Harddrugs

Silhouette van man leunend met zijn hoofd op zijn handen tegen de muur met een felblauwe achtergrond.

Harddrugs zijn zware narcotica of bedwelmingsmiddelen waarvan de Nederlandse overheid heeft vastgesteld dat zij een onaanvaardbaar risico zijn voor jou. Ze vormen een risico op het gebied van je gezondheid en de kans op het ontwikkelen van een drugsverslaving. Het is verboden om deze drugs te maken, vervoeren of te verkopen. Deze middelen hebben allemaal heftige gevolgen wanneer jij afhankelijk bent geworden. Ervaar jij dat je de controle bent kwijtgeraakt over jouw drugsgebruik? Deel dan je zorgen met het team. Wij luisteren naar jouw verhaal en kunnen hulp bieden die past bij jouw persoonlijke situatie.

Soorten harddrugs

Wanneer je alleen naar de schadelijkheid kijkt, dan klopt het onderscheid tussen hard- en softdrugs niet helemaal. Want alcohol is bijvoorbeeld ook een drug, maar is niet verboden. Sterker nog, deze drug is sociaal geaccepteerd en niet meer weg te denken bij een goed feestje.

Gevolgen en effecten van harddrugs

De gevolgen en effecten van drugs zijn voor iedereen verschillend. Want iedereen is anders en reageert dus anders. De directe gevolgen kennen we wel, een kater. Maar als de lange termijn gevolgen merkbaar worden hebben we een groter probleem; problemen in je relatie, geldzorgen en het flink verslechteren van je gezondheid. Vaak ontstaat er een vicieuze cirkel die moeilijk zelf te doorbreken is, omdat het patroon langzaam is ontstaan. Zo kun je in een isolement raken, waardoor jouw leven niet meer van jou lijkt te zijn maar van de drugs. Daarnaast loop je met harddrugs een groter risico op overdosering. Zo ver hoeft het natuurlijk helemaal niet te komen. Want een leven zonder verslaving bestaat, ook voor jou.

Waarom Connection SGGZ Verslavingszorg?

  • Vergoed door zorgverzekeraar
  • Privé betalen ook mogelijk
  • Geen lange wachttijden 
  • Specialistisch, persoonlijk en ervaringsdeskundig
  • Bewezen effectieve behandelingen
  • Inclusief een nazorgtraject op maat
  • Een uitstekend familieprogramma
  • In Nederland en Zuid-Afrika

Bel ons, wij helpen

Straffen en schaamte

Naast de heftige gevolgen en effecten die harddrugs op je lijf hebben, riskeer je ook zwaardere straffen bij dit type drugs. In veel landen, vooral buiten Europa, maken ze geen onderscheid tussen soft- of harddrugs en krijg je in beide gevallen hoge straffen wanneer je drugs in je bezit hebt. Ook het gevoel van schaamte gaat op een bepaald moment werken als straf. Want je wilt wel stoppen met gebruiken, maar het lukt je steeds maar niet. “Hoe kan het nu toch zo ver zijn gekomen?”, kun jij je afvragen. Waardoor schaamte ervoor kan zorgen dat jij jouw probleem met drugs niet deelt. Tijdens een intake kun jij jouw zorgen met ons delen en bespreken we met jou de mogelijkheden om duurzaam te herstellen van een verslaving.

Durf hulp te vragen

De eerste stap zetten is de moeilijkste, weten wij uit ervaring. Ook weten wij dat dit de enige manier is om het vernietigende patroon van een verslaving te doorbreken. Onze hulp bestaat uit een behandeling die helemaal afgestemd is op jouw situatie. De eerste stap zet je alleen, vanaf daar doen we het samen. Wacht daarom niet en vraag hulp.

Ik wil advies

"Wij zijn er ook voor vragen en advies. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op."

Heb je hulp nodig? Vul dan het contactformulier in:

Foto van het herstelverhaal van Rob die op de oprit met groene bomen staat van de afkickkliniek Kortenbos SGGZ Connection.

'Mijn leven was één grote leugen. Iedere dag beloofde ik mezelf om te stoppen, maar binnen een paar uur verbrak ik deze belofte en ging ik weer gewoon door met gebruiken.'

Veelgestelde vragen over harddrugs

Is alcohol een harddrug?
Hoe behandelen jullie een verslaving aan harddrugs?
Ben ik verslaafd aan harddrugs? Stel hier je vragen: 040-3035023
Wat is het verschil tussen harddrugs, softdrugs en legale genotsmiddelen?