Gedragsverslaving en behandeling

Donkere zwart-wit foto van twee handen die een gameconsole vasthouden.

Een gedragsverslaving is een vorm van verslaving waarbij geen alcohol of andere middelen gebruikt worden. Toch is het gevoel en het effect van een gedragsverslaving vergelijkbaar met een verslaving aan verdovende middelen. Veel voorkomende gedragsverslavingen zijn gokken, gamen, internet, social-media, eten, seks en het kopen van spullen. Een gedragsverslaving zorgt voor ernstige problemen in het dagelijkse leven en omdat het effect hetzelfde is als bij een middelenverslaving is zelfstandig stoppen uiteindelijk niet of nauwelijks meer mogelijk.

Stoppen met een gedragsverslaving

Veel mensen denken dat iemand alleen verslaafd kan raken aan drank of drugs. Echter is een gedragsverslaving ook een échte verslaving die ernstige gevolgen kan hebben op de geestelijke- en lichamelijke gezondheid van iemand. Bij Connection SGGZ bieden wij professionele hulp bij een gedragsverslaving. Wij helpen onze cliënten op een betrokken manier te stoppen met het obsessieve gedrag. Door onze persoonlijke benadering kunnen onze cliënten na de behandeling weer op een volwaardige manier in het leven staan.

Je staat er niet alleen voor

Herstellen van een gedragsverslaving doe je niet alleen. Ongeacht welk gedrag iemand aan verslaafd is, een verslaving kan alles vernietigend zijn. Wil je graag stoppen met een gedragsverslaving maar lukt het je niet meer om zelfstandig te stoppen? Kom je iedere keer weer in de problemen? Dan is Connection SGGZ er voor jou! Wij hebben veel ervaring met het behandelen van een gedragsverslaving en wij kunnen jou helpen om het destructieve patroon van een gedragsverslaving te doorbreken.

Waarom Connection SGGZ Verslavingszorg?

  • Vergoed door zorgverzekeraar
  • Privé betalen ook mogelijk
  • Geen lange wachttijden 
  • Specialistisch, persoonlijk en ervaringsdeskundig
  • Bewezen effectieve behandelingen
  • Inclusief een nazorgtraject op maat
  • Een uitstekend familieprogramma
  • In Nederland en Zuid-Afrika

Ik heb hulp nodig

Ben ik verslaafd aan een gedraging?

Het is soms moeilijk in te schatten of er echt sprake is van een probleem. De ernst van een gedragsverslaving hangt af van hoe vaak en hoe veel het voor komt en wat de consequenties zijn. Er is sprake van een gedragsverslaving wanneer iemand niet of nauwelijks meer zelfstandig kan stoppen. Het gedrag leidt dan continue tot dezelfde problemen.

De eerste stap

Als jij je aanmeldt bij ons voor een gedragsverslaving dan is de belangrijkste stap gezet. Omdat wij verslaving heel goed begrijpen en veel ervaring hebben met het behandelen van een gedragsverslaving gaan wij respectvol en onbevooroordeeld te werk. Door middel van een behandeling bij Connection SGGZ is herstellen van een verslaving wel degelijk mogelijk.

Contactformulier