In je leven mag geluk niet ontbreken. Wat als je gaat geloven dat jij zelf kan bepalen hoeveel je hiervan hebt door te gokken. Dat je het deze keer zeker weet: jij gaat winnen. Want je hebt alle kansen goed bekeken en het moet wel zo zijn. Of je verlangt er naar even helemaal te verdwijnen in je eigengecreëerde online gokwereld. Dan is ‘toevallig geluk ervaren’ veranderd in ‘geluk moeten hebben’. De snelheid waarmee gokkers dit nu online willen beproeven, is ongekend. Helaas is de keerzijde de kans op het ontwikkelen van een verslaving. Ben jij een echte gokker? En denk jij iedere keer dat je nu wel wint?
Ben jij een echte gokker?
Hoe een gokprobleem ontstaat
Je weet hoe het voelt om te winnen en dat gevoel is zo fijn. Je kent ook de stress van je drukke baan. Hier even aan ontsnappen door te dromen over een groot geldbedrag, maakt dat jij in gedachte je baan al hebt opgezegd. We kennen deze gevoelens en hersenspinsels allemaal. Waarom weet de een dan niet wanneer hij of zij moet stoppen met gokken en kan de ander het makkelijk loslaten? Hier is niet een eenduidig antwoord op te geven.
Het beloningscentrum in je hersenen maakt dopamine aan iedere keer dat je een gok waagt. Wanneer je dit vaak herhaalt, ontstaat er een patroon. Je hersenen gaan vragen om steeds meer. Gokken kan dan de oplossing lijken voor een ander probleem, zoals stress of een depressie, dat er aan ten grondslag kan liggen. Zo ontwikkelt een gokverslaving zich vaak langzaam en vraagt het moed om te erkennen dat je een probleem hebt. Wanneer jij klaar bent om de eerste stap te zetten, hebben wij daar respect voor.
Factoren die van invloed kunnen zijn op een gokverslaving
Wanneer onderliggende factoren invloed hebben op de reden waarom je gokt, dan kan dit zorgen voor verslavend gedrag.
- Verveling
- Eenzaamheid
- Verlangen om te vluchten uit realiteit
- Slecht kunnen omgaan met alledaagse spanningen
- Negatieve gevoelens weg willen drukken
- Geloven in de magie van het spel
- Behoefte aan ontspanning
- Snel rijk willen worden
- Relatieproblemen
We zien vaak dat gokken wordt gecombineerd met alcohol, cocaïne of cannabis. Deze verslavende middelen versterken de negatieve gevolgen van je gokgedrag. Combineer dit daarnaast met de snelheid en anonimiteit van online overal kunnen gokken en deze verslavende wereld kan je helemaal opslokken.
Waarom Connection SGGZ Verslavingszorg?
- Vergoed door zorgverzekeraar
- Privé betalen ook mogelijk
- Geen lange wachttijden
- Specialistisch, persoonlijk en ervaringsdeskundig
- Bewezen effectieve behandelingen
- Inclusief een nazorgtraject op maat
- Familiebijeenkomst
- In Nederland en Zuid-Afrika
Ik wil hulp
Informatie gokverslaving
Wat is jouw gokgedrag?
Wat begint als een onschuldig gokje wagen kan soms door de jaren heen leiden tot verslavend gedrag. Het ontkennen en verbergen hiervan horen vaak bij het probleem. Wat maakt dat jij iedere keer door wilt gaan? Doe je het nog echt voor je plezier? Of is willen veranderd in moeten gokken? Denk jij dat jouw gokgedrag een probleem is dat je niet meer alleen kunt oplossen? Deel dan je zorgen met onze professionals en ervaringsdeskundigen. Wij luisteren naar jouw verhaal en ondersteunen je om van je gokprobleem af te komen. Zodat jij weer grip krijgt op je leven.
Zet de eerste stap naar de echte overwinning: een leven zonder verslaving
De gevolgen van een gokprobleem zijn vaak groot. Ook schaamte hoort bij deze verslaving. Want je voelt wel dat het slecht is, maar het lukt je telkens niet om zelf te stoppen. Je bent de controle kwijt. Bij Connection SGGZ gaan we je met ons team begeleiden naar een leven zonder verslaving. Onze behandeling stemmen wij af op jou. Maak jij je zorgen over jouw gokgedrag? Wacht dan niet en neem contact met ons op. Zet vandaag de eerste stap naar de echte overwinning.
Ik wil advies
"Wij zijn er ook voor vragen en advies. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op."
Veelgestelde vragen over: ben jij een echte gokker?
Een gokker
Dit is een persoon die gokt. Je hoopt op een snelle grote geldwinst. Dat kan bijvoorbeeld in een casino, bij een paardenrace of online.
Een gokverslaafde
Een persoon waarbij willen gokken is veranderd in moeten. Het heeft een dwangmatig karakter gekregen. Je gokt structureel en je bent afhankelijk geworden van het gedrag en de kick ervan. Dit kan zorgen voor problemen op zowel geestelijk, sociaal als financieel gebied.
Gokprobleem ja of nee?
Het is soms moeilijk in te schatten of er sprake is van een probleem. De ernst van de verslaving hangt af van hoe vaak en hoeveel er gegokt wordt en wat de consequenties hiervan zijn.
Structureel
Wanneer je structureel gokt, je niet meer zelfstandig kunt stoppen en het tot problemen leidt, dan is het tijd om hulp te zoeken. Het professionele team van Connection SGGZ staat voor je klaar: 040 3035023.
Hulp bij verslaving
Bij Connection SGGZ bieden wij jou professionele hulp aan wanneer jij verslaafd bent. We begeleiden onze cliënten op een verantwoorde en betrokken manier naar een leven zonder verslaving.
Korte wachtlijsten
We werken niet met lange wachtlijsten en maken graag een afspraak voor een intake op korte termijn. Neem contact met ons op wanneer jij je zorgen maakt over jouw gedrag of dat van een dierbare.
Erkennen
Erkennen dat jij een gokprobleem hebt is de belangrijkste stap die je kunt zetten op de weg naar een leven zonder verslaving. Dat vraagt moed en daar hebben wij respect voor. Wij begrijpen de verslaving goed en hebben veel ervaring met het behandelen hiervan. Met een behandeling in onze kliniek is herstellen van een gokverslaving wel degelijk mogelijk.
Controle krijgen
Wij richten ons op het onder controle krijgen van het gokken en het leren voorkomen van een terugval. Onze specialisten en ervaringsdeskundigen begrijpen als geen ander wat jij nodig hebt. Tijdens de intake brengen we je behoeften en mate van verslaving in kaart. Er wordt een op maat gemaakt behandelplan opgesteld waarmee je samen met het team van Connection SGGZ gaat werken aan jouw herstel.
Wij zijn er voor jou
Achter een gokverslaving kunnen andere problemen schuilen die zorgen dat jij bent gaan gokken. Daarom luisteren wij naar jouw verhaal en gaan wij respectvol en onbevooroordeeld te werk. Wacht daarom niet met hulp vragen als jij voelt dat je de controle bent kwijtgeraakt: bel 040 3035023 om je zorgen te delen met onze professionals.