Financiële problemen, psychische en lichamelijke klachten zijn gevolgen van een gokverslaving. Wanneer je obsessief bezig bent met gokken, sta je vaak niet stil bij deze gevolgen. Want je gelooft in de illusie dat je gaat winnen en je wilt dit gevoel continu ervaren. Deze vaak onbedwingbare drang wordt ook gevoed door alle mogelijkheden om tegenwoordig altijd en overal een gokje te kunnen wagen. Met als gevolg een stijging van het aantal mensen dat te maken krijgt een verslaving. Ben jij de controle kwijt? Deel dan je verhaal met ons team. Wij kunnen je het advies geven dat je nu nodig hebt.
Gevolgen gokverslaving
Wij zijn een erkende GGZ-instelling met WTZa-vergunning
Verslaafd aan gokken: ja of nee?
Waarom word je gokverslaafd? Een vraag waarop het antwoord niet eenduidig is. Het ontwikkelen van een probleem met gokken gaat vaak langzaam en wordt pas zichtbaar als er problemen ontstaan, zoals schulden. Bij een gokverslaving kan je te maken hebben met onderliggende problematiek. Deze kan ten grondslag liggen aan je dwangmatige gedrag. Zo zorgt online gokken misschien voor spanning in je saaie leven. Of je gelooft dat je zo reeds bestaande schulden in één keer kan aflossen. Wat de oorzaak ook is, de juiste begeleiding om duurzaam te kunnen herstellen is essentieel.
Financiële problemen door gokken
De meest voorkomende en vaak eerst zichtbare gevolgen van gokverslaving zijn financiële problemen, zoals:
- openstaande rekeningen, waardoor je het risico loopt je woning te verliezen
- geen geld voor dagelijkse boodschappen
- verdwijnen van spaargeld
- juridische problemen met schuldeisers
- oplopende schulden, omdat je steeds meer geld leent
- geld stelen of fraude plegen om aan meer geld te komen
Onzichtbare gevolgen van gokken
Daarnaast zijn er ook gevolgen die pas na een langere tijd zichtbaar kunnen worden, zoals:
- Relatieproblemen met familie en vrienden: je liegt over je gedrag en je wuift problemen die hierdoor ontstaan weg.
- Psychische problemen: angst, woede, depressie en zelfs gedachten over zelfmoord.
- Eenzaamheid: jij schaamt je en voelt je schuldig over je gokgedrag, waardoor je je sociale netwerk verwaarloost.
- Ontwikkelen van een negatief zelfbeeld: je ervaart geen geluk meer.
- Slaapproblemen: constant gevoel van rusteloosheid met een slaaptekort als gevolg.
- Werkproblemen: het lukt je niet om je te concentreren en werkafspraken kom je niet na.
- Juridische problemen: je probeert op illegale manieren aan geld te komen om te kunnen gokken. Dit kan leiden tot een strafblad en andere juridische problemen.
- Gezondheidsproblemen: urenlang gokken kan stress, vermoeidheid en uitputting veroorzaken. Dit kan leiden tot bleke huid, donkere kringen onder je ogen, huidproblemen en verminderde weerstand.
- Afhankelijkheid: wanneer je stopt met gokken ervaar je ontwenningsverschijnselen. Deze kunnen het moeilijker maken om zelfstandig te stoppen
Waarom Connection SGGZ Verslavingszorg?
- Vergoed door zorgverzekeraar
- Privé betalen ook mogelijk
- Geen lange wachttijden
- Specialistisch, persoonlijk en ervaringsdeskundig
- Bewezen effectieve behandelingen
- Inclusief een nazorgtraject op maat
- Familiebijeenkomst
- In Nederland en Zuid-Afrika
Ik wil hulp
Liegen over gokken
Mensen met een verslaving zijn soms meesters in liegen en bedriegen. Hierdoor lukt het ze vaak om een gokprobleem lang verborgen te houden. Hoor jij jezelf liegen tegen een dierbare over je gokgedrag? Houd jij je niet meer aan je vooraf vastgestelde geld- en tijdslimiet? Leid je een dubbelleven om je schulden te verbergen? Alleen jij weet het antwoord op deze vragen. Maak jij je zorgen over jezelf of een dierbare? Wacht ook dan niet en vraag hulp. Connection SGGZ is er voor jou.
Gevolgen van gokverslaving voor jouw omgeving
Een verslaving heb je nooit alleen, daarom noemen wij het een familieziekte. Want jouw gokgedrag kan een grote impact hebben op jouw naasten. Mogelijke gevolgen voor je directe omgeving kunnen zijn: uithuiszetting als gevolg van achterstallige huur- of hypotheekbetalingen, beperkte studiemogelijkheden voor je kinderen en mogelijke betrokkenheid bij schuldsanering. Daarom bieden wij ook hulp aan voor familie en naasten.
Doorbreek de vicieuze cirkel: vraag hulp
Erkennen dat je financiële problemen zijn ontstaan door jouw problematisch gokgedrag, vraagt moed. Want je hebt niet bewust voor deze situatie gekozen. En misschien heb je al meerdere pogingen ondernomen om te stoppen met gokken. Maar het lukt steeds niet. Een terugval kan je een moedeloos gevoel geven. Uit ervaring weten wij dat hulp vragen bij verslaving moeilijk is. We weten ook dat met onze persoonlijke begeleiding in onze afkickkliniek je kan gaan werken aan jouw duurzame herstel.
Jij staat centraal in onze behandeling
Tijdens een intake bespreken we jouw situatie en wat jij nodig hebt. Op basis hiervan start je met een op maat gemaakte behandeling. Vervolgens kunnen we je passende ondersteuning geven, zo lang als jij dit nodig hebt. Samen gaan we werken aan een leven zonder de gevolgen van gokverslaving.