Afkicken

Twee blije mensen geven elkaar een high five, op de achtergrond lacht een vrouw.

Wil je afkicken van alcohol of drugs? Dan is het belangrijk om te weten hoe een verslaving werkt. Je bent afhankelijk geraakt van een bepaald middel, maar hoe kom je hier weer vanaf? De specialisten van Connection SGGZ begeleiden je bij het weer op de rit krijgen van je leven. We helpen je om de juiste inzichten te krijgen die ervoor zorgen dat je kunt afkicken. Wanneer je weet hoe de verslaving bij jou werkt, kunnen we gericht aan de slag gaan met je verslaving. Tijdens het afkicken is er een gespecialiseerd medisch team dat je begeleidt om erdoorheen te komen.

Afkicken van alcohol of drugs

Afkicken kan heel ingrijpend zijn, het gaat vaak samen met ontwenningsverschijnselen die per middel weer anders zijn. Een goede begeleiding is daarom onmisbaar. De duur van het afkicken van coke of cocaïne kan variëren. Het afkicken van alcohol duurt doorgaans een week. De geestelijke verslaving is echter voor iedereen anders. Vandaar dat we bij Connection SGGZ voor iedere cliënt een programma op maat maken. Als blijkt dat afkicken in het buitenland jou het beste kan helpen, behoort dat ook tot de mogelijkheden.

Afkicken in het buitenland

Wanneer je bij ons binnenkomt voor een intakegesprek, bekijken we samen wat het beste bij jou en jouw verslaving past. Dat kan bijvoorbeeld een dagbehandeling in Eindhoven of Utrecht zijn of een klinische behandeling in Meerlo of in Zuid-Afrika. Het voordeel van afkicken in het buitenland is dat je automatisch een afstand schept van alle afleidingen en verleidingen thuis. Denk aan andere gebruikers, maar ook dingen als geur, smaak of geluiden uit je dagelijkse omgeving kunnen triggers zijn. Als je kiest voor het buitenland kun je je volledig op jezelf en je herstel focussen. Je processen worden als het ware gereset, zodat je de kans krijgt om opnieuw te beginnen na het afkicken. Bovendien is de verslavingszorg van hele hoge kwaliteit en bieden we in Zuid-Afrika een intensief traject.

Waarom Connection SGGZ Verslavingszorg?

  • Vergoed door zorgverzekeraar
  • Privé betalen ook mogelijk
  • Geen lange wachttijden 
  • Specialistisch, persoonlijk en ervaringsdeskundig
  • Bewezen effectieve behandelingen
  • Inclusief een nazorgtraject op maat
  • Familiebijeenkomst
  • In Nederland en Zuid-Afrika

Heb je hulp nodig?

Afkicken in Zuid-Afrika

Bij onze afkickliniek in Zuid-Afrika, merk je al snel dat een behandeling in een andere omgeving enorm bijdraagt aan je herstel. De dagelijkse verleidingen zijn niet meer binnen handbereik, maar de basis van de behandeling is niet anders dan bij onze Nederlandse kliniek. Met intensieve begeleiding van ons professionele team leer je weer je leven op te pakken zonder verslaving. Professionele artsen, psychologen, psychiaters, verpleegkundigen en ervaringsdeskundigen counselors verzorgen een compleet programma. Zij weten waar je tegenaan kan lopen en wat de valkuilen zijn bij het afkicken. Er zijn nauwelijks wachtlijsten voor behandelingen in het buitenland, dus je kunt snel rekenen op onze hulp. Bovendien wordt de behandeling in het buitenland door de meeste zorgverzekeraars vergoed.

Waarom afkicken in Zuid-Afrika?

De ernst van de situatie en je behoeftes brengen we tijdens een intakegesprek in kaart. Als uit de intake blijkt dat je het beste behandeld kunt worden in onze kliniek in Zuid-Afrika, dan zetten we ons in om dit zo snel mogelijk te regelen. Waarom zou je afkicken in Zuid-Afrika? Onze verslavingskliniek is gelegen op een inspirerende locatie waar je je volledig kunt richten op je behandeling. Er zijn geen afleidingen en je verblijft in een compleet nieuwe omgeving. Deze prachtige plek is perfect om op een gezonde manier weer zin in een leven zonder verslaving te krijgen!

Ik wil advies

"Wij zijn er ook voor vragen en advies. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op."

Heb je hulp nodig? Vul dan het contactformulier in: