De hele wereld is tegenwoordig altijd online en beschikbaar. Waar je voorheen rust had en dingen gewoon niet wist, sta je nu 24/7 aan. De wereld heb je door internet letterlijk in je handen. In onze kliniek zien wij ook de keerzijde van internet. Het aantal mensen dat hier verslaafd aan raakt, stijgt snel, met alle ernstige gevolgen die daarbij horen. Bij Connection SGGZ bieden wij professionele hulp aan bij een internetverslaving, ook wel cyberfrenie genoemd. Onze aanpak is helemaal afgestemd op jou. Twijfel jij over jouw internetgedrag? Neem dan contact op met ons. Wij luisteren echt naar jouw verhaal.
Internetverslaving en behandeling
Wij zijn een erkende GGZ-instelling met WTZa-vergunning
Wanneer ben je verslaafd aan internet?
Je bent verslaafd aan internet als ‘willen internetten’, is veranderd in ‘moeten internetten’ en je in je dagelijks leven problemen ervaart door dit gedrag. We hebben een aantal signalen op een rijtje gezet:
- je wilt altijd online zijn
- je vindt jouw echte leven minder interessant
- je bent obsessief bezig met alles opzoeken en je kan hier niet mee stoppen
- je verwaarloost je werk, school en relaties
- je wordt sociaal schuw in het echte leven
- je reageert geïrriteerd wanneer mensen iets zeggen over je internetgedrag
- je hebt last van depressieve gevoelens als je niet online bent
Herken jij jezelf in bovenstaande zinnen? Dan kan het zijn dat je verslaafd bent geraakt aan de digitale wereld. Deze wereld heeft natuurlijk veel goeds gebracht. Aan de andere kant zien we ook dat er tegenwoordig online zoveel geld wordt verdiend, dat de marketingstrategieën van bedrijven hiermee een verslaving in de hand kunnen spelen. Het verlangen naar altijd online zijn kan ervoor zorgen dat je het echte leven niet meer weet te waarderen. Dit heeft een negatief effect op je gedrag en de kwaliteit van je dagelijks leven. Wacht daarom niet en vraag hulp als jij vragen hebt over jouw internetgedrag. Ons team staat klaar voor jou.
Waarom Connection SGGZ Verslavingszorg?
- Vergoed door zorgverzekeraar
- Privé betalen ook mogelijk
- Geen lange wachttijden
- Specialistisch, persoonlijk en ervaringsdeskundig
- Bewezen effectieve behandelingen
- Inclusief een nazorgtraject op maat
- Familiebijeenkomst
- In Nederland en Zuid-Afrika
Heb je hulp nodig?
Symptomen van een internetverslaving
Bij een internetverslaving zien we dat jouw online activiteiten belangrijker worden dan jouw sociale activiteiten. Zo kun je:
- langer online zijn dan gewoonlijk
- geen dag overslaan zonder internet
- volledig verdiept zijn in je online wereld waardoor je niet reageert op externe prikkels om je heen
- jouw internetgedrag ontkennen wanneer anderen hierna vragen
- jouw school, werk, relatie, sport en sociale contacten laten verslechteren
- geen interesse meer hebben in offline activiteiten zoals sporten. Je beleeft hier geen plezier meer aan
- slecht voor jezelf zorgen op het gebied van hygiëne, slaap en eten
- helemaal in je eigen online gecreëerde wereld leven die in niets lijkt op je echte wereld
- lichamelijke klachten ervaren zoals RSI, rug- en nekklachten en geïrriteerde ogen
- toch doorgaan met internetten terwijl je negatieve fysieke, emotionele, relationele of professionele gevolgen ervaart
- wanneer je niet aan het internetten bent onrustig, angstig en prikkelbaar zijn
- internet gebruiken als vlucht om niet aan je problemen te denken
Wanneer je veel van deze symptomen herkent en je negatieve gevolgen ervaart door je gedrag, kan je een internetverslaving hebben ontwikkeld. Dit kan zich ook uiten in de vorm van een game-, of social media-verslaving. Een verslaving is een vicieuze cirkel die langzaam ontstaat en moeilijk alleen te doorbreken is. Daarom biedt het team van Connection SGGZ hulp aan.
Ik wil advies
"Wij zijn er ook voor vragen en advies. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op."
Eenzaamheid en internet
Oorzaken die kunnen bijdragen aan het ontwikkelen van verslavend internetgedrag zijn:
- eenzaamheid ervaren
- weinig zelfvertrouwen hebben
- problemen in het echte leven ervaren
- gevoelig zijn voor beloning
- weinig of geen echte sociale contacten hebben
Je kan de illusie hebben dat je met veel online contacten minder snel in een sociaal isolement terecht komt. Juist omdat de contacten online vluchtig zijn, kan het gevoel van eenzaamheid sterker worden en kunnen zich depressieve gevoelens ontwikkelen. Maak jij je zorgen? Maak dan een afspraak voor een intake om jouw verhaal te delen.
Pak de regie terug over jouw echte leven
Iedere persoon en iedere verslaving is anders. Daarom is onze behandeling altijd maatwerk en kunnen we deze aanpassen als dit nodig is. Tijdens de intake bespreken we samen hoe wij jou kunnen begeleiden naar een leven zonder verslaving. We laten je pas los als jij weer in controle bent. Wacht daarom niet en zet vandaag de eerste stap: vraag hulp.
Heb je hulp nodig? Vul dan het contactformulier in:
Veelgestelde vragen over internetverslaving:
Altijd online
Veel mensen denken dat je alleen verslaafd kan raken aan drank of drugs. Een internetverslaving is echter ook een échte verslaving die ernstige gevolgen kan hebben op je geestelijke en lichamelijke gezondheid.
Professionele hulp
Bij Connection SGGZ bieden wij professionele hulp bij een internetverslaving. Door onze persoonlijke benadering kan jij de regie weer terugpakken in jouw leven. Wacht daarom niet en vraag hulp als jij de controle bent kwijtgeraakt.
Persoonlijk
Een verslaving ontstaat vaak geleidelijk. In het begin is het alleen maar leuk. Na een tijdje beginnen mensen vragen te stellen over je internetgedrag. Pas na langere tijd ervaar je zelf problemen door je gedrag.
Isolement
Zo kun jij je echte sociale contacten kwijtraken omdat je alleen maar tijd hebt voor internet. Je verwaarloost je gezondheid en persoonlijke verzorging. Je beleeft alleen nog maar plezier aan online activiteiten. Doorbreek deze vicieuze cirkel en vraag hulp aan Connection SGGZ.
Ervaring
Als jij je aanmeldt bij Connection SGGZ voor hulp bij een internetverslaving, dan heb je de belangrijkste stap al gezet. Omdat wij verslaving heel goed begrijpen en veel ervaring hebben met het behandelen hiervan, gaan wij respectvol en onbevooroordeeld te werk. Door behandeling in onze kliniek is herstellen van een verslaving wel degelijk mogelijk.
Intake
Tijdens de intake brengen we je behoeften en mate van verslaving in kaart. Er wordt een op maat gemaakt behandelplan opgesteld waarmee je onder begeleiding van ons team aan de slag gaat.
Wij zijn er voor jou
Internetverslaving is een ernstig probleem dat om professionele begeleiding vraagt. Je moet je leven weer opnieuw oppakken, maar nu zonder het gedrag waaraan je verslaafd was. Wij helpen je hierbij: bel 040 303 5023 om een intake af te spreken.
Structureel gebruik
Als je echte leven, je slaapritme, je gevoelens, je school- of werkprestaties of je sociale contacten er onder lijden, is er echt wat aan de hand. Wanneer er sprake is van structureel gebruik, je niet meer zelfstandig kunt stoppen en het internetten tot problemen leidt, zoek dan hulp. Het professionele team van Connection SGGZ staat voor je klaar: 040 303 5023.