Ben je een slechte slaper? Zo, dat je slapeloosheid een grote impact heeft op je dagelijkse activiteiten? Je bent niet de enige, heel veel mensen hebben te maken met slapeloosheid. Mocht je hier ernstig hinder van ondervinden, dan zal je huisarts mogelijk oxazepam voorschrijven. Vraag jij je nu af: is oxazepam verslavend?
Is oxazepam verslavend?
Wij zijn een erkende GGZ-instelling met WTZa-vergunning
Wat doet oxazepam?
De dokter zal dit medicijn maar voor een beperkte tijd voorschrijven, omdat stoppen met oxazepam na ongeveer twee weken als lastig wordt ervaren. Het middel, ook wel bekend onder de naam Seresta en vergelijkbaar met bijvoorbeeld lorazepam, is namelijk een geneesmiddel dat behoort tot de groep benzodiazepines: middelen met een rustgevende, ontspannende werking. Het vermindert de gevoeligheid van de hersenen voor prikkels van buitenaf en brengt hierdoor rust en ontspant de spieren. Bovendien onderdrukt het gevoelens van angst.
Stoppen met oxazepam
Het middel lijkt dus dé uitkomst bij slaapproblemen. Oxazepam brengt echter een groot risico op medicijnverslaving met zich mee. Is oxazepam verslavend? Jazeker, je kunt er lichamelijk én geestelijk afhankelijk van raken. Inmiddels zijn er vele mensen verslaafd aan oxazepam, waarvan ongeveer twee derde vrouw. Het is dus belangrijk om met deskundige hulp het gebruik snel af te bouwen. Zo voorkom je ontwenningsverschijnselen, zoals braken, misselijkheid, krampen en verhoogde prikkelbaarheid. Daarnaast kun je het gevoel hebben dat je niet meer op eigen kracht in slaap kunt vallen. Connection SGGZ helpt je bij het doorbreken van die afhankelijkheid en te stoppen met het innemen van oxazepam. Neem contact op voor hulp.
Waarom Connection SGGZ Verslavingszorg?
- Vergoed door zorgverzekeraar
- Privé betalen ook mogelijk
- Geen lange wachttijden
- Specialistisch, persoonlijk en ervaringsdeskundig
- Bewezen effectieve behandelingen
- Inclusief een nazorgtraject op maat
- Familiebijeenkomst
- In Nederland en Zuid-Afrika
Ik wil hulp
Steeds groter verlangen
Het grootste nadeel van deze medicijnen is dat ze snel hun effect verliezen. Hierdoor wil je steeds meer ervan innemen om nog iets van de werking te voelen. Je gaat nog meer verlangen naar die pil die je emoties vlak maakt en zorgt dat je door kunt slapen. Als je dan wil minderen of stoppen met oxazepam, merk je dat je lichaam protesteert. Vaak in de vorm van nachtmerries, onrust of trillende handen. Bovendien komen alle spanningen die je onderdrukt had als een boemerang terug op je bordje. Allemaal zaken waarvoor je in eerste instantie begon met het gebruik van dit medicijn en zo ontwikkel je dus een verslaving.
Kamp jij met oxazepam verslaving?
Ben je verslaafd aan oxazepam? Weet dan dat het slikken van dit middel je slaapproblemen niet oplost. Dit medicijn onderdrukt de remslaap, de slaap waarin je het best uitrust. Zonder die remslaap raak je dus in een constante staat van vermoeidheid. Bovendien worden niet alleen angstgevoelens gedempt, maar ook alle andere gevoelens. Je gaat je vlak voelen, nooit meer echt verdrietig, nooit meer echt vrolijk. Je wordt suf en je coördinatie- en concentratievermogen gaan achteruit. De behandelaars van Connection SGGZ leren je omgaan met pieken en dalen en geven je door middel van oefeningen en therapie weer houvast om je leven in te richten zonder verslaving. We zorgen voor een verschuiving van je focus, bijvoorbeeld met rust en regelmaat, gezond eten en bewegen. Geen pillen en verdovende middelen meer, maar vertrouwen op je eigen kracht. Samen maken we een nieuw start. Neem contact op voor hulp.
Ik wil advies
"Wij zijn er ook voor vragen en advies. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op."