Wanneer je stopt met gokken, kan je te maken krijgen met heftige ontwenningsverschijnselen. Deze afkickverschijnselen van gokken zijn afhankelijk van je mate van verslaving. Ervaar jij afkickverschijnselen, zoals onrust? Wil je weten hoe je hiermee om kan gaan zodat het deze keer wel lukt om definitief te stoppen? Connection SGGZ kan je het advies geven dat je nu nodig hebt.
Afkickverschijnselen gokken
Wij zijn een erkende GGZ-instelling met WTZa-vergunning
Samen hebben we je ontwenningsverschijnselen onder controle
Of je problemen ervaart door je gokgedrag, weet alleen jij en misschien de mensen om je heen. Vaak kan je een verslaving lang verborgen houden voor de buitenwereld. Maar wanneer je dagelijks wordt geconfronteerd met de gevolgen van een gokverslaving, kan dit een reden zijn dat je wilt stoppen. Hoe pak je dit aan? En met welke ontwenningsverschijnselen krijg jij te maken? Connection SGGZ kan je de juiste hulp geven om op een duurzame manier te stoppen met je verslavende gokgedrag.
Wat zijn de lichamelijke afkickverschijnselen van gokken?
Hoewel gokverslaving niet precies dezelfde fysieke afhankelijkheid veroorzaakt als bepaalde drugs, zijn er toch dingen waar je rekening mee moet houden. Want je lichaam is gewend geraakt aan de adrenaline van de kick en het gelukshormoon endorfine die vrijkomen als je gokt. Wanneer je stopt, kan je de volgende fysieke klachten ervaren:
- onrust: je voelt je nerveus, rusteloos en ongemakkelijk
- hoofdpijn: vaak een intense pijn die lijkt op migraine
- slaapprobleem: slecht en onregelmatig slapen
- maag- en darmproblemen: buikpijn, misselijkheid, maagpijn en moeite met je stoelgang
- verandering in eetgewoonten: verlies van eetlust of juist bijzonder veel gaan eten als reactie op stress
- trillen
- zweten
Mentale ontwenningsverschijnselen gokken
Wanneer je stopt met gokken, heeft dit ook invloed op hoe jij je voelt. Zo kan jij:
- je angstig voelen
- sneller geïrriteerd raken als je niet kan gokken
- je verdrietig, neerslachtig, of hopeloos voelen
- sterke drang krijgen om te gokken, vooral in situaties die je eerder associeerde met gokken
- je moeilijk concentreren op andere dingen
- gevoelens van schuld en schaamte ervaren
- last krijgen van stemmingswisselingen, van heel blij tot heel verdrietig
Het zijn vervelende gevoelens, maar onthoud dat het normaal is als je probeert te stoppen. Je bent niet alleen, ons team staat voor je klaar om je te helpen met deze ontwenningsverschijnselen.
Waarom Connection SGGZ Verslavingszorg?
- Vergoed door zorgverzekeraar
- Privé betalen ook mogelijk
- Geen lange wachttijden
- Specialistisch, persoonlijk en ervaringsdeskundig
- Bewezen effectieve behandelingen
- Inclusief een nazorgtraject op maat
- Familiebijeenkomst
- In Nederland en Zuid-Afrika
Ik wil hulp
Informatie gokverslaving
Hoe lang duren afkickverschijnselen als je stopt met gokken?
Het is belangrijk dat je onthoudt dat een afkickfase tijdelijk is. Na een paar weken ga je merken dat jij je eerst lichamelijk en vervolgens mentaal beter gaat voelen. Natuurlijk is dit een persoonlijk proces en ervaart iedereen dit anders. De afkickperiode kan alleen zo heftig aanvoelen, dat je misschien niets liever wilt dan terugvallen in je oude gewoonte. Want ook eventuele onderliggende problematiek kan weer heftig opspelen als je stopt. Terwijl dit misschien juist de reden was dat je bent begonnen met gokken. Maak jij je hier zorgen over? Deel ze met ons team.
Verantwoord stoppen met onze persoonlijke zorg
Vanaf het eerste moment dat jij contact met ons opneemt, sta jij centraal. In een intake bespreken we jouw situatie en mate van verslaving. Misschien combineer jij gokken met alcohol en wil je ook hiermee stoppen. In onze op maat gemaakte behandeling krijg jij op ieder moment van je herstelproces de juiste zorg van ons team. Zo kan jij in onze afkickkliniek op een verantwoorde manier afkicken van verslaving.
Zet de eerste stap vandaag
Als je dagelijks te maken hebt met de problemen die jouw gokgedrag veroorzaken, wacht dan niet met het vragen van hulp. Ons team staat voor je klaar om je de ondersteuning te geven om te herstellen van verslaving. Wij zijn er ook voor je als je vragen hebt over afkickverschijnselen van gokken. Bel ons: 040 303 2626.