraag ik me dan nog wel eens af waar het allemaal mis is gegaan en hoe het zo uit de hand heeft kunnen lopen.

    Ik groeide op in een warm gezin van 5 en ik kreeg alle liefde en mogelijkheden die een kind kan wensen in het leven. Ik was sociaal, had altijd veel vrienden en ik barstte van de energie. Toch raakte ik snel en zwaar verslaafd aan drank en drugs.

    Op m’n 11e rookte ik mijn eerste jointje en op mijn 12e rookte ik iedere dag wiet. Op mijn 13e zat ik huilend op het trapje in de keuken en vertelde ik mijn moeder dat ik niet wist hoe ik er mee moest stoppen. Mijn ouders maakten een afspraak bij de kinderpsycholoog, maar praten wilde ik niet.

    In het laatste jaar van de middelbare school lukte het me te stoppen met blowen maar onbewust verving ik dit gebruik met het drinken van grote hoeveelheden alcohol in combinatie met het gebruik van cocaïne. Wat begon als “gezellig” stappen met vrienden resulteerde al gauw in een hardnekkige verslaving.

    Door mijn verslaving veranderde ik in negatieve zin als persoon en kwam ik in een andere wereld terecht. Sociaal-maatschappelijk kwam ik telkens weer in de problemen. Altijd maar weer die problemen! De consequenties veranderden echter niets aan mijn gebruik; mijn verslaving was simpelweg veel te sterk.

    Ik kwam in een neerwaartse spiraal terecht en mijn verslaving werd steeds erger en mijn gedrag steeds extremer. Ik begreep niet waarom ik telkens weer de controle over mezelf verloor en waarom ik niet kon stoppen ook al wilde ik dat zo graag. Ik voelde me wanhopig, zwak en machteloos tegenover mijn verslaving.

    Door mijn buitensporige gedrag en door de extreme hoeveelheden drank en drugs die ik gebruikte ontsnapte ik meermaals aan de dood. Ik herinner het me nog als de dag van gisteren dat ik weer een ambulance had gebeld omdat ik weer door m’n benen was gezakt, m’n hart op hol geslagen was en ik badend in het zweet nog maar moeilijk kon ademen.

    Soms leek het even wat beter te gaan en ondanks de waanzin van mijn verslaving en mijn leven op de straat lukte het me om mijn werkende leven en studie redelijk goed in stand te houden. Zo behaalde ik mijn atheneumdiploma, ronde ik mijn studie International Hotelmanagement succesvol af en werkte ik met veel plezier in de hotellerie.

    Maar telkens was daar weer dat breekpunt waar er sprake was van compleet controleverlies. Dagenlang ging ik dan door en het zorgde ervoor dat ik letterlijk alles kwijtraakte. Uiteindelijk stond ik op straat met een tasje met kleren, dat is alles wat ik toen nog had.

    Ik heb heel diep moeten gaan voordat ik me de ernst van de situatie realiseerde. Ik besefte me dat ik professionele hulp nodig had omdat ik anders dood zou gaan. Ik had namelijk alles al geprobeerd; zelf stoppen, andere vrienden en ook verhuisde ik meerdere keren. Maar niks werkte.

    Ik zocht meerdere keren hulp bij verslavingszorginstellingen in Nederland maar vaak kreeg ik daar niet de hulp die ik nodig had of kon ik daar door de lange wachtlijsten niet snel terecht. Anderhalf jaar van mijn leven bracht ik door in behandeltrajecten en re-integratietrajecten.

    Nadat ik meerdere keren behandeld was en telkens weer terugviel ben ik de laatste keer via een zorginstelling in de Specialistische Geestelijke Gezondheidszorg (SGGZ) naar een kliniek in Zuid-Afrika geweest. Ik kan me herinneren dat ik in de kliniek erg fijn ontvangen werd. De herkenning die ik hoorde in de andere verhalen zorgde ervoor dat ik het vertrouwen kreeg dat ik nodig had. Ik leerde veel over mezelf en de behandeling werd op maat afgestemd op wat ik nodig had. Ik merkte dat ik vanaf dat moment echt begon te groeien als mens.

    Nadat ik jarenlang alles en iedereen de schuld gaf en ook vaak ontkende dat ik een probleem had ben ik in gaan zien dat de bal bij mij lag. Ik moest veranderen! Maar alleen was dat me nooit gelukt en ik ben erg dankbaar dat ik daarbij uiteindelijk de juiste hulp heb gekregen! Ik voel me weer een volwaardig mens en ik ben trots op wie ik vandaag de dag ben.

    Inmiddels ben ik meerdere jaren in herstel en voel ik me geroepen om andere mensen met een verslaving te helpen. Wanneer je zelf bijna ten onder bent gegaan aan een verslaving realiseer je je pas echt hoe hard het nodig is dat er professionele en effectieve hulp is voor diegene die op het moment te maken hebben met een verslaving.

    Deze hulp is echter niet altijd goed te vinden. Ik heb zelf ervaren dat iemand met een verslaving lang niet altijd de zorg krijgt die hij of zij wel degelijk verdient en nodig heeft. Daar wil ik met Connection SGGZ verandering in brengen.

    Bij Connection SGGZ zorgen wij er in een gastvrije sfeer voor dat mensen met een verslaving, door middel van een effectieve behandeling op maat, weer in hun kracht komen te staan zodat duurzaam herstel mogelijk is."

    Lukt het jou niet meer om zelfstandig te stoppen? Heb je alles al geprobeerd maar kom je telkens weer in de problemen? Dan is Connection SGGZ er voor jou! Neem vandaag nog contact met ons op dan kunnen wij jou helpen.

    Waarom Connection SGGZ Verslavingszorg?

    • Vergoed door zorgverzekeraar
    • Privé betalen ook mogelijk
    • Geen lange wachttijden 
    • Specialistisch, persoonlijk en ervaringsdeskundig
    • Bewezen effectieve behandelingen
    • Inclusief een nazorgtraject op maat
    • Familiebijeenkomst
    • In Nederland en Zuid-Afrika

    Ik wil hulp

    Neem contact met ons op