Blaasproblemen door ketamine

Close-up van medisch beeld waarbij je de schouder van de patient ziet en de armen van een dokter.

Je staat er waarschijnlijk niet bij stil op het moment dat je kiest om ketamine te gebruiken, maar je kunt hierdoor last krijgen van blaasproblemen, nierschade en K-cramps. Gebruik je vaak en veel ketamine, dan kunnen deze klachten zelfs blijvende schade aanbrengen aan je lijf. Je hebt dan een zogenaamde ketamineblaas ontwikkelt. Wanneer je ketamine gebruikt en je ervaart pijn bij het plassen of je moet heel vaak naar de wc, dan is het verstandig om direct te stoppen met deze drugs. Meestal verdwijnen de klachten dan vanzelf. Ervaar je blaasproblemen door ketamine en lukt het je niet om hier zelfstandig mee te stoppen? Weet dan dat Connection SGGZ er is voor jou. Wij kunnen je begeleiden naar een leven zonder drugs. 

Ketamine en je blaas zijn geen vrienden

Uit onderzoek blijkt dat je last kunt krijgen van je blaas nadat je deze drugs hebt gebruikt. Dit komt door de toename van ontstekingsstoffen en ontstekingscellen in je blaaswand. Deze stoffen zorgen ervoor dat ketamine wordt afgebroken in je lijf en deze afvalstoffen, ook wel metabolieten genaamd, verlaten je lijf onder andere via je blaas. 

Een te grote hoeveelheid van deze stoffen kan schade aanbrengen aan je blaas waardoor er bijvoorbeeld bloed bij je urine zit. Uit nieuw onderzoek van het Trimbos instituut blijkt dat bijna 1 op de 4 gebruikers het afgelopen jaar blaasproblemen ervaart of heeft ervaren na het gebruiken van deze drugs. 1 op de 5 gebruikers ervaren deze problemen zelfs vaak. Dit laat zien dat het een ernstige bijwerking is waar je waarschijnlijk niet bij stilstaat als je ketamine gebruikt. 

Vervelende blaasklachten bij ketaminegebruik

Denk hierbij aan:

  • pijn bij het plassen 
  • oncontroleerbare drang om te plassen
  • niet meer kunnen plassen
  • bloed in je urine
  • kleine hoeveelheden urine plassen
  • steken in je nieren
  • hevige aanvallen van buikpijn
  • blaasontsteking

Door het gebruiken van deze drugs kun je blijvende nierschade ontwikkelen waardoor je nieren niet meer goed werken. In extreme gevallen kan het dan zelfs noodzakelijk zijn dat je blaas verwijderd moet worden. Heb je vragen naar aanleiding van deze klachten? Stel ze aan ons team van professionals. Zij geven je graag de antwoorden die je nu nodig hebt.

Waarom Connection SGGZ Verslavingszorg?

  • Vergoed door zorgverzekeraar
  • Privé betalen ook mogelijk
  • Geen lange wachttijden 
  • Specialistisch, persoonlijk en ervaringsdeskundig
  • Bewezen effectieve behandelingen
  • Inclusief een nazorgtraject op maat
  • Familiebijeenkomst
  • In Nederland en Zuid-Afrika

Ik wil hulp

Informatie ketamineverslaving

Wat zijn K-cramps?

K-cramps zijn heftige steken en krampen in je buik wanneer je ketamine gebruikt. Ze hebben vaak verschillende oorzaken, zoals een maagontsteking of schade aan je lever of darmen door veelvuldig ketaminegebruik. Je lichaam kan de hoeveelheid ketamine in je lichaam niet meer afbreken en deze vitale lichaamsdelen kunnen hun werk niet meer doen. Dit houdt in dat je soms krom ligt van de pijn en er bloed in je ontlasting zit. Herken je deze ketabuikpijn en wil je stoppen met ketamine gebruiken? Bel dan vandaag nog met ons team. Zij luisteren naar je verhaal en kunnen je helpen. 

Risico's en herstel van blaasproblemen door ketamine

Hoe meer en hoe langer je gebruikt, hoe ernstiger de klachten. Dit heeft ook gevolgen op de kans om te herstellen van blaasproblemen door ketamine. Het kan zijn dat de klachten vanzelf verdwijnen wanneer je stopt met deze drugs. Maar je kunt ook blijvende schade aan je nieren en darmen ontwikkelen. Hierdoor heb je een medische behandeling nodig die bepalend kan zijn voor de rest van je leven, zoals een stoma. De risico’s op heftige klachten zijn het grootst bij mensen die verslaafd zijn aan ketamine, mensen die al blaasproblemen ervaren en bij vrouwen. Deze drugs zijn namelijk zeer snel geestelijk verslavend met alle gevolgen die hierbij komen kijken. 

Ik wil advies

"Wij zijn er ook voor vragen en advies. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op."

Zet de eerste stap: vraag hulp

Heb je het gevoel dat je verslaafd bent geraakt aan deze drugs? Heb je al meerdere pogingen gedaan om te stoppen, maar lukt het je maar niet? Weet dan dat de eerste stap zetten de moeilijkste is, erkennen dat je hulp nodig hebt. Onze ervaringsdeskundigen weten ook dat je kunt herstellen van een verslaving door hulp te vragen en deze te accepteren. In onze behandeling sta jij centraal en we laten je pas weer los als je de controle weer terug hebt over jouw leven. Bel 040 3035023 voor het maken van een afspraak voor een intake of voor al je vragen over blaasproblemen door ketaminegebruik.

Heb je hulp nodig? Vul dan het contactformulier in:

Veelgestelde vragen over blaasproblemen door ketamine

Kun je een blaasontsteking krijgen door ketamine te gebruiken?
Wat zijn de risico's van ketamine naast blaasproblemen?
Hoe ontstaan blaasproblemen door ketamine?
Heb je naast blaasproblemen door ketamine nog meer problemen?