Afkickverschijnselen van gokken kunnen het moeilijk maken om het stoppen vol te houden. Je zou daarom kunnen overwegen om geleidelijk af te bouwen. Hier zitten alleen wel weer andere nadelen aan dan wanneer je cold turkey stopt met gokken. Wil je weten wat je te wachten staat en hoe ons team je kan helpen? Lees dan snel verder.
Afkickverschijnselen gokken
Wij zijn een erkende GGZ-instelling met WTZa-vergunning
Uitdagingen bij het doorbreken van gedragspatronen
Als je structureel veel en vaak gokt, ontstaat er een gedragspatroon dat steeds meer grip krijgt op je dagelijkse leven. Wanneer je dan ineens stopt met gokken, kun je ontwenningsverschijnselen krijgen, net als bij drank en drugs. Je ervaart lichamelijke en geestelijke klachten, soms al enkele uren na je laatste spel. Zodra je weer begint met spelen, verdwijnen deze klachten. Waar gokken in het begin vooral voor een fijne roes zorgde, heb je het nu steeds meer nodig om normaal te functioneren.
Maak je zorgen bespreekbaar
Zo'n vicieuze cirkel kan tot een gokverslaving leiden, met allerlei ernstige gevolgen voor jou en je omgeving. Als je jouw zorgen al in een vroeg stadium bespreekbaar maakt, kan dit ervoor zorgen dat de gevolgen beperkt blijven. Daarom kun je ook bij ons terecht als je over je gokgedrag of dat van een naaste wilt praten of als je hier vragen over hebt. We zijn er om te luisteren en met je mee te denken.
Bel ons gerust op 040-303 5023 of vul je gegevens in op het contactformulier onderaan de pagina.
Mentale afkickverschijnselen van gokken:
- gevoel van onrust en spanning
- negatieve emoties als schuld, eenzaamheid en boosheid
- depressiviteit
- snel je geduld verliezen
- angsten en paniekaanvallen
- slaapproblemen
- craving (een bijna onweerstaanbare, plots opkomende aandrang om te gokken)
Lichamelijke afkickverschijnselen van gokken
- trillende handen
- overmatig zweten
- problemen met je maag en darmen
- hoofdpijn
Waarom Connection SGGZ Verslavingszorg?
- Vergoed door zorgverzekeraar
- Privé betalen ook mogelijk
- Geen lange wachttijden
- Specialistisch, persoonlijk en ervaringsdeskundig
- Bewezen effectieve behandelingen
- Inclusief een nazorgtraject op maat
- Familiebijeenkomst
- In Nederland en Zuid-Afrika
Ik wil hulp
Informatie gokverslaving
Cold turkey stoppen met gokken – doen of niet?
Je kunt veilig cold turkey stoppen met gokken, omdat de afkickverschijnselen niet levensbedreigend zijn. Het voordeel is dat je één keer door de ontwenningsperiode heengaat. Als je afbouwt, krijg je hier telkens mee te maken als je mindert. Daarnaast kan het lastig zijn om een duidelijke grens te trekken en niet geleidelijk steeds meer te spelen. De ontwenningsklachten van cold turkey stoppen met gokken kunnen wel heftiger zijn dan bij afbouwen.
Zie je hier tegenop? Neem dan contact met ons op. Samen zoeken we naar een oplossing die bij jou past.
4 tips om je afkickperiode door te komen
- Registreer jezelf bij het Cruks – voorkom dat je in een opwelling toch weer gaat spelen, online of in een casino of speelhal
- Zoek afleiding – cravings kunnen heftig en dwingend zijn, maar verdwijnen meestal binnen een half uur
- Ga situaties uit de weg waar je in de verleiding kunt komen om te gokken
- Zoek professionele hulp – wij bieden je handvatten die je op korte en lange termijn kunnen helpen
Wij kijken verder dan je gokprobleem
Heb je al eerder geprobeerd te stoppen of te minderen? Dan weet je misschien hoe moeilijk het kan zijn om het vol te houden als je er alleen voor staat. Wanneer je die moedige eerste stap durft te zetten door contact met ons op te nemen, kijken we samen hoe we jouw behandeling kunnen afstemmen op jouw behoeften. Spelen er onderliggende problemen mee, dan houden we hier rekening mee. Gebruik jij naast het gokken alcohol of drugs als coke of cannabis, dan hebben we de expertise in huis om je ook bij deze uitdagingen te ondersteunen.
Wacht daarom niet langer en neem contact op met ons als je vragen hebt over of hulp zoekt bij de afkickverschijnselen van gokken.