Wat onschuldig begint met een paar keer gebruiken kan al snel uit de hand lopen. Wanneer willen verandert in moeten gebruiken, spreken we van een GHB verslaving. Je bent de controle over je gebruik kwijtgeraakt en ervaart dagelijks de heftige gevolgen hiervan. Ook de ontwenningsverschijnselen zijn zeer ernstig, waardoor stoppen onmogelijk lijkt. Maak jij je zorgen over jezelf of een dierbare? Deel je verhaal met ons team. Wij geven je graag het advies dat je nu nodig hebt.
GHB Verslaving
Wij zijn een erkende GGZ-instelling met WTZa-vergunning
De ziekte genaamd verslaving
Een verslaving kun je zien als een chronische ziekte met biologische, persoonlijke en sociale oorzaken én gevolgen. Ben je verslavingsgevoelig en gebruik je GHB? Dan is de kans op het ontwikkelen van een verslaving hieraan nog groter. Niemand kiest er bewust voor om verslaafd te raken. Het vragen en krijgen van juiste hulp is zeker in deze situatie noodzakelijk. Connection SGGZ kan je helpen met een behandeling op maat, wanneer je in deze situatie terecht bent gekomen.
Wat is GHB en hoe kan het zo verslavend zijn?
GHB staat voor Gamma Hydroxy Butyraat en is een lichaamseigen stof, een zogenaamde neurotransmitter. En het is dus ook een synthetische, illegale harddrug met een verdovende werking op bepaalde gebieden in je hersenen. Dit kan ervoor zorgen dat jij snel tolerantie opbouwt. Hierdoor heb je steeds meer nodig om hetzelfde effect te bereiken. Zo ontstaat de vicieuze cirkel die bij een verslaving hoort.
Waarom Connection SGGZ Verslavingszorg?
- Vergoed door zorgverzekeraar
- Privé betalen ook mogelijk
- Geen lange wachttijden
- Specialistisch, persoonlijk en ervaringsdeskundig
- Bewezen effectieve behandelingen
- Inclusief een nazorgtraject op maat
- Familiebijeenkomst
- In Nederland en Zuid-Afrika
Heb je hulp nodig?
Risico’s van GHB-gebruik waar je onbewust ‘ja’ tegen zegt
Wanneer je ‘ja’ zegt tegen GHB sta je vaak niet stil bij de gevolgen en effecten die dit met zich mee kan brengen zoals: ademhalingsproblemen, out gaan, een overdosis, geheugenverlies, coma en zelfs overlijden. Het doseren van deze harddrugs is namelijk zeer moeilijk en de werking is van veel factoren afhankelijk. Denk hierbij aan tolerantie, je lichaamsgewicht, vochtbalans, omgeving, maaginhoud en algehele conditie. Deze meeste van deze factoren verschillen vaak per dag en daarom is het moeilijk in te schatten wat GHB met je doet.
Stoppen met GHB gebruiken
Wil je stoppen met GHB, maar lukt dit niet meer? Dan is het tijd om professionele hulp in te schakelen. Wanneer je contact opneemt met ons team zullen zij je adviseren om allereerst een detoxificatie te ondergaan vanwege de heftige afkickverschijnselen van GHB. Vervolgens kun je starten met een behandeling in onze afkickkliniek. Onze behandeling is altijd maatwerk waarin jij en jouw situatie centraal staan. Ook kijken we naar eventuele onderliggende problematiek waarmee jij te maken kunt hebben en die ten grondslag kan liggen aan je verslavend gedrag.
De eerste stap zetten naar een leven zonder verslaving
Er is kracht en moed voor nodig om de eerste stap te zetten en dit begrijpen we als geen ander. Schaamte en eenzaamheid kunnen ervoor zorgen dat je hulp vragen blijft uitstellen. Weet dat duurzaam herstellen van een verslaving wel degelijk mogelijk is. Wacht daarom niet en neem contact met ons op. Zet stap voor stap weer koers richting een leven zonder GHB-verslaving.
Heb je hulp nodig? Vul dan het contactformulier in:
Veelgestelde vragen over GHB-verslaving:
Symptomen
- verhoogde tolerantie
- meer gebruiken dan de bedoeling was
- moeite hebben om te stoppen met gebruiken
- heftige ontwenningsverschijnselen, zoals angst, trillen, paniekaanvallen
- hallucinaties
- slapeloosheid
- het verwaarlozen van belangrijke verantwoordelijkheden
- geheugenverlies
- verhoogde hartslag en bloeddruk
Herkenbaar?
Jij weet zelf wel wanneer het zo niet langer kan. Weet dat wij ervoor je zijn wanneer jij er klaar voor bent om te stoppen met GHB. Onder medische begeleiding van een externe partij onderga je eerst de lichamelijke detoxificatie. Vervolgens kun je starten met een behandeling in onze afkickkliniek. Wij zullen je ondersteunen om duurzaam te herstellen van een verslaving. Wacht daarom niet en zet de eerste stap. Bel: 040 303 5023.
Ja
Een GHB-verslaving is gevaarlijk vanwege de risico's van een overdosering en de ernstige ontwenningsverschijnselen die optreden wanneer je stopt. Het is daarom opgenomen op Lijst I van de Opiumwet. Dit houdt in dat deze harddrug volgens de wet een onaanvaardbaar risico is voor de volksgezondheid.
Hulp
Wil je hulp om te stoppen met deze gevaarlijke harddrug? Neem contact op met ons team. Bel 040 303 5023 en deel je verhaal.
Niet beginnen met gebruiken
Een verslaving aan GHB kan je voorkomen door het vermijden van gebruik. Ook het bewust stilstaan bij risico’s als ademhalingsproblemen, geheugenverlies, een coma en zelfs overlijden kunnen voorkomen dat je gaat gebruiken. Omdat de dosering van deze drugs zeer moeilijk is en je zeer snel tolerantie opbouwt, is het belangrijk dat jij je hier bewust van bent.
Informatie
Wil je meer weten over wat GHB met je doet en wat de gevaren zijn? Neem dan contact op met ons team van professionals. Zij geven je graag de antwoorden die je nu nodig hebt. Bel 040 303 5023 en stel je vragen.
Ja
Duurzaam herstellen van een verslaving is mogelijk, ook voor jou. Dit vraagt wel de juiste aanpak en behandeling. Connection SGGZ kan je ondersteunen met de verslaving en doet dit met een behandeling op maat. Om hiermee te kunnen starten zul je eerst een detoxificatie moeten ondergaan. Deze is intens en daarom is de juiste medische begeleiding hiervoor belangrijk voor een blijvend herstel. Bel 040 303 5023 als je meer wilt weten over wat Connection SGGZ voor jou kan betekenen.