Ben jij een echte gokker?

Tafel vol met gokfiches en een vrouwenhand die een van de fiches vast heeft.

In je leven mag geluk niet ontbreken. Wat als je gaat geloven dat jij zelf kan bepalen hoeveel je hiervan hebt door te gokken. Dat je het deze keer zeker weet: jij gaat winnen. Want je hebt alle kansen goed bekeken en het moet wel zo zijn. Of je verlangt er naar even helemaal te verdwijnen in je eigengecreëerde online gokwereld. Dan is ‘toevallig geluk ervaren’ veranderd in ‘geluk moeten hebben’. De snelheid waarmee gokkers dit nu online willen beproeven, is ongekend. Helaas is de keerzijde de kans op het ontwikkelen van een verslaving. Ben jij een echte gokker? En denk jij iedere keer dat je nu wel wint?

Hoe een gokprobleem ontstaat

Je weet hoe het voelt om te winnen en dat gevoel is zo fijn. Je kent ook de stress van je drukke baan. Hier even aan ontsnappen door te dromen over een groot geldbedrag, maakt dat jij in gedachte je baan al hebt opgezegd. We kennen deze gevoelens en hersenspinsels allemaal. Waarom weet de een dan niet wanneer hij of zij moet stoppen met gokken en kan de ander het makkelijk loslaten? Hier is niet een eenduidig antwoord op te geven. 

Het beloningscentrum in je hersenen maakt dopamine aan iedere keer dat je een gok waagt. Wanneer je dit vaak herhaalt, ontstaat er een patroon. Je hersenen gaan vragen om steeds meer. Gokken kan dan de oplossing lijken voor een ander probleem, zoals stress of een depressie, dat er aan ten grondslag kan liggen. Zo ontwikkelt een gokverslaving zich vaak langzaam en vraagt het moed om te erkennen dat je een probleem hebt. Wanneer jij klaar bent om de eerste stap te zetten, hebben wij daar respect voor.

Factoren die van invloed kunnen zijn op een gokverslaving

Wanneer onderliggende factoren invloed hebben op de reden waarom je gokt, dan kan dit zorgen voor verslavend gedrag.

 • Verveling
 • Eenzaamheid
 • Verlangen om te vluchten uit realiteit
 • Slecht kunnen omgaan met alledaagse spanningen
 • Negatieve gevoelens weg willen drukken
 • Geloven in de magie van het spel
 • Behoefte aan ontspanning
 • Snel rijk willen worden
 • Relatieproblemen

We zien vaak dat gokken wordt gecombineerd met alcohol, cocaïne of cannabis. Deze verslavende middelen versterken de negatieve gevolgen van je gokgedrag. Combineer dit daarnaast met de snelheid en anonimiteit van online overal kunnen gokken en deze verslavende wereld kan je helemaal opslokken.

Waarom Connection SGGZ Verslavingszorg?

 • Vergoed door zorgverzekeraar
 • Privé betalen ook mogelijk
 • Geen lange wachttijden 
 • Specialistisch, persoonlijk en ervaringsdeskundig
 • Bewezen effectieve behandelingen
 • Inclusief een nazorgtraject op maat
 • Een uitstekend familieprogramma
 • In Nederland en Zuid-Afrika

Ik wil hulp

Informatie gokverslaving

Wat is jouw gokgedrag?

Wat begint als een onschuldig gokje wagen kan soms door de jaren heen leiden tot verslavend gedrag. Het ontkennen en verbergen hiervan horen vaak bij het probleem. Wat maakt dat jij iedere keer door wilt gaan? Doe je het nog echt voor je plezier? Of is willen veranderd in moeten gokken? Denk jij dat jouw gokgedrag een probleem is dat je niet meer alleen kunt oplossen? Deel dan je zorgen met onze professionals en ervaringsdeskundigen. Wij luisteren naar jouw verhaal en ondersteunen je om van je gokprobleem af te komen. Zodat jij weer grip krijgt op je leven.

Zet de eerste stap naar de echte overwinning: een leven zonder verslaving

De gevolgen van een gokprobleem zijn vaak groot. Ook schaamte hoort bij deze verslaving. Want je voelt wel dat het slecht is, maar het lukt je telkens niet om zelf te stoppen. Je bent de controle kwijt. Bij Connection SGGZ gaan we je met ons team begeleiden naar een leven zonder verslaving. Onze behandeling stemmen wij af op jou. Maak jij je zorgen over jouw gokgedrag? Wacht dan niet en neem contact met ons op. Zet vandaag de eerste stap naar de echte overwinning.

Ik wil advies

"Wij zijn er ook voor vragen en advies. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op."

Heb je hulp nodig? Vul dan het contactformulier in:

Foto van het herstelverhaal van Wesley die in een behandelkamer zit in de afkickkliniek Kortenbos SGGZ Connection.

'Het overlijden van mijn opa zie ik ook het begin van mijn verslaving.'

Veelgestelde vragen over: ben jij een echte gokker?

Wat is het verschil tussen een gokker en een gokverslaafde?
Wanneer heb je een gokprobleem?
Heb jij hulp nodig met jouw gokprobleem? Neem direct contact op: 040 3035023
Hoe behandelt Connection SGGZ een gokverslaving?