• Gokverslaving
  • Stoppen met gokken

    Een hand stop vallende blokjes die op tafel in een rij staan en omvallen.

    Als je merkt dat je erdoor in de problemen komt, klinkt het logisch om te stoppen met gokken. Toch kan dit in de praktijk moeilijk zijn om vol te houden, ondanks alle zelfhulptips en wilskracht. Misschien heb je dit zelf ook ondervonden, doordat eerdere pogingen mislukten om te stoppen of te minderen. Ons team van zorgprofessonials en ervaringsdeskundigen staat voor je klaar. Zij kunnen je helpen om de regie over jouw gedrag weer terug te pakken.

    Dit kan stoppen lastig maken

    Het klinkt eenvoudig: als je problemen krijgt door het gokken, stop je ermee. Helaas werkt dat niet voor iedereen. We noemen een paar factoren die het lastig kunnen maken om zelf te stoppen.

    Je voelt je beroerd door afkickverschijnselen

    Net als met drugs en alcohol zorgt gokken voor een aangename roes. Als je er dan ineens mee stopt, kun je afkickverschijnselen krijgen. Die kunnen zo vervelend zijn, dat je opnieuw begint. Want dat is ook het moment dat je klachten ophouden. Langzaam maar zeker heb je het gokken steeds meer nodig om normaal te kunnen functioneren; niet spelen maakt je immers ziek. 

    Onderliggende problemen als trigger 

    Daarnaast kan er soms een dieperliggende oorzaak zijn waardoor je telkens weer begint te spelen. Je hebt bijvoorbeeld ADHD, een persoonlijkheidsstoornis of een trauma. Deze onderliggende factoren kunnen allerlei klachten geven die tijdelijk naar de achtergrond verdwijnen als je speelt. Vaak ben jij je hier niet eens bewust van. Maar als je deze oorzaken niet aanpakt, kunnen ze je telkens opnieuw tot spelen aanzetten.

    Stoppen met online gokken

    Sinds de legalisatie van de online gokmarkt is het nog eenvoudiger om te gokken. Online zijn er tenslotte geen sluitingstijden, je kunt overal spelen waar je internetverbinding hebt en er is ook geen sociale controle. Deze lagere drempel kan ervoor zorgen dat het lastiger wordt om zelf te stoppen met gokken.

    Merk jij dat je moeite hebt om je gokgedrag binnen de perken te houden? Bel ons op 040-303 5023 en maak je zorgen bespreekbaar.

    Waarom Connection SGGZ Verslavingszorg?

    • Vergoed door zorgverzekeraar
    • Privé betalen ook mogelijk
    • Geen lange wachttijden 
    • Specialistisch, persoonlijk en ervaringsdeskundig
    • Bewezen effectieve behandelingen
    • Inclusief een nazorgtraject op maat
    • Familiebijeenkomst
    • In Nederland en Zuid-Afrika

    Ik wil hulp

    Informatie gokverslaving

    Verslaving heeft soms een dieperliggende oorzaak

    Er zijn allerlei tips die je kunnen helpen met minderen of stoppen. Denk aan jezelf aanmelden voor een gokstop bij het Cruks. Je kunt ook je bankpas aan iemand geven die je vertrouwt en situaties vermijden die je tot spelen verleiden. Maar gokken is zo verslavend dat je altijd wel een manier zult vinden om te spelen. Daarom is onze belangrijkste tip: bel ons op 040-303 5023 en deel je verhaal of je zorgen als het om een naaste gaat. Wij kunnen je helpen om op een duurzame manier te stoppen en hardnekkige gedragspatronen te doorbreken.

    Professionele behandeling helpt je verder

    Het enige wat je hoeft te doen, is contact met ons opnemen. Dat kan telefonisch via 040-303 5023 of via onderstaand contactformulier. Tegelijkertijd weten we dat dit moeilijk is, omdat je hiermee toegeeft dat je er niet meer zelf aan uitkomt. Het is ook de eerste stap naar een nieuw leven waarin jij weer alle beslissingen maakt en niet meer gestuurd wordt door het gokken. Wij ondersteunen hierbij, met een persoonlijke behandeling die past bij jouw behoeften. Neem daarom vandaag nog contact op met onze afkickkliniek als jij klaar bent om te stoppen met gokken.

    Ik wil advies

    "Wij zijn er ook voor vragen en advies. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op."

    Foto van het herstelverhaal van Wesley die in een behandelkamer zit in de afkickkliniek Kortenbos SGGZ Connection.

    'Het overlijden van mijn opa zie ik ook als het begin van mijn verslaving.'

    Heb je hulp nodig? Vul dan het contactformulier in: