GGZ-kliniek

Medisch rapport ligt op tafel en arts in witte jas vult deze in met zilveren pen.

Onder specialistische GGZ-zorg wordt de diagnostiek en behandeling van complex ernstige tot zeer ernstige problemen verstaan. Dit in tegenstelling tot de basis GGZ-zorg, waarbij lichte en matige, vaak niet complexe en kortdurende klachten worden behandeld. Connection SGGZ is een erkende GGZ-kliniek die specialistische geestelijke gezondheidszorg verzorgt, waaronder verslavingszorg valt. Cliënten worden vaak door de huisarts naar ons doorverwezen nadat behandeling in de basis GGZ-zorg niet effectief is gebleken of de problemen van complexere of ernstige aard zijn. Vaak is er sprake van een zware en/of ingewikkelde aandoening waarbij intensieve behandeling nodig is. 

Vergoed door zorgverzekeraar

Zorgaanbieders die zorg willen aanbieden die onder de Zorgverzekeringswet of Wet langdurige zorg (WLZ) valt, hebben een WTZa-toelating nodig. Connection SGGZ is in het bezit van een dergelijke WTZa-vergunning. Omdat iedereen in Nederland verzekerd is voor specialistische geestelijke gezondheidszorg en wij in het bezit zijn van de juiste vergunning, worden al onze behandelingen vergoed door de zorgverzekeraar. Wij vinden dat iedereen recht heeft op persoonlijke en specialistische gezondheidszorg, daarom vragen wij geen eigen bijdrage voor de behandeling. Een bijdrage aan de comfortkosten is wel van toepassing en de kosten voor het vliegticket naar Zuid-Afrika komen ook voor eigen rekening. Verder is het enige dat wij vragen van onze cliënten de bereidwilligheid om de verslaving aan te pakken met een volledige inzet.

Behandeling op maat

We bieden de mogelijkheid om een ambulant traject te volgen in onze specialistische GGZ-kliniek in Eindhoven of Utrecht, of een klinisch traject in de specialistische GGZ-klinieken Kortenbos in Meerlo of onze kliniek in Zuid-Afrika. Opname in een GGZ-kliniek kan nodig zijn wanneer je verslaving zo groot is, dat het je leven ontwricht en ambulante behandeling niet effectief genoeg is. Tijdens de persoonlijke intake met een van onze behandelaars, wordt besproken welke aanpak het beste bij je past. Vervolgens wordt er een behandelplan op maat opgesteld. Samen met ons betrokken team ga je aan de slag om van je verslaving af te komen. Neem contact op en zet de eerste stap!

Waarom Connection SGGZ Verslavingszorg?

  • Vergoed door zorgverzekeraar
  • Privé betalen ook mogelijk
  • Geen lange wachttijden 
  • Specialistisch, persoonlijk en ervaringsdeskundig
  • Bewezen effectieve behandelingen
  • Inclusief een nazorgtraject op maat
  • Een uitstekend familieprogramma
  • In Nederland en Zuid-Afrika

Ik heb hulp nodig

Contactformulier