Verslaving

Wil jij hulp bij een verslaving?

Donkere foto van een depressieve man op bruine bank met het hoofd in de hand.

Beheersen alcohol, drugs, gokken of gamen je leven? Wil jij zelf weer bepalen hoe jouw leven er uit ziet? Is je antwoord ja. Dan hebben wij respect voor jou en je eerlijke en moedige antwoord. Wij weten dat deze ja de eerste stap is naar een leven zonder verslaving. Een leven dat weer van jou is. Daar gaan wij je bij helpen. 

Stap voor stap

De eerste stap is erkennen: "Ja, ik wil hulp". Het is vaak een zacht stemmetje, waar bijvoorbeeld de alcohol of drugsverslaving heel hard overheen schreeuwt. Het vraagt moed om naar deze ja te luisteren. Wij zien jouw moed. Wij zien ook wie je echt bent zonder de verslaving. Dat is de reden waarom wij onze hulp aanbieden. Wij kennen de weg en lopen stap voor stap met je mee. Want wij weten dat deze eerste stap de weg heeft vrijgemaakt naar een leven zonder verslaving.

Het verhaal achter de verslaving

Iedere verslaving ontstaat in een bepaald moment, een verhaal, dat je toen vaak onbewust niet kon accepteren. Vervolgens wordt het een patroon en zo is de verslaving de bepalende factor in je leven geworden. Je staat zelf niet meer aan het stuur van je leven. Wij luisteren naar jouw verhaal. Want dit verhaal is belangrijk om de grondoorzaak van de verslaving aan te pakken. De gevoelens van schaamte en het verliezen van de controle zijn een van de moeilijkste emoties voor mensen om te kunnen accepteren. Dat vraagt moed en durven kijken in de spiegel naar jezelf en hoe het nu echt met je gaat. 

Onze aanpak

Wij zien verslaving als een ziekte en behandelen deze ook zo. We zien ook wie je echt bent zonder de verslaving en dat is de reden waarom we deze zorg aanbieden. We zien ook de invloed van deze ziekte op jouw leven en dat van je omgeving. We gaan voor je zorgen op alle gebieden die bij een verslaving komen kijken. Het is namelijk geen snelle korte route. Het vraagt echt luisteren en kijken naar wat past bij jou. Onze werkwijze is gebaseerd op jarenlange ervaring en de beste kennis op dit gebied. Zo lopen wij met je mee op jouw weg naar een leven zonder verslaving. Want we weten ook hoe het is om weer zonder de verslaving te leven en weer vrijheid te ervaren.

Waarom Connection SGGZ Verslavingszorg?

  • Vergoed door zorgverzekeraar
  • Privé betalen ook mogelijk
  • Geen lange wachttijden 
  • Specialistisch, persoonlijk en ervaringsdeskundig
  • Bewezen effectieve behandelingen
  • Inclusief een nazorgtraject op maat
  • Een uitstekend familieprogramma
  • In Nederland en Zuid-Afrika

Ik heb hulp nodig

“Verslaving is de enige ziekte die je overtuigd dat het ok is. Terwijl het alle levenskracht uit je weg neemt.”

Terug naar mijn leven zonder verslaving

De reden waarom jij ja hebt gezegd is omdat jij jouw leven zonder verslaving terug wil. Jij wil een leven waarin jij weer jouw vrijheid kunt ervaren. Natuurlijk begeleiden we je ook in dit proces. Want bij iedere verslaving horen afkickverschijnselen waarmee wij je tijdens onze behandeling gaan helpen. We laten je pas weer los op het moment dat wij zeker weten dat jij de weg weer alleen kunt lopen.

Jouw sociale vangnet

Wij adviseren je ook om een vriend of familielid in te lichten op het moment dat jij gaat starten met jouw behandeling. Wij snappen dat dit confronterend en moeilijk is. Maar het maakt het zichtbaar voor jouw omgeving. Vaak zien wij dat dit opluchting geeft en dat mensen graag willen helpen.

De eerste stap

De eerste stap is een moedige en belangrijke stap. Maar als jij gemotiveerd bent dan ben je bij ons op de juiste plek. Wij kunnen jou helpen. Wanneer je onderstaand contactformulier invult dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met je op. Je kan ons op werkdagen tussen 08:30 en 17:00 ook telefonisch bereiken op nummer 040 303 5023. Zo kun je gelijk de mogelijkheden bespreken met één van onze medewerkers.

“Herstel opende niet de deuren van de hemel en liet me binnen...Nee, het opende de deur van de hel en liet me er uit!”

*De persoonsgegevens die je doorgeeft blijven altijd strikt vertrouwelijk*

Heb je hulp nodig? Vul dan het contactformulier in: