GHB is een synthetische harddrug die je een gevoel van ontspanning en euforie kan geven. De keerzijde is dat de dosering van deze drug zeer moeilijk is, dat GHB snel verslavend werkt en dat de afkickverschijnselen zeer heftig zijn. Wanneer je wilt stoppen met GHB is het belangrijk dat je dit verantwoord doet met de juiste medische en professionele hulp. Connection SGGZ kan je hierin begeleiden.
Stoppen met GHB
Ineens stoppen met GHB is gevaarlijk
Zelf acuut stoppen met GHB kan levensgevaarlijk zijn, vanwege de heftige lichamelijke en geestelijke ontwenningsverschijnselen. Wanneer je stopt, kunnen deze beginnen met symptomen zoals trillen, slapeloosheid, angst en depressieve gevoelens. Maar er kunnen ook levensbedreigende complicaties optreden, zoals nierfalen, waarvoor medische hulp en medicatie noodzakelijk zijn. Daarom moet het ontgiften van GHB, detoxificatie, altijd onder medische begeleiding gebeuren, waarbij een op jouw situatie afgestemd GHB- afbouwschema wordt gevolgd.
Waarom is GHB zo verslavend?
GHB, Gamma Hydroxy Butyraat, is ook een van nature aanwezige stof in je lijf. Deze heeft invloed op je centrale zenuwstelsel en daarmee je gemoedstoestand. Wanneer je de harddrug GHB gebruikt, zorgt dit ervoor dat de samenstelling van jouw zenuwstelsel wordt aangetast. Hierdoor heb je steeds meer nodig om hetzelfde effect te ervaren. Zo kun je ongemerkt steeds meer en vaker gaan gebruiken met een GHB-verslaving als gevolg.
Waarom Connection SGGZ Verslavingszorg?
- Vergoed door zorgverzekeraar
- Privé betalen ook mogelijk
- Geen lange wachttijden
- Specialistisch, persoonlijk en ervaringsdeskundig
- Bewezen effectieve behandelingen
- Inclusief een nazorgtraject op maat
- Familiebijeenkomst
- In Nederland en Zuid-Afrika
Heb je hulp nodig?
Herkenbaar?
- Je gebruikt dagelijks GHB om normaal te kunnen functioneren.
- Je kunt niet meer naar een feestje zonder dat je GHB gebruikt.
- Je hebt last van concentratieproblemen en geheugenverlies.
- Je ervaart angsten als je niet gebruikt.
- Je lichaam trilt en zweet als je niet gebruikt.
- Je hebt last van slapeloosheid.
- Je liegt over je GHB-gebruik.
- Je gebruikt vaker GHB dan je van tevoren met jezelf of vrienden hebt afgesproken.
- Je hebt minder aandacht voor familie, vrienden, werk of studie.
- Je bent vaak obsessief bezig met gedachten over je gebruik.
- Je bent niet in staat om te stoppen, ook al zie je dat de nadelen groter zijn dan de voordelen.
Dit levert stoppen met GHB je op
Wanneer je stopt met GHB gebruiken, zijn de positieve effecten:
- een verbetering van je gezondheid
- een beter zelfbeeld
- meer zelfvertrouwen
- vrijheid
- verbeterde relaties
- betere toekomst
Zo kan Connection SGGZ je helpen
Het zetten van de eerste stap naar een leven zonder verslaving is de moeilijkste. Je geeft hiermee toe dat het zo niet langer kan en dat je hulp nodig hebt. Connection SGGZ is er op dat moment voor jou. Wij kunnen je begeleiden om duurzaam te herstellen van je verslavende gedrag, na je detoxificatie. Dit doen we met een op maat gemaakt behandelplan waarin jij en jouw situatie centraal staan. Hierin kijken we ook naar eventuele onderliggende problematiek die ten grondslag kan liggen aan jouw gebruik. Neem contact op met ons team van professionals en ervaringsdeskundigen als je wilt stoppen met GHB. Bel: 040 3035023.
Heb je hulp nodig? Vul dan het contactformulier in:
Veelgestelde vragen over stoppen met GHB:
Persoonlijk
De snelheid waarmee je lichaam GHB afbreekt, hangt af van verschillende factoren, zoals de hoeveelheid en frequentie van je gebruik, leeftijd, gewicht, geslacht en algehele gezondheid.
Richtlijn
Over het algemeen duurt het ongeveer 24 tot 72 uur voordat GHB helemaal uit je lichaam is verdwenen. Je kunt dan last krijgen van de negatieve gevolgen en effecten van GHB. Neem contact op met Connection SGGZ als jij je zorgen maakt over jouw GHB-gebruik. Zij kunnen jou het advies geven dat je nu nodig hebt. Bel: 040 303 5023.
Variërend
De ontwenningsverschijnselen van GHB variëren, afhankelijk van de frequentie en hoeveelheid van je gebruik. Veel voorkomende ontwenningsverschijnselen zijn:
- angst
- depressie
- slapeloosheid
- trillen en beven
- zweten
- verhoogde hartslag en bloeddruk
- hallucinaties
- flauwvallen
Hulp
Denk je GHB-gebruik te herkennen bij een dierbare vanwege bovenstaande symptomen en maak jij je zorgen? Of heb je zelf besloten dat je wilt stoppen met GHB? Neem dan contact op met Connection SGGZ. Bel: 040 303 5023.
Onverantwoord
Het is af te raden om acuut zelf te stoppen met GHB. De afkickverschijnselen van GHB zijn zeer heftig, waardoor je te maken kunt krijgen met levensgevaarlijke complicaties. Je kunt hierbij denken aan lever- en nierfalen, waarvoor medische hulp noodzakelijk is.
Detoxificatie
Onder medische begeleiding ga je op basis van jouw situatie ontgiften van GHB. Dit gebeurt aan de hand van een GHB-afbouwschema en met de passende medicatie. Hierdoor verklein je de kans op complicaties die je fataal kunnen worden.
Professionele begeleiding
Na het ontgiftingsproces kan Connection SGGZ je begeleiden naar een leven zonder verslavend gedrag. Na een intake stellen we een op maat gemaakt behandelplan op waarin we ook eventuele onderliggende problematiek meenemen. Zo werken we samen aan jouw duurzaam herstel. Neem vandaag nog contact op met Connection SGGZ. Bel: 040 303 5023.
Vraag de juiste hulp
Het is belangrijk om medische en professionele hulp te vragen wanneer je wilt stoppen met GHB. Zo kun je het risico op een terugval verminderen. Want tijdens onze op maat gemaakte behandeling in onze afkickkliniek begeleiden wij je naar een leven zonder verslavend gedrag.
Persoonlijke behandeling
We geven je inzicht in je gedrag en leren je hoe je triggers kunt voorkomen. Ook bieden wij een nazorgtraject aan. Zo kunnen wij je de ondersteuning bieden op ieder moment in jouw proces zo lang jij dit nodig hebt. Bel: 040 303 5023 als je wilt weten wat Connection SGGZ voor jou kan betekenen.