Benzodiazepinen – kortweg: Benzo’s – waren in de jaren zestig hét farmaceutische wonder. Valium, oxazepam, lorazepam en andere benzodiazepinen werden voorgeschreven voor alles wat te maken had met angsten of slapeloosheid. In de jaren zeventig vormden ze de meest voorgeschreven medicijnen ter wereld. In de loop van de tijd wordt het echter steeds duidelijker dat het kan leiden tot verslaving. Is lorazepam verslavend?
Is lorazepam verslavend?
Wat is lorazepam?
Inmiddels weten we veel meer over het medicijn lorazepam en zijn we erachter dat het makkelijk kan leiden tot medicijnverslaving. Heb je het middel nodig omdat je last hebt van slaapproblemen, nervositeit, alcoholverslaving, epilepsie, angststoornissen of paniekaanvallen? Laat je dan goed begeleiden door je huisarts. Als je al op het punt bent aangekomen dat het niet meer zelfstandig lukt om te stoppen met het gebruik van lorazepam, informeer dan bij Connection SGGZ naar onze behandelingen. Je kunt rekenen op onze steun bij je keuze voor een leven zonder verslaving.
Verslaafd aan lorazepam
Wanneer weet je eigenlijk dat je verslaafd bent aan lorazepam? Na langdurig gebruik worden de bijwerkingen van het medicijn steeds duidelijker. Zo kun je merken dat je geheugen, dat waarschijnlijk eerst uitstekend was, onbetrouwbaar is geworden. Als gevolg hiervan ga je aan jezelf twijfelen. Daarnaast heeft het effect op je evenwicht. Je kunt regelmatig zo uit balans raken, dat je valt en je bezeert. Mocht je deze effecten ervaren, dan raden we je aan om zo snel mogelijk hulp te zoeken om je te laten behandelen.
Waarom Connection SGGZ Verslavingszorg?
- Vergoed door zorgverzekeraar
- Privé betalen ook mogelijk
- Geen lange wachttijden
- Specialistisch, persoonlijk en ervaringsdeskundig
- Bewezen effectieve behandelingen
- Inclusief een nazorgtraject op maat
- Familiebijeenkomst
- In Nederland en Zuid-Afrika
Ik heb hulp nodig
Stoppen met lorazepam
Als je verslaafd bent aan middelen voor slaapproblemen en je wil daarvan af, neem dan contact op. Het afkicken is niet makkelijk, we begrijpen dat je enorm opziet tegen slapeloze nachten. Het programma begint met het onmiddellijk afbouwen van het medicijn. Alleen op die manier komen we snel bij je verslavingsproblematiek. Zelfs bij geleidelijk stoppen met lorazepam, treden er waarschijnlijk afkickverschijnselen op. Daarom is het zo belangrijk dat door therapie de echte problemen worden besproken, want door je medicijnverslaving heb je geleerd je kwetsbaarheden te negeren. Terwijl daar juist de kern van echt herstel ligt. In de vorm van een programma op maat ga je hier onder begeleiding van ons professionele team mee aan de slag.
Behandeling op maat
Connection SGGZ biedt behandeling op maat. Is lorazepam verslavend voor jou? Plan dan een intake. Blijkt uit de intake dat je het beste geholpen bent met een ambulante behandeling bij onze locaties in Eindhoven of Utrecht, dan staan onze professionals daar voor je klaar. Als blijkt dat een opname in een kliniek het beste is voor jou om te stoppen met lorazepam, dan ontvangen we je graag in onze kliniek in Zuid-Afrika of op Landgoed Kortenbos in Meerlo.
Ik wil advies
"Wij zijn er ook voor vragen en advies. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op."