Ketamine, keta, K of Special K is een drug met hallucinogene effecten. Wanneer je hier een te hoge dosis van neemt, kan jij belanden in een K-hole. Dit houdt in dat er een scheiding optreedt tussen je lichaam en je geest, een dissociatie. Je treedt buiten je eigen lichaam. Dit kan aanvoelen alsof je in een gat verdwijnt en (bijna) doodgaat. Bewegen of praten lukt niet meer en je reageert ook niet meer op anderen. Dit lijkt op een psychose. Deze ervaring kan uitermate beangstigend zijn, omdat je geen controle meer hebt over jezelf. Herken jij deze situatie en wil je die nooit meer meemaken? Deel dan je zorgen met ons team van professionals en ervaringsdeskundigen. Zij luisteren naar jouw verhaal en kunnen je begeleiden naar een leven zonder ketamine.
K-hole
Wij zijn een erkende GGZ-instelling met WTZa-vergunning
Hoe voelt een K-hole?
Gebruik je teveel ketamine, dan kunnen onderstaande dissociatieve effecten optreden:
- zien van waanbeelden
- andere beleving van tijd
- ervaring dat je uit je lichaam treedt
- gevoel hebben dat je verdwijnt in je omgeving
- je lichaam voelt helemaal anders aan
- verlies van controle over je lichaam
- je lichaam en geest zijn in twee andere werelden
Dit kan leiden tot gevaarlijke situaties, zoals stikken in je braaksel, als je niet veilig je K-hole kan uitzitten. Want dit is de enige remedie: wachten tot de effecten afnemen en je terugkomt in de echte wereld. Heb jij hier vragen over? Neem dan contact op met ons team. Zij beantwoorden deze graag voor jou.
Zo verslavend is ketamine
Ketamine is een synthetische drug die voor operaties bij zowel mensen als dieren wordt gebruikt als narcosemiddel. Vanwege de hallucinerende bijwerkingen is die door de jaren heen populair geworden als tripmiddel voor recreatief gebruik. In onze afkickkliniek zien we dan ook een grote toename aan ketamineverslaving. Het is niet je lichaam dat verslaafd raakt aan deze drugs, maar je geest. De droomachtige roes die dit middel je kan geven, wordt als prettig ervaren, waardoor de mogelijkheid ontstaat dat je steeds meer en vaker wilt gebruiken. Maar bij regelmatig gebruik bouw je tolerantie op. Dit houdt in dat je steeds meer moet gebruiken om hetzelfde effect te ervaren en zo dus ook in een K-hole kan belanden. Zelfstandig stoppen is hierdoor niet of nauwelijks meer mogelijk. Connection SGGZ kan je wel helpen als je op dit moment bent beland in je leven.
Waarom Connection SGGZ Verslavingszorg?
- Vergoed door zorgverzekeraar
- Privé betalen ook mogelijk
- Geen lange wachttijden
- Specialistisch, persoonlijk en ervaringsdeskundig
- Bewezen effectieve behandelingen
- Inclusief een nazorgtraject op maat
- Familiebijeenkomst
- In Nederland en Zuid-Afrika
Ik wil hulp
Informatie ketamineverslaving
Is een K-hole gevaarlijk?
Ja, want er bestaat het gevaar van jezelf verwonden zonder dat je er erg in hebt. Vanwege de spierverslappende werking kan je gemakkelijk omvallen als je staat en zo heftige blessures oplopen. Een andere bijwerking kan zijn dat je misselijk wordt en gaat overgeven. In combinatie met de andere mogelijke bijwerkingen, zoals moeite met bewegen, kan je zelfs stikken in je eigen braaksel als je op je rug ligt. Daarnaast loop je meer risico op het ontwikkelen van blijvende hersenschade, blaasproblemen en verslaving.
Zet de eerste stap vandaag naar een leven zonder drugs
Niemand kiest er bewust voor om verslaafd te raken. Vaak zijn er onderliggende problemen die zorgen dat zelfstandig stoppen niet lukt. Je bent verslaafd en ziek en je hebt een professionele medische behandeling nodig. Connection SGGZ kent de weg die je gaat afleggen wanneer je besluit dat je wilt gaan stoppen met ketamine. Bel daarom vandaag nog en maak een afspraak voor een intake. Samen gaan wij ervoor zorgen dat ketamine en de daarbij behorende K-holes tot jouw verleden horen.
Ik wil advies
"Wij zijn er ook voor vragen en advies. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op."
Heb je hulp nodig? Vul dan het contactformulier in:
Veelgestelde vragen over een k-hole
Dosering
Ketamine is een narcosemiddel dat wordt gebruikt voor operaties bij zowel mensen als dieren. Gebruik je een te hoge dosering van deze drugs, dan kan je belanden in een K-hole. Het foutief vaststellen van je dosering kan al vrij snel tot een K-hole leiden.
Ervaring
Deze kan aanvoelen alsof je buiten je lichaam treedt en in een diep gat wordt getrokken. Je dissocieert je van je lichaam en ook je omgeving krijg je niet meer bewust mee. Sommige mensen omschrijven een K-hole ook als een bijna-doodervaring die zeer beangstigend kan zijn. Herstellen van een K-hole is alleen mogelijk door deze uit te zitten en te wachten totdat de drugs in je lichaam zijn opgelost.
Hulp
Herken jij deze situatie en wil je stoppen met het gebruiken van ketamine? Neem dan contact op met ons team en deel je verhaal. Wij kunnen jou de hulp bieden die je nu nodig hebt.
Wachten
Er is niets dat je kan doen in een K-hole, anders dan wachten tot het moment dat de drugs in je lichaam zijn opgelost. Zorg dat je in een veilige situatie kan herstellen en mensen je in de gaten houden zodat jij jezelf niet bezeert.
Uitblijven reactie
Reageer je niet meer op pijnprikkels, dan is het belangrijk dat je zo snel mogelijk medische hulp krijgt. Zie je iemand waarbij dit het geval is, bel dan direct 112.
Controle kwijt?
Herken je de symptomen die bij een K-hole horen en wil je stoppen met ketamine gebruiken? Maak dan een afspraak met ons team voor een intake. Samen kijken we naar hoe wij jou op de juiste manier duurzaam kunnen laten herstellen van een verslaving.
Tot wel 2 uur
Wanneer je ketamine gebruikt, kunnen de effecten ongeveer 30 tot 60 minuten aanhouden. Een K-hole houdt daarentegen veel langer aan en kan tot wel 2 uur duren.
Informatie
Heb jij misschien nog meer vragen over ketamine? Of over verslaving? Neem dan contact op met ons team van professionals. Zij beantwoorden deze graag voor jou. Bel: 040 3035023.
Moeilijk te voorkomen
Een foutieve dosering van deze drugs, te hoog of te kort op elkaar kan al zeer snel zorgen voor een K-hole. Deze kan bij iedereen voorkomen en is het risico dat hoort bij het gebruiken van ketamine.
Hulp nodig?
Heb jij vragen over jouw ketaminegebruik of wil je hiermee stoppen? Wacht dan niet en bel vandaag nog met ons team van professionals en ervaringsdeskundigen. Zij kunnen jou het advies geven dat je nu nodig hebt. Bel: 040 3035023.