Een alcoholpromillage staat voor de hoeveelheid alcohol in je bloed. Het geeft aan hoeveel alcohol er in je bloedbaan circuleert op een bepaald moment. Het wordt uitgedrukt in promille, dit betekent het aantal gram alcohol per 1000 milliliter dat in je bloed aanwezig is. Hoeveel alcohol je in je bloed hebt na 1 of meer glazen, kan enorm verschillen. Dit komt omdat heel veel verschillende dingen samen bepalen hoe snel je lichaam een glas alcohol afbreekt.
Alcoholpromillage
Wij zijn een erkende GGZ-instelling met WTZa-vergunning
Alcoholpromillage als maatstaf
Je alcoholpromillage is een belangrijke maatstaf die aangeeft hoeveel alcohol er in je bloed aanwezig is. Dit heeft directe gevolgen voor je rijvaardigheid en is van groot belang voor de verkeersveiligheid. Je alcoholpromillage kan beïnvloed worden door verschillende factoren, zoals je geslacht, lengte, gewicht, leeftijd, spiermassa, tijd tussen drankjes, gezondheid, medicijngebruik, hoeveelheid voedsel in je maag, en hoe vaak je normaal gesproken alcohol drinkt. Hoelang alcohol in je bloed blijft, is persoonlijk. Heb je hier vragen over? Neem dan contact op met ons team. Zij beantwoorden deze graag voor je.
Wat is het toegestane alcoholpromillage in Nederland?
In Nederland gelden specifieke regels voor het toegestane alcoholpromillage, afhankelijk van of je een ervaren of een beginnend bestuurder bent. Als ervaren bestuurder mag je niet rijden met meer dan 0,5 promille alcohol in je bloed. Ben je een beginnend bestuurder, dan mag dit niet meer dan 0,2 promille zijn. Het Openbaar Ministerie geeft boetes en/of gevangenisstraf als je rijdt onder invloed van alcohol. Rij je in het buitenland? Houd er rekening mee dat daar andere, vaak strengere regels gelden.
Waarom Connection SGGZ Verslavingszorg?
- Vergoed door zorgverzekeraar
- Privé betalen ook mogelijk
- Geen lange wachttijden
- Specialistisch, persoonlijk en ervaringsdeskundig
- Bewezen effectieve behandelingen
- Inclusief een nazorgtraject op maat
- Familiebijeenkomst
- In Nederland en Zuid-Afrika
Ik wil hulp
Blaastest of bloedtest meten alcoholpromillage
Met een ademtest of blaastest kan je alcoholpromillage worden gemeten. Deze test laat zien of je meer hebt gedronken dan toegestaan. De politie doet deze test bij staandehoudingen of na een ongeval. De uitslag bepaalt of je mee moet naar het politiebureau voor een bloedonderzoek. Met speciale apparatuur meet de politie dan hoeveel alcohol er in je bloed aanwezig is.
Liever helemaal niet rijden met alcohol op
Alcohol en autorijden vormen een gevaarlijke combinatie die levens in gevaar kan brengen. Het is meer dan alleen een wettelijke limiet; het is een kwestie van verantwoordelijkheid nemen voor jezelf en voor anderen op de weg. Zelfs één glas alcohol kan al effect hebben op je rijvaardigheid, je reactietijd vertragen en je beoordelingsvermogen vertroebelen. Niet drinken is altijd veiliger.
Ervaar jij problemen door jouw alcoholgebruik?
Wanneer je naast een te hoog alcoholpromillage ook last hebt van de andere gevolgen van alcohol, dan kan je langzaam de controle over je alcoholgebruik zijn kwijtgeraakt. Een alcoholverslaving kenmerkt zich door het ontstaan van een neerwaartse spiraal die vaak moeilijk zelf is te doorbreken. Herken je dit bij jezelf? Durf dan je verhaal te delen met ons team. Zij luisteren naar je zonder oordeel en kunnen je het advies geven dat je nu nodig hebt.
Connection SGGZ is er voor jou
Wil je stoppen met alcohol drinken, maar lukt dit niet alleen? Op het moment dat je besluit om hulp te vragen en te accepteren is Connection SGGZ er voor jou. Met een persoonlijke op maat gemaakte behandeling werken we samen aan jouw duurzame herstel. Wacht daarom niet als jij je zorgen maakt over jezelf of een dierbare. Bel en stel je vragen over alcoholpromillage en alle andere zaken die te maken hebben met overmatig alcoholgebruik.
Ik wil advies
"Wij zijn er ook voor vragen en advies. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op."