GHB-Verslaving

Depressieve man met donkere capuchon op kijkt naar muur en staat met de rug naar de kijker.

Wat onschuldig begint met een paar keer GHB gebruiken kan al snel uit de hand lopen. Wanneer willen verandert in moeten gebruiken, spreken we van een GHB-verslaving. Je bent de controle over je gebruik kwijtgeraakt en ervaart dagelijks de heftige gevolgen hiervan. Ook de ontwenningsverschijnselen zijn zeer ernstig, waardoor stoppen onmogelijk lijkt. Maak jij je zorgen over jezelf of een dierbare? Deel je verhaal met ons team. Wij geven je graag het advies dat je nu nodig hebt. 

De ziekte genaamd verslaving

Een verslaving kun je zien als een chronische ziekte met biologische, persoonlijke en sociale oorzaken én gevolgen. Ben je verslavingsgevoelig en gebruik je GHB? Dan is de kans op het ontwikkelen van een verslaving hieraan nog groter. Niemand kiest er bewust voor om verslaafd te raken. Het vragen en krijgen van juiste hulp is zeker in deze situatie noodzakelijk. Connection SGGZ kan je helpen met een behandeling op maat, wanneer je in deze situatie terecht bent gekomen.

Wat is GHB en hoe kan het zo verslavend zijn?

GHB staat voor Gamma Hydroxy Butyraat en is een lichaamseigen stof, een zogenaamde neurotransmitter. En het is dus ook een synthetische, illegale harddrug met een verdovende werking op bepaalde gebieden in je hersenen. Dit kan ervoor zorgen dat jij snel tolerantie opbouwt. Hierdoor heb je steeds meer nodig om hetzelfde effect te bereiken. Zo ontstaat de vicieuze cirkel die bij een verslaving hoort.

Waarom Connection SGGZ Verslavingszorg?

  • Vergoed door zorgverzekeraar
  • Privé betalen ook mogelijk
  • Geen lange wachttijden 
  • Specialistisch, persoonlijk en ervaringsdeskundig
  • Bewezen effectieve behandelingen
  • Inclusief een nazorgtraject op maat
  • Een uitstekend familieprogramma
  • In Nederland en Zuid-Afrika

Heb je hulp nodig?

Risico’s van GHB-gebruik waar je onbewust ‘ja’ tegen zegt

Wanneer je ‘ja’ zegt tegen GHB sta je vaak niet stil bij de gevolgen en effecten die dit met zich mee kan brengen zoals: ademhalingsproblemen, out gaan, een overdosis, geheugenverlies, coma en zelfs overlijden. Het doseren van deze harddrugs is namelijk zeer moeilijk en de werking is van veel factoren afhankelijk. Denk hierbij aan tolerantie, je lichaamsgewicht, vochtbalans, omgeving, maaginhoud en algehele conditie. Deze meeste van deze factoren verschillen vaak per dag en daarom is het moeilijk in te schatten wat GHB met je doet. 

Stoppen met GHB gebruiken

Wil je stoppen met GHB, maar lukt dit niet meer? Dan is het tijd om professionele hulp in te schakelen. Wanneer je contact opneemt met ons team zullen zij je adviseren om allereerst een detoxificatie te ondergaan vanwege de heftige afkickverschijnselen van GHB. Vervolgens kun je starten met een behandeling in onze afkickkliniek. Onze behandeling is altijd maatwerk waarin jij en jouw situatie centraal staan. Ook kijken we naar eventuele onderliggende problematiek waarmee jij te maken kunt hebben en die ten grondslag kan liggen aan je verslavend gedrag.

De eerste stap zetten naar een leven zonder verslaving

Er is kracht en moed voor nodig om de eerste stap te zetten en dit begrijpen we als geen ander. Schaamte en eenzaamheid kunnen ervoor zorgen dat je hulp vragen blijft uitstellen. Weet dat duurzaam herstellen van een verslaving wel degelijk mogelijk is. Wacht daarom niet en neem contact met ons op. Zet stap voor stap weer koers richting een leven zonder GHB-verslaving.

Ik wil advies

"Wij zijn er ook voor vragen en advies. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op."

Foto van het herstelverhaal van Bart die op de oprit met groene bomen staat van de afkickkliniek Kortenbos SGGZ Connection.

'Mijn verslaving was op zijn hoogtepunt en gebruik stond bovenaan mijn lijst van levensbehoeften.'

Heb je hulp nodig? Vul dan het contactformulier in:

Veelgestelde vragen over GHB-verslaving:

Waaraan kun je een GHB-verslaving herkennen?
Is een GHB-verslaving gevaarlijk?
Hoe kun je een GHB-verslaving voorkomen?
Kun je herstellen van een GHB-verslaving?